» Magyarország

» Magyarország » Vas » Őrség

Őrségi Tökfesztivál

2022. szeptember 16.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2022. szeptember 16-18. között rendezik meg az Őrségi Tökfesztivált. Az Őrségi Tökfesztivál a Nyugat-Dunántúli Régió kiemelt kulturális és örökségturisztikai, valamint a legnagyobb gasztro - turisztikai rendezvénye, amelynek középpontjában az olajtök, a tökmagolajütés, tökös ételek és programok állnak.


Színes programokkal várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig az Őrségi Tökfesztivál, amelynek keretében könyvbemutatót, képzőművészti kiállítást, kézműves foglalkozásokat, kirakodóvásárt, néptánc- és népzenei bemutatókat tartanak és gasztronómiai érdekességeket is kínálnak a résztvevőknek.

Pénteken Őriszentpéteren az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság épületében mutatják be Márkus Rita és Markovics Tibor Az őrségi fazekasok című kötetét, Nagyrákoson a tájházban pedig Horváth János festőművész tárlatát nyitják meg.

A XVIII. Őrségi Tökfesztivált hivatalosan szombaton délelőtt 11 órakor nyitják meg Őriszentpéter központjában, ahol kézműves kirakodóvásár és őrségi termelői piac is várja a látogatókat.

Délután népzenei együttesek lépnek fel, illetve vásári komédiások szórakoztatják a közönséget, majd Tóth Vera és zenekara ad élő koncertet, amelyet hagyományos töklámpás felvonulás követ.

Szalafőn az Őrségi Népi Műemlékegyüttes szomszédságában felállított színpadon szombaton délelőtt zenés bábjátékkal kedveskednek a legkisebbeknek, majd a Boglya Népzenei Együttes műsorát láthatják és hallhatják, délután pedig a csepregi színjátszók és helyi amatőr együttesek műsorai követik egymást.

A szalafői kézműves udvarban a tökfaragást és a korongozást próbálhatják ki az érdeklődők, a gasztroudvarban pedig a tökmagsajtolás fogásaival ismerkedhetnek és tökből készített tájjellegű ételeket kóstolhatnak.

Ugyancsak Szalafőről indulnak délelőtt és délután is az őrségi gyalogtúrák, amelyeknek résztvevői bölényeket és vadlovakat is láthatnak.

Vasárnap délelőtt Őriszentpéteren folytatódnak a családi programok, koncertet ad például az Alma Együttes, de fellép a Fergeteg Néptáncegyüttes, délután bohócműsor szórakoztatja a gyerekeket, végezetül pedig a The Bits Együttes eleveníti fel a legismertebb Beatles számokat.Tartomány:Vas
Település:Őriszentpéter
GPS: 46° 50′ 29.63688″, 16° 25′ 5.60784″
Időpont:2022. szeptember 16.
Honlap: https://www.orseg.info/hu/esemeny/orsegi-tokfesztival.html

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward