» Ausztria

» Ausztria » Oberösterreich » Duna mentén


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A városközpont sajátos hangulata, a különböző korszakokból származó épületek, a változatos kulturális kínálat és a Duna garantáltan magával ragadja a Linzbe látogatókat.


A várost kettészelő folyó két partja pihenőoázis és kulturális központ is egyben: napközben parkok és bárok várják a pihenni és feltöltődni vágyókat, éjszaka a múzeumok megvilágított, futurisztikus homlokzatai ejtik ámulatba a bámészkodókat. Akárcsak a kiállítások, ahol a kínálat a Lentos Szépművészeti Múzeumban látható kortárs művektől az Ars Electronica Centerben megvalósuló innovatív fejlesztésekig és projektekig terjed. A jövő múzeumában a technológiai vívmányok és a látnoki médiaművészet találkozásának eredményét csodálhatják meg a látogatók.

Néhány kilométerrel folyásiránynak lefelé egy teljesen másfajta művészeti projekt látható: a Mural Harbor kikötő Európa legnagyobb graffiti- és közösségi falfestő galériája, amelyben több mint 100 alkotás látható. A közeli iparterületen található voestalpine Acélvilág egyedülálló bepillantást enged a kulisszák mögé. 

A 2009-es Európa kulturális fővárosa cím jelentős lökést adott a városnak, ami mind a mai napig érezteti hatását. A kultúra és a turizmus összefonódása még erősebb lett, aminek köszönhetően Linz meghatározó tényezővé vált Ausztriában a kultúra, a művészet és a kreativitás terén. 

1. Hauptplatz

Linzer Torte

A Hauptplatz és a híres linzi torta (c) Linz Tourismus/ms Fotogroup

A Hauptplatz az impozáns Szentháromságszoborral Linz lenyűgöző főtere. A Duna közvetlen szomszédságban fekvő, tarka pasztellszínekben pompázó barokk épületek Európa egyik legnagyobb terét zárják körül. Számos kávéház és lokál csábítja betérésre az arra járókat.Tartomány:Oberösterreich
Település:Linz
GPS: 48° 18′ 24.984″, 14° 17′ 8.988″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward