Legfrissebb hírek

Magyarországi hírek

Biztonságosabbak lettek a Budapest környéki barlangok

Több barlangot - köztük a Pál-völgyi és a Szemlő-hegyi-barlangokat - újított meg a Budai-hegységben, a Pilisben és a Börzsönyben a Duna-Ipoly Nemzeti Park.

135 éve tették az első kapavágást Magyarország legnagyobb épületén

1885. október 12-én kezdték meg az Országház építését, a Tömő (ma Kossuth Lajos) téren. Belsejében mintegy ötven lakóház férne el, ez Magyarország legnagyobb épülete.

A gyönyörű Kelet-Mecsek több attrakciójának a túrázók örülni fognak

A Mecsek legmagasabb csúcsán, a Zengőn idén átadott kilátó után egy látogatóközpont építésével tovább folytatódik a Kelet-Mecsek Hosszúheténytől Mecseknádasdig terjedő vidékének turisztikai fejlesztése.

Még a brüsszeli világkiállításon is bemutatták az év magyar kilátóját

A balatonboglári Xantus János Gömbkilátó nyerte meg az először meghirdetett év kilátója szavazást.

2021 végéig nem látogatható az Észak-Alföld legnépszerűbb kastélya

A tiszadobi Andrássy-kastélyban új állandó kiállítást alakítanak ki, amely az Andrássy-család és a kastély történetét mutatja be.

Balaton

Szabadstrandok a Balatonon

Ha csak úszni akarsz egyet vagy megmártózni a Balatonban és nem akarsz drága belépőt fizetni, itt van a szabadstrandok listája.

Viharjelzés a Balatonon

Minden év április elsején elindul és október végéig üzemel a viharjelzőrendszer a Balatonon.

Művészetek Völgye

2020 nyarán a koronavírus-járvány miatt elmarad a jubileumi 30. fesztivál, helyette 30. alkalommal 2021. július 23. és augusztus 1. között rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját. Kárpótlásul ősszel a Völgyhétvégék programsorozat várja a vendégeket.

Itt a lista legjobb balatoni strandokról

Nemcsak a legjobb Kék Hullám Zászlós balatoni strand a gyenesdiási Diási Játékstrand, hanem még a járványügyi védekezésben is a legfelkészültebb.

Nyárra 5 balatoni nyaralóhely szabad strandjai újulnak meg

Balatonmáriafürdő, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód és Balatonfenyves strandjain új vizes élménypark, lídos partszakasz, tobozjátszótér várja a gyerekeket.

Boldogkő vára

A Miskolctól északkeleti irányban, egy sziklaszirten áll Boldogkő vára. A vár Boldogkőváralja nevű település fölött magasodik és uralja az abaúji tájat.

Regéci vár

Meseszép környezetben magasodik a Regéci vár, amely 700 éven keresztül állt ellen legendákat táplálva a történelem viharainak. A várban töltötte I. Rákóczi Ferenc gyerekkorát. I. Lipót császár a várat 1686-ban leromboltatta, azóta már csak a romjai állnak.

Tokaj-Hegyalja

Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékéről azt hinnéd, hogy minden a borról szól, de ez korántsem igaz. Sőt, bővelkedik a furcsábbnál-furcsább látnivalókban.

Lillafüred

A Miskolc melletti Lillafüred a 300 méter tengerszint feletti magasságban található klimatikus gyógyhely.

Kékestető

Kékestető, Magyarország legmagasabb pontja: 1014 méter magas.

Füzéri vár

A vulkánok szülte, erdő borította Zempléni-hegység hajdani tűzhányóján található az egyik legrégebbi, Árpád-kori vár romja. Füzér vára, a történelmi Zemplén vármegye nevezetességét jelenleg felújítják.

Rezi vár

A Keszthelyi-hegység északnyugati részén, az 1200-as évek végén, 1300-as évek elején a Meleg-hegyen épült Rezi vár.

Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat

A 350 kilométeres Pilis Bike erdei kerékpáros útvonalhálózaton 34, különböző nehézségű túrát javasolnak az erdészek.

A vonyarcvashegyi Szent Mihály-kápolna

A vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolna hazánk egyetlen halászkápolnája. A néphit szerint a kápolnát 1729-ben emelték, a pusztító balatoni viharból megmenekülő 40 halász emlékére.

Diósgyőri vár

Diósgyőr királyi székhelyként I. Lajos idején vált igazán jelentőssé, aki a várat pompás, gótikus királyi várkastéllyá építette ki.

Máré vár

A Mecsek északi, vadregényes rengetegében, 340 méter magas, meredek, erdős hegycsúcson áll Márévár. Az itt dolgozó mester ismerhette a toszkán quattrocento építészetet.

A Szent László-herma a győri székesegyházban

Szent László hermáját 1619-től a győri székesegyházban őrzik

Alcsúti Arborétum

A 40 hektáros Alcsúti Arborétum létrejötte József nádorhoz (1776-1847) fűződik, aki alcsúti birtokán felépítette Magyarország legnagyobb klasszicista kastélyát, egy schönbrunni kertépítőmesterrel pedig megterveztette az ország egyik első tájképi kertjét, a táj természetes formáit utánzó angolparkját.

A pécsi Barbakán-bástya

A Barbakán-bástyát a 15. században emelték azért, hogy az a város és a püspökvár védelmét szolgálja a törökök európai terjeszkedése idején.

Aggteleki Cseppkőbarlang

Az Aggteleki Cseppkőbarlang 1995 óta a Világörökség része. Az Aggteleki-karszt leghíresebb látványossága az Aggtelek és Jósvafő alatt húzódó Baradla-barlang.

Feldebrői románkori templom

A feldebrői Szent Márton-templom altemploma Magyarország legrégebbi freskótöredékeivel a 11. századi építészet egyik legkiemelkedőbb műemlékének számít.

Budaszentlőrinci pálos kolostor

Budaszentlőrinc monostorát 1300 körül alapította meg a rend negyedik elöljárója, Lőrinc.

Balaton-felvidéki Nemzeti Park, kőtenger

A turisztikai irodalom Kőtengernek nevezi ezeket a nagy sziklatömbökből álló kőhátakat. A Káli-medence szélein, Salföldtől Kővágóörsig s onnan a Kis-Hegyestűig húzódik egy vonulata, de a legszebb és legépebben megmaradt kőhát Szentbékkálla mellett található.

Lombkorona tanösvény Pannonhalmán

A lombkorona tanösvény a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet védett természeti területén belül található.

Csarna-völgy

Kemence és Perőcsény határában terül el hazánk legnagyobb, fokozottan védett, érintetlen erdőterülete, a Csarna-völgy, ahol nagyobb kiterjedésű, száz évesnél idősebb tölgy- és bükkállományokat fedezhetünk fel. Ez Magyarország legnagyobb érintetlen erdeje.

Nagyvázsonyi Kinizsi vár

A Balaton-felvidék lankái közül kiemelkedő középkori várat a 15. században emelték a Vezsenyiek, majd a család kihalása után, 1472-ben Kinizsi Pál hadvezér kapta meg vitézségéért Hunyadi Mátyás királytól.

Bátori-barlang

A barlang nyílása közvetlenül a Nagy-Hárs-hegy 454 méter magas csúcsa alatt, a hegy északkeleti oldalán található.

Füzérradványi Károlyi-kastély

A Zemplén egyik gyöngyszemének tartott műemlék kiemelkedő idegenforgalmi látványosság.

Majki kamalduli remeteség

Az épületegyüttes európai szinten is kiemelkedő értéket képvisel: a némasági fogadalmáról ismert szerzetesrendnek világszerte mindössze öt hasonló helyszíne maradt fenn.

Bakonybél

Bakonybél a Bakony egyik legszebb települése, népszerű kirándulóhely.

TOP 10 - A legkeresettebb attrakciók

Régióválasztó

arrow_upward