» Ausztria

» Ausztria » Steiermark » Salzkammergut

Nárciszfesztivál Bad Aussee

2024. május 30.

Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

2024. május 30. és június 2. között az Ausseerland–Salzkammergut régióban tartják Ausztria legnagyobb virágkarneválját, amelyre mintegy 25.000 látogatót várnak.


2024 tavaszán az Ausseeerland–Salzkammergut régióban ismét minden a nárciszok körül forog, amelyek illatos, hófehér virágtengerré változtatják a hegyoldalakat. A Nárciszfesztivál programpontjai közé tartozik a nárciszfutás, a nárcisztúra, a virágfigurák készítése a vendégekkel közösen, az aussee-i specialitások ünnepe, egy kerti ünnepség a Bad Aussee gyógyparkban az önkéntes tűzöltők zenekarának fellépésével, valamint idegenvezetés az Altaussee Sóvilágban.

A Nárciszfesztivál legkiemelkedőbb fénypontja a 2024. június 2-án, vasárnap tartott virágkarnevál. A városi felvonulás alkalmával 8.00 és 11.00 óra között Bad Aussee központjában csodálhatók meg a virágból készült műalkotások. Az érdeklődőknek elegendő idejük lesz a figurákat megcsodálni és lefotózni.

Ezzel egyidejűleg a vendégek a történelmi gyógyüdülőhely látnivalóit is felfedezhetik, a megfelelő hangulatról zenei és hagyományőrző csoportok, valamint regionális finomságok gondoskodnak. Ezután a virágból készült pompás figurákat átviszik a Grundlsee-hez, ahol 14.30-kor kezdődik a tavi karnevál.

Nárciszfesztivál nárcisz nélkül

Az éghajlatváltozás 2024-ben ellopja a nárciszokat a nárciszfesztiváltól.

A magas hőmérséklet miatt a nárciszok valószínűleg nem fognak virágozni május végén. Helyette más virágokkal tartanak majd "nárciszfesztivált". 

A tavalyi fesztiválon az Ausseerlandban elterjedt nárcisz még bőségesen termett.

A nárciszfesztivál minden évben több ezer látogatót vonz Ausseerlandba. Azért jönnek, hogy megcsodálják a művészien elrendezett figurákat, amelyekhez a nárcisz akár 200 000 példányára is szükség van.

Idén május végén azonban nélkülözniük kell őket. Ennek oka a klímaváltozás - mondja Rudolf Grill, a Nárciszfesztivál Egyesület elnöke. "A rendkívül meleg tavasz miatt idegesek vagyunk a nárciszvirágzás miatt. A bimbók már jól láthatóak, három héttel korábban, mint általában".Tartomány:Steiermark
Település:Altaussee
Cím:Bad Aussee
GPS: 47° 37′ 13.42236″, 13° 46′ 18.26112″
Időpont:2024. május 30.
Honlap: http://www.narzissenfest.at/de/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward