Magyarország
» Magyarország

» Magyarország » Pest » Pilis


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Prédikálószék 639 méteres magasságával a Visegrádi-hegység harmadik legmagasabb pontja.


A Visegrádi-hegység legmagasabb pontján található prédikálószéki kilátó a legközelebbi településtől is két órányi gyalogútra található.

A Prédikálószék turistautakon közelíthető meg, a csúcsra érve, különösen a 12 m magas kilátóból hazánk egyik legszebb panorámája tárul elénk a gyönyörű Dunakanyarral, a Börzsöny látványával, Nagymarossal és Visegráddal, valamint a távolabbi Vác fölé magasuló Naszály képével.

Az új kilátó a kor követelményeinek megfelelő szolgáltatásokat is nyújt a látogatóknak: tetején két webkamerát helyeztek el, és környékén ingyenes Wi-Fi kapcsolat is elérhető. A kilátó mellett tűzrakóhely, valamint padok és asztalok is várják az ide látogatókat.

Gyönyörű felvétel a Prédikálószékről, ahogy a köd a Dunakanyarban hömpölyög:

Megközelítés: A túra kezdőállomása Dömös, amelyet Esztergom, illetve Budapest irányából autóbusszal, egyénileg gépkocsival közelíthetünk meg. Az autóbusszal érkezőknek a katolikus templomnál érdemes leszállniuk, míg a gépkocsival érkezők a Polgármesteri Hivatal mellett lévő parkolóban rakhatják le járművüket. A templomtól a piros sáv, a parkolótól zöld sáv jelzést követve érhetjük el a Király-kúti utcát, amely túránk kiinduló pontja. Itt együtt fut a piros, a zöld és a sárga jelzés. A jelzett turistaút kezdetben az aszfaltúton halad, majd a faluból kiérve átmegy a Malom-patakon és a patak mentén vezet tovább. A Szentfa-kápolnát követően balra ágazik le a piros háromszög jelzés, amely a Vadálló-kövekhez, majd a Prédikálószékre vezet.

Tartomány:Pest
Cím:Prédikálószék
GPS: 47° 44′ 17.00016″, 18° 55′ 15.99996″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward