Legfrissebb hírek

Olasz hírek

Mutatjuk, hol lesz drágább Olaszország 2024 nyarán

Olaszország egyre drágul: egyre több régió lép fel a tömegturizmus ellen, és belépődíjat szed vagy korlátozásokat vezet be.

Egész Róma megújul a 2025-ös szentévre

Több mint harmincmillió látogatót várnak Rómába a 2025-ös szentévben.

A 90-es évek szubkulturája és sámándob: Megnyílt a magyar pavilon a Velencei Biennálén

Magyarország a kezdetektől fogva, 1895 óta részt vesz a Velencei Biennálén, a magyar pavilon - a nemzeti pavilonok közül harmadikként -1909-ben készült el.

Így vizsgázott Velencében a fizetős beléptetőrendszer

Velence városába több mint százezren léptek be a legelső fizetős napon.

300 év óta újra látható a Szent lépcső Rómában

Megszabadítják eddigi burkolatától a Szent lépcsőt, amely most eredeti állapotában látható. Ezen a lépcsőn haladt fel Jézus, amikor kihallgatásra ment Pilatushoz. A lépcső megőrizte a megkínzott Krisztus ráhullott vérét. 

Bernini nyomában Rómában

Rómát járva lépten-nyomon Bernini alkotásaiba botlunk. Giovanni Lorenzo Bernini olasz szobrász, építész, festő.

Felújítják a pápák egykori vészkijáratát

Restaurálják Rómában a Vatikánt az Angyalvárral összekötő falba rejtett folyosót, melyen egykor a pápák veszély esetén el tudtak menekülni - jelentette az olasz sajtó.

Az újraéledő mediterrán útvonalon megelevenedik Róma legendája

Az Európa Tanács Aeneas római mitikus hős kalandjainak helyszíneit felfűzte egy kulturális útvonalra Trójától az itáliai partokig, ahol Aeneas lerakta a római civilizáció alapjait.

Ezt láthatja a Navona tér alatt

Megnyitották a látogatók előtt a római Navona tér alatt húzódó ókori stadiont, amelyet Domitianus császár emelt az egykori római sportesemények megrendezésére. 

Felújították és látogathatóvá tették az ókori Portunus-templomot Rómában

Megnyitotta kapuit Portunus felújított temploma az olasz főváros központjában. Ez az első alkalom, hogy a folyó- és kikötőistenről elnevezett antik templom eredeti állapotában látogatható.

Róma legszebb terén 420 éve végezte ki az inkvizíció Giordano Brunót

1600. február 17-én Róma legrégebbi piacán a Campo de' Fiorin, ahol ma friss gyümölcsöket, zöldségeket, sajtokat, húsokat és virágokat vásárolhatunk, végezték ki Giordano Brunót.

Titkos ókori folyosó a római Pantheon alatt

Földalatti folyosó kötötte össze a római Pantheont és Augustus császár mauzóleumát, rajta maga Augustus császár közlekedett - derítette ki az olasz fővárosban végzett régészeti ásatás.

Itália legszebb templomi műkincsei. Róma

Az olasz templomokban található műkincsek elfoglalják az első helyet Európa legszebb ingyenes galériáinak listáján. Íme itt van a legszebb és legérdekesebb húsz. 2.rész: Róma

Róma: Egyedi módon tiltakoznak a magas rezsi ellen az üzletek

Áram- és gázszámlák terítik be Róma üzleteinek és vendéglátóhelyeinek kirakatait.

Legszebb toplista

A 10 legszebb tóparti kisváros Olaszországban

Olaszországban sok olyan tóparti városka van, amelyek tele vannak csodálatos régi épületekkel és amelyek ugyanakkor lélegzetelállító kilátást nyújtanak a környező tájra. A 10 városka mind az Olaszország legszebb városkái szövetség tagjai.

Ezen a 10 olasz tengerparton a legjobb nyaralni

Ha még gondolkozik, hova menjen nyaralni, segítségül megmutatjuk azokat az olasz tengerpartokat, ahol nemcsak fürödni és napozni lehet, hanem kulturális látnivalók is bőven akadnak.

A 10 legszebb olasz sziget

Az amerikai TripAdvisor felhasználóinak értékelése alapján elkészítette listáját a legszebb olasz szigetekről.

Gyönyörű gyerekbarát strandok Olaszországban - megmutatjuk a 15 legjobbat

Nagy, aranyszínű, finom homokos strandok, tiszta, csendes és sekély víz.

A 10 legszebb olasz strand

A Turismo Italia News olasz turisztikai portál összeállította a legszebb olasz strandok rangsorát.

Ez a 10 legszebb olasz látnivaló

Olaszország legkedveltebb látnivalói az olasz kulturális örökség legemblametikusabb épületei.

A 10 legszebb tengerparti strand Friuli-ban

Friuli mesés adriai strandokat kínál a homokos partok, sziklák és karsztkövek között. Ráadásul ezek a Magyarországhoz legközelebbi olasz strandok.

Veneto 10 legszebb látnivalója

A régió fővárosa, Velence az első az európai úticélok között, de Venetóban nemcsak Velence izgalmas látnivaló. Venetót művészeti városai, kis történelmi falvai, hegyei, erődített fellegvárai, nemesi villái és az adriai üdülőhelyek miatt is érdemes meglátogatni.

10 műalkotás, amit Velencében látni kell

A velencei iskola legnagyobb sztárjaitól a város legrejtélyesebb festményéig: válogatás a La Serenissima kihagyhatatlan remekműveiből.

Umbria 10 meseszép városkája

Umbria középkori városai Olaszország legszebb városai közé tartoznak.

A Dolomitok legszebb kirándulóhelyei

Karersee / Lago di Carezza

A dél-tiroli Carezza-tó (Karersee) 1519 m magasan fekszik. Ez az egyik legszebb alpesi tó, környéke természetvédelem alatt áll.

Burkhardklamm

A szurdokot 1899-ben nyitották meg a közönség előtt, de csak az első világháború után épültek ki a pallók és fahidak, amelyek megkönnyítik a közlekedést a szurdokban.

Heilig Kreuz zarándoktemplom

Heiligkreuz a dél-tiroli zarándoktemplomok egyik gyöngyszeme.

Gilfenklamm - Cascate di Stanghe

Itt a Ratsching-patak fehérmárvány-szurdokon tör át - a szurdokon szép túraútvonal (2,5 km) vezet végég.

Lago di Sauris / Passo del Pura

A Passo del Pura hágó legmagasabb pontja 1418 m magasban van. A hágóhoz vezető hajtűkanyarokban gazdag úton van a Lago di Sauris tó, itt található a második legmagasabb gát Európában.

Partschins-i vízesés

Partschinser Wasserfall Dél-Tirol egyik legimpozánsabb természeti látványossága, ráadásul könnyű megközelíthetőségének köszönhetően népszerű családi kirándulóhely, a 100 m magas vízeséshez szép turistaút vezet. A legjobb időszak a látogatásra, közvetlen hóolvadás után, májusban, júniusban, ilyenkor a legimpozánsabb a zuhatag.

Reschensee és Reschenpass

Télen síelők, nyáron kirándulók lepik el a tó környékét. Felejthetetlen látvány a duzzasztott tóból kiemelkedő templomtorony.

Serrai di Sottoguda szurdok

A szurdok egyike az olasz Alpok legjelentősebb természeti csodáinak.

Meráni magaslati túraút

A fantasztikus kilátással rendelkező meráni magaslati túraút 1500 m magasban található.

Ritten élményhegy

Már a feljutás a hegyre is nagyon izgalmas: fogaskerekű és kabinos felvonó repíti fel az utasokat.

Róma, az örök város

Róma legrégebbi piaca - Campo de' Fiori

Róma legrégebbi piacán a Campo de' Fiorin friss gyümölcsöket, zöldségeket, sajtokat, húsokat és virágokat vásárolhatunk. Ezen a téren végezték ki Giordano Brunót 1600. február 17-én.

Forum Romanum

A Forum Romanum az ókori Róma fő köztere volt.

Musei Vaticani-Vatikáni Múzeumok

A Vatikáni Múzeum ad otthont a világ egyik legnagyobb művészeti gyűjteményének, számos reneszánsz mesterműnek, ókori egyiptomi és római műkincseknek. A palotában több száz szoba, galéria és kápolna van, köztük a Sixtus-kápolna.

Angyalvár / Castel Sant' Angelo

Az Angyalvár eredetileg Hadrianus császár síremlékének épült 135 és 139 között, majd sokáig a császárok temetkezőhelye volt.

Colosseum

"Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is." A Colosseum Olaszország leglátogatottabb műemléke, évente több mint 6 millióan keresik fel. A kínai nagy fal mögött a világ második legnépszerűbb szabadtéri régészeti emléke. Több évi restaurálás után az amfiteátrum visszanyerte eredeti sárgás-fehéres színét, amelyet az építéséhez használt mészkőféle, a travertínó ad neki.

A római Pantheon

A Pantheon a legjobb állapotban megmaradt ókori épületek egyike. I.e 27-ben emeltette Marcus Vipsanius Agrippa a korabeli Róma minden istenének együttes tiszteletére.

Szent Péter bazilika

A bazilikát Donato Bramante olasz építész és festő tervezte, de a felépült templomot soha nem láthatta, művét halála után a reneszánsz egy másik óriása, Michelangelo fejezte be.

Róma gyerekekkel

Első pillantásra Róma, tele múzeummal és műemlékekkel nem tűnik különösen családbarát vakációs célpontnak. Azonban, ha jól összeállítjuk a programot a gyerekek sem fognak unatkozni. Íme néhány ötlet!

Spanyol-lépcső

A magyarul Spanyol-lépcsőnek nevezett lépcsősor olaszul a Trinita dei Monti névre hallgat a tetején álló templom után.

Fontana di Trevi / Trevi-kút

A Trevi-kút Róma egyik legnagyobb és legismertebb szökőkútja. Aki jobb kézzel a bal váll fölött pénzt dob a kútba, az mindenképpen visszatér az örök városba.

TOP 10 - A legkeresettebb attrakciók

Toszkána

Ponte Vecchio - Firenze híres hídja

Az 1345-ben épült firenzei Ponte Vecchio a világ egyik leghíresebb hídja.

Elba

Ha a strandolás már unalmas, a festői Elba szigetén akvárium, és egy minibánya színesítheti a nyaralást vagy akár Napóleon rezidenciáját is felkereshetjük.

Giardino di Boboli / Boboli kert

A híres firenzei Boboli-kert a Palazzo Pitti mögött terül el, amely az olasz reneszánsz kertek kiemelkedő példája. Szépsége miatt Olaszország egyik leghíresebb kertje. A kert a város egyik legnagyobb parkja, játszótere közkedvelt a firenzei családok körében.

Firenze gyerekekkel

Firenze az Arno folyó két partján terül el. A várost a "reneszánsz bölcsőjeként" is emlegetik. Történelmi belvárosa a Világörökség része.

Campanile di Giotto - Harangtorony Firenzében

1334-ben készült a 84,7 méteres, márványberakásos gótikus harangtorony a firenzei dóm mellett. A köznép ma is Giotto tornyának hívja.

Gucci Múzeum

Egy firenzei palota ad otthont a neves olasz világmárka, a Gucci történetét feldolgozó múzeumnak.

Monteriggioni

Monteriggioni-t a Sienai Köztársaság építette az 1200-as évek első felében, Firenze megállítására. A fallal körülvett középkori erődítmény tornyai ma a toszkán várak legépebben maradt, szép példái.

Pisai ferdetorony

A világörökségek közé tartozó pisai ferdetorony, a Torre di Pisa a világ egyik leghíresebb műemléke. Az 58,5 méter magas épület már 1173-as elkészülte után elkezdett dőlni.

Cortona - a Napsütötte Toszkána városa

Cortona építészetét a középkori motívumok uralják, apró, szűk utcákkal. A város egy hegyoldalban, körülbelül 600 méter magasan helyezkedik el, lenyűgöző látványt nyújtva az alatta elterülő Val di Chiana vidékre.

Montepulciano

Montepulciano megőrizte eredeti középkori báját. A város környéke az egyik leghíresebb borvidék Olaszországban.

Nyaralás a tengerparton

Viareggio

A toszkán tengerparti város fő látványossága homokos strandja és pálmafás sétánya, melyet art deco stílusú villák és teraszos kávézók öveznek.

Comacchio

Comacchio Ferrara közelében található, a Pó-deltában. A 23 km hossszú homokos tengerparton 7 strand van.

Grado

Grado a Nap szigete. Észak-Olaszország keleti csücskében, az Adriai lagúna közepén, több kisebb szigeten fekszik. A gyerekek örömére a víz mindig tiszta és lassan mélyülő.

A 10 legszebb olasz sziget

A amerikai TripAdvisor felhasználóinak értékelése alapján elkészítette listáját a legszebb olasz szigetekről.

A 10 legszebb olasz strand

A Turismo Italia News olasz turisztikai portál összeállította a legszebb olasz strandok rangsorát.

Jesolo

Jesolo tengerpartja, Lido di Jesolo 15 km hosszú, finom homokkal borított partszakasz.

Bibione

Bibione hosszú, finomhomokos partjának köszönhetően a családok körében igen népszerű üdülőhely.

Lignano

Lignano Észak-Olaszország egyik legszebb és legmodernebb üdülőhelye. A kisgyerekekkel utazóknak igazi paradicsom, hiszen számtalan vidámpark és játékpark várja itt a szórakozásra vágyó családokat.

Chioggia - Sottomarina

Sottomarina Chioggiával párhuzamosan elnyúló, 8 km hosszú strand. A velencei lagúna legdélibb pontján fekvő halászkikötőt, Chioggiát gyakran nevezik Velence kistestvérének.

Caorle

Caorle az egyik legkedveltebb, festői üdülőhely, strandjai finomhomokosak, a tengervíz sekély. Az Adriai-tenger északi partvidékén, Jesolo és Bibione között fekszik.

Rimini

A kellemes hőmérsékletű tengervíz, a csodás strandok, a bájos mediterrán városok és a helyi finomságok mellett a sok érdekes program is vonzó célponttá teszi Riminit és környékét. Ráadásul Olaszországban itt van a legtöbb szórakoztatópark.

Capri

A Nápolyi-öbölben található mindössze 10 km2-es sziget Olaszország egyik legromantikusabb vidéke. A dél-olasz sziget Sorrentoval átellenben emelkedik ki a tengerből. Meredek sziklafalai, a virágdíszes kertekben megbúvó villák, a lenyűgöző természeti látnivalók, Axel Munthe villája, Augustus császár kertje, a Santo Stefano dóm igazi turista-vonzerő.

La Pelosa strand

La Pelosa Szardínia egyik legszebb strandja: sokak szerint olyan gyönyörű itt a víz, mint Olaszországban sehol máshol. Az átlátszó és türkiz víznek, valamint a fehér homoknak köszönhetően inkább trópusi strandnak tűnik.

Vieste

Vieste a Gargano-félsziget legnépszerűbb turistacélpontja. Vieste sziklafalakra épült középkori óvárosában mintha megállt volna az idő.

Scilla-fok

Scilla város fő látnivalója a partmenti sziklákon fekvő Castello dei Ruffo erőd, strandját Európa legszebb strandjai közé sorolják. A Scilla-fok a Messinai-szoros bejáratánál lévő fok, amely a szorost a Gioiai-öböltől elválasztja.

Ferrari, Lamborghini és a többiek

Lamborghini Múzeum

Az autógyár múzeuma bemutatja a Lamborghini történetét.

Museo Casa Enzo Ferrari

A Ferrari Múzeum Modena városában található. Enzo Ferrari egykori autógyártó üzemében található és a Ferrari születését meséli el a látogatóknak.

Museo Ferrari

Maranellóban található a Ferrari autógyár központja. A múzeumban Ferrari sport- és versenyautókat állítottak ki, illetve a gyártó által elnyert trófeákat.

Pagani Autómúzeum

A Pagani múzeumában megcsodálhatjuk a Pagani Zonda Cinque Roadster és Pagani Huayra sportautókat. Lehetőség van gyárlátogatásra ia.

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward