Ausztria
» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Duna mentén


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A városközpont sajátos hangulata, a különböző korszakokból származó épületek, a változatos kulturális kínálat és a Duna garantáltan magával ragadja a Linzbe látogatókat.

A várost kettészelő folyó két partja pihenőoázis és kulturális központ is egyben: napközben parkok és bárok várják a pihenni és feltöltődni vágyókat, éjszaka a múzeumok megvilágított, futurisztikus homlokzatai ejtik ámulatba a bámészkodókat. Akárcsak a kiállítások, ahol a kínálat a Lentos Szépművészeti Múzeumban látható kortárs művektől az Ars Electronica Centerben megvalósuló innovatív fejlesztésekig és projektekig terjed. A jövő múzeumában a technológiai vívmányok és a látnoki médiaművészet találkozásának eredményét csodálhatják meg a látogatók.

Néhány kilométerrel folyásiránynak lefelé egy teljesen másfajta művészeti projekt látható: a Mural Harbor kikötő Európa legnagyobb graffiti- és közösségi falfestő galériája, amelyben több mint 100 alkotás látható. A közeli iparterületen található voestalpine Acélvilág egyedülálló bepillantást enged a kulisszák mögé. 

A 2009-es Európa kulturális fővárosa cím jelentős lökést adott a városnak, ami mind a mai napig érezteti hatását. A kultúra és a turizmus összefonódása még erősebb lett, aminek köszönhetően Linz meghatározó tényezővé vált Ausztriában a kultúra, a művészet és a kreativitás terén. 

1. Hauptplatz

A Hauptplatz az impozáns Szentháromságszoborral Linz lenyűgöző főtere. A Duna közvetlen szomszédságban fekvő, tarka pasztellszínekben pompázó barokk épületek Európa egyik legnagyobb terét zárják körül.Számos kávéház és lokál csábítja betérésre az arra járókat.

2. OÖ Kulturquartier

Az OÖ Kulturális Negyed Linz kreatív csomópontja. A lokálok, a mozi és a különböző fesztiválok mellett a „Nyitott kultúrházban“ egész évben látogathatjuk a kortárs művészeti kiállításokat. Nyáron a „Höhenrausch“ a város háztetői felett mutatja be médiaművészeti programját.

3. Mariendom

Befogadóképességét tekintve a Mariendom Ausztria legnagyobb temploma. A neogótikus dóm nyitott, korszerű belső kialakításával megnyugtató oázis a város szívében. Mély benyomást tesznek ránk a színes üvegablakok és a toronyból elénk táruló panoráma is.

4. Altstadt & Schlossmuseum

A kastélymúzeum ad otthont Felső-Ausztria természet-, kultúr- és művészettörténeti kiállításának. A tekintélyes épület lenyűgöz építészetével és a barokk óvárosra nyíló kilátásával. Ahogyan az egész belvárosban, itt is számos bolt hívogatja a vásárlókat. (részletek)

5. Musiktheater am Volksgarten

Musicalek, operák és táncos színdarabok találtak otthonra a Musicalszínházban. A Volksgartennél található, 2013-ban megnyitott impozáns épület Európa legmodernebb operaházaihoz tartozik. A színház saját produkciói mind a nagyközönséget, mind a kritikusokat lelkesedéssel töltik el.

6. Lentos Kunstmuseum

A múzeum modern épülete óriási képkeretként szegélyezi a Duna-partot. A Lentost a modern és kortárs művészet legfontosabb múzeumai között tartják számon, ahol Klimt, Kokoschka és Schiele műveivel is találkozhatunk. Lenyűgö- ző az éjszaka kivilágított homlokzat is.

7. Ars Electronica Center

„A Jövő Múzeuma“ a holnap világát vetíti elénk. Az interaktív kiállítások művészi megközelítésben mutatják be a technika hatását az emberek mindennapjaira. Egyedülálló a Deep Space 8K is, amely 3D-s animációkkal gazdagított képi világokkal ismerteti meg az érdeklődőket. (részletek)

8. Pöstlingberg

Az 539 méteres Pöstlingberg a zarándoktemplommal a csúcsán emelkedik a város fölé. A világ egyik legmeredekebb kisvasútja, a Pöstlingbergbahn mintegy 20 perc alatt kapaszkodik fel Linz „házi hegyére”. A kilátót, az állatkertet és a barlangvasút törpebirodalmát mind-mind érdemes meglátogatni. (részletek)

9. voestalpine Stahlwelt

A voestalpine egyedülálló élményvilágában minden az acél körül forog. A multimédiás és interaktív kiállítás a teljes termelési folyamatot bemutatja, beleértve a kész termék előállítását is. Érdekfeszítőek a gyártóüzem területén vezetett séták is.

10. Mural Harbor

A mintegy 50 méter magas ipari épületeken több mint 100 graffiti-műalkotás díszíti a linzi kikötőt. A „Mural Harbor“ a legnagyobb összefüggő kültéri graffiti-galériák egyike. Az idegenvezetés után a résztvevők maguk is festékszóró sprayt ragadhatnak a kezükbe.

Még több látnivaló Linzben itt.

© Österreich Werbung, Fotograf: Volker Preusser

Tartomány:Oberösterreich
Település:Linz
GPS: 48° 18′ 24.984″, 14° 17′ 8.988″

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward