A nyári napforduló éjjelén legendás hegyi tüzek világítják meg Zugspitzét

2021. május 26.

print Hetedhétország.hu

A nyári napforduló éjjelén legendás hegyi tüzek világítják meg Zugspitzét

A napforduló éjszakáján a tűzzel próbálják elűzni a démonokat és a gonosz szellemeket. 

Évente csak egyszer, idén június 19-én, a napforduló idején a legendás hegyi tüzek világítják meg a tiroli Zugspitzét. A leghosszabb napot és a legrövidebb éjszakát látványos tűzmotívumokkal ünneplik.

Ennek a szokásnak a gyökerei a 14. századig nyúlnak vissza, amikor az emberek a tűzzel próbálták elűzni a démonokat és a gonosz szellemeket. A tiroli Zugspitz Aréna hegyi tüzei 2010 óta az UNESCO szellemi világörökség részét képezik.

A tiroli Zugspitz Arénában még az éjszakai baglyok is kapcsolatba kerülhetnek a természettel, hiszen naplemente után még korántsem ér véget a program. Hangulatos esti esemény a "Csillagos éjszaka", amely hetente kerül megrendezésre a Zugspitzén a tiszta éjszakai égbolt alatt, multivíziós műsorral és élő előadással.

A tiroli Zugspitz Aréna a Zugspitze osztrák oldalán, a tiroli Außerfernben található, a Wetterstein-hegység között, északon a Zugspitzével és délen a Mieminger-hegységgel. Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See, Lähn-Wengle és Namlos településeket foglalja magában. A Zugspitze határhegyként Németország és Ausztria között fekszik. Mind a német, mind az osztrák oldalról megközelíthető. Ehrwaldból a tiroli Zugspitze vasút a Zugspitze nyugati csúcsára vezet.

(Címlapfotó: © Bergfeuer(c)TZA)


Kapcsolódó hírek