Andvent Ausztriában

Advent a Johannesbachklamm szurdokban

Álomszép természeti környezetben, a Johannesbachklamm szurdokban megrendezett Würflachi Adventi Vásár szó szerint mindenkit elbűvöl.

Tovább A

Advent Alsó-Ausztriában

A közel 300 alsó-ausztiai tradicionális karácsonyi vásár hangulata elvarázsolja a látogatókat. A kastélyok ünnepi díszbe öltöznek, mindenhol érezni a karácsonyi mézeskalácsok és a forró italok - a forralt bor, a forralt must és a puncs- illatát.

Tovább A

Advent Burgenlandban

Ünnepi sokadalom várja vendégeit az Esterházy-kastélyban és a Lackenbachi kastélyban. Raidingban Liszt Ferenc szülőháza elött felcsendül a Csendes éj c. híres karácsonyi dal. Stadtschlainingban pedig különleges középkori karácsonyi vásár hív nézelődésre.

Tovább A

Advent Grazban

Grazban 2019. november 22-én nyitnak a karácsonyi vásárok. A város ilyenkor csodálatos fényárban úszik, mindenfelől karácsonyi dalok hangja száll.

Tovább A

Advent Steyrben

Steyrben úgy érezhetik magukat az adventi időszakban ide látogatók mintha visszautaztak volna néhány évszázadot az időben. Mi lehet annál szebb, mint egy karácsony előtti időben tett látogatás abba a városba, ahol a "Christkindl" (Jézuska) lakik?

Tovább A

Advent Tirolban

Advent és karácsony Tirolban - a hegyek tartományában a csillogó városi események mellett hagyományőrző hegyi karácsonyok jellemzik az év legmeghittebb időszakát.

Tovább A

Advent varázslat Karintiában

Az adventi időszakban Karintiában hagyományőrző karácsonyi vásárok csábítanak időtöltésre. A téli napforduló alkalmával krampuszok lepik el az utcákat és űzik ki hangos kolompolással és kerepeléssel a rossz szellemeket.

Tovább A

Adventi vásárok Felső-Ausztriában

Karácsonyi hangulat, ünnepi fényár és édes illatgomolyagok várják a vendégeket Felső-Ausztria karácsonyi vásárain - idilli történelmi óvárosokban vagy a Wolfgangsee partján.

Tovább A

Adventi vásárok Salzburg tartományban

A karácsonyvárás heteiben romantikus színdarab díszleteinek képét öltik fel Salzburg tartomány falvai, városkái: gonddal díszített kirakatok, ünnepi girlandok, karácsonyi kivilágítás, adventi vásárok.

Tovább A

Adventi vásárok Vorarlbergben

Vorarlberg adventi ünnepségeihez a Bregenzi-erdő idilli faházai, a környék fejedelmi hegycsúcsai és a Boden-tó kínál festői kulisszát.

Tovább A

Karácsony Salzburgban

Salzburg a téli időszakban igazán különleges, romantikus oldaláról mutatkozik be. A város hófehér lepelbe bújtatott történelmi központja mesés helyszínként szolgál a hangulatos adventi vásárokhoz, a zenei koncertekhez és a betlehemi játékokhoz.

Tovább A

Karácsonyi vásárok Bécsben

November közepétől karácsonyig Bécs legszebb terei varázslatos karácsonyi vásárrá alakulnak át.

Tovább A

Karácsonyi vásárok Stájerországban

A tartomány minden szegletében kicsi és csendes, vagy nagy és színes adventi vásárok várják a vendégeket. Kézműves termékek, kulináris finomságok és koncertek gondoskodnak a megfelelő hangulatról.

Tovább A

Krampuszok

Mariazell-i krampuszfelvonulás

A művészien kifaragott busóálarcok szerint a mitikus lényeket két csoportba – a jók és a rosszak csoportjába – oszthatjuk. A busójárás Magas-Stájerországban szerencsét hozó népszokás, amikor a busók kolompjaik segítségével elűzik a tél gonosz szellemeit és az óévet.

Tovább A

Krampuszfutás Schladmingban

Kolompolás, lánccsörgés, rémülettel teli arcok: 2019-ben november 23-án kerül megrendezésre a legendás schladmingi krampuszfelvonulás, amely valóságos boszorkánykonyhává varázsolja az alpesi települést.

Tovább A

Krampuszfutás Klagenfurtban

Ausztria legnagyobb krampuszfelvonulásán, Klagenfurtban mintegy 1.000 rémisztő kinézetű maskarás lepi el a várost, akik gondos munkával kialakított, akár 4 méter magas maszkok mögé rejtőznek.

Tovább A

Krampuszfutás Grazban

Két órán keresztül több mint 500 ijesztő és ördögi maskarás figura vonul fel Graz főutcáján.

Tovább A

Öblarni krampuszjáték

Az öblarni krampuszjáték UNESCO kulturális világörökség része.

Tovább A
 
 

Ausztria Látnivalói

Tovább A

Új osztrák bejegyzések

Schlossberg Grazban

A Schlossberg az óratoronnyal Graz ismertetőjele, Graz egyik legkedveltebb úti célja, ami nem csoda, hiszen innen nyílik a legjobb kilátás a városra.

Tovább A

Top látnivalók az ötztali Hochgurglban

Tovább A

Ephesos Museum

Az Ephesos múzeumban látható a "Parthermonument", Kis-Ázsia akkori legjelentősebb dombormű ciklusa, és az efezoszi Artemisz templom oltárának maradványai.

Tovább A

Biciklis élmények az Ötztalban

Ötztal a biciklizés és a természet szerelmeseinek paradicsoma.

Tovább A

Berliner Höhenweg

A híres magaslati úton található Berliner Hütte műemlékvédelem alatt áll, ráadásul a panoráma is lélegzetelállító.

Tovább A

Burgenland 7 legszebb kerékpárútja

Burgenland 7 kiemelt kerékpártúrával várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

Tovább A

Iron Curtain Trail

Határtalan bringázás vár a kerékpárosokra az Iron Curtain Trail útvonalon, mely a vasfüggöny vonalát követi.

Tovább A

Venediger Süd alpesi túraútvonal

A Kelet-Tirolban található Venediger Süd magaslati túraútvonalon lélegzetelállító kilátás, hóborította hegycsúcsok és otthonos hangulatú alpesi kunyhók várják a túrázókat.

Tovább A

Reiteralm

A gyönyörű alpesi környezet az biciklisek eldorádója: hegyikerékpáros ösvények és Ausztria legnagyobb hegyikerékpáros játszótere várja a látogatókat.

Tovább A

Hainburg vára

Hainburg történelme során kétszer is volt magyar kézen.

Tovább A

Ausztria legszebb kirándulóhelyei

Hohe Wand

Hohe Wand Természeti Parkban tett látogatás egy igazi családi program: Skywalk, vadaspark, meseút

Tovább A

Krimmler Wasserfälle / Krimml-vízesések

A Krimml vízesés Ausztria legmagasabb vízesése. A világ ranglistáján a nyolcadik helyet foglalja el. A víz 380 méterről zuhan a mélybe! A vízesést több kilátóhelyről lehet megnézni.

Tovább A

13 tó kilátója - Schafbergbahn

Ritka az olyan hegy, ahonnan 13 tó látszik. A salzkammerguti Wolfgangsee fölé magasodó hegyen páratlan körpanoráma tárul a látogatók elé.

Tovább A

Jégóriások világa: a világ legnagyobb jégbarlangja

A világ legnagyobb jégbarlangja az Alpok legszebb természeti látványosságai közé tartozik. Megközelíteni Ausztria legmeredekebb kabinos felvonójával lehet.

Tovább A

A stájerországi Boden-tó

A stájer Boden-tó a Schladming-Dachstein régió ékköve.

Tovább A

Gosausee

Gosausee 1997 óta a Hallstatt-Dachstein-Salzkammergut régiót részeként Világörökség kincsei közé tartozik.

Tovább A

Régióválasztó

Medve-szurdok - Bärenschützklamm

Egy izgalmas nyári túra színhelye lehet a vadregényes szurdokban tett kirándulás. A Bärenschützklamm a 24 vízesése révén Ausztria legszebb vizes szurdoka.

Tovább A

Grüner See

A Stájerország szívében, Bruck an der Murtól nem messze található a Grüner See, Ausztria egyik legcsodálatosabb helye.

Tovább A

Wasserloch szurdok - Palfauer Wasserlochklamm

Kanyonok, sziklás medencék és öt vízesés. Ausztria egyik legbámulatosabb természeti látványossága.

Tovább A

Lélegzetelállító kilátók

5 Fingers kilátó

A magas adrenalinszint garantált a Dachstein-hegységben található Krippenstein hegycsúcson kialakított 5Fingers kilátóhelyen.

Tovább A

A Hochkar kilátója - Skytour Hochkar

A magyar turisták által is kedvelt Hochkaron új túraútvonal kínál csodálatos körpanorámát. A fő látványosságot az új kilátóplatform és a 62 méter hosszú függőhíd jelenti.

Tovább A

A világ legnagyobb bejárható hegycsúcskeresztje

A tiroli Buchensteinwand csúcson, 1.456 méteren magasodik a világ legnagyobb, kilátóként is funkcionáló hegycsúcskeresztje.

Tovább A

Bad Gastein: Stubnerkogel - Glocknerblick kilátó

A friss hegyi levegőjéről is híres Bad Gastein a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében fekszik, 1000 méterrel a tengerszint felett.

Tovább A

Dachstein Sky Walk

A Dachstein Sky Walk kilátó-paltform közvetlenül a Dachstein Gletscherbahn hegyállomásánál található. A kilátó lenyűgöző körpanorámát kínál a környező hegyekre.

Tovább A

Bergisel Innsbruckban - Tirol Panoráma Múzeum

A Bergisel 1964-es és 1976-os téli olimpiai játékok számára épített, majd a sztárépítész Zaha Hadid által átépített stadion nagy ugrosánccal. A múzeumban a híres "Tirol Panorámát", egy történelmi körfestmény csodálható meg.

Tovább A

Cápa kilátó a Dachsteinon

8 méter hosszú cápa terpeszkedik Obertraunban, a Krippenstein csúcson.

Tovább A

Donauturm Wien

A Duna-torony panoráma kávézója és étterme körben forog, így fél- vagy egy óra alatt Bécs összes háztetőjét megnézhetik a látogatók.

Tovább A

Hochgurgl Top Mountain Star kilátó

A hegyállomáson található Top Mountain Star, amely talán a legextravagánsabb kilátóhely Ausztriában.

Tovább A

Kilátók Hallstattban

Aki madártávlatból szeretné Hallstattot látni, az nem lehet szédülős. A város felett magasodó kilátókról lélegzetelállító a kilátás.

Tovább A

Kitzsteinhorn

A Kitzsteinhorn nemcsak Salzburg tartomány legmagasabb sí-, hanem a legmagasabb kilátóhegye is. A csúcsmegállók panorámás teraszaitól szinte karnyújtásnyira vannak a környező háromezresek.

Tovább A

Malta Hochalmstraße: Kölnbrein gát, Airwalk kilátó

Malta Hochalmstraße nagyon szép alpesi autóút. Talán a legérdekesebb pontja a Kölnbrein Staumauer, Ausztria legmagasabb duzzasztógátja. A gáton kialakított Airwalk kilátó fantasztikus panorámát kínál a környező tájra.

Tovább A

Pyramidenkogel

A Pyramidenkogel kilátó Ausztria egyik legszebb pontján, a Wörthi-tó déli partján fekszik. A Wörthi-tó felől nézve már messziről észrevehető a hegytetőn álló építmény. Pyramidenkogel büszkélkedhet Európa legmagasabb beltéri csőcsúszdájával: 52 méter magasból 15-20 km/óra sebességgel csupán 25 másodperc a kilátó bejárata.

Tovább A

Rofan Seilbahn-Adlerhorst és "AIRROFAN" skyglider

Az Achensee felett található Rofanseilbahn az "Adlerhorstra" repít, amely egy túlméretezett sasfészekre emlékeztető, művészien megalkotott kilátó a Gschöllkopfon, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma tárul elénk.

Tovább A

Stubai gleccser-Top of Tyrol kilátó

A hegyi állomástól kb. 100 méterre található 80 nm-es, panorámás kilátó 3200 méterrel a tenger szintje felett magasodik a szakadék fölé.

Tovább A

Sölden nyáron / Gaislachkogl-BIG 3 kilátó

Gaislachkoglbahn a világ legmagasabb függőfelvonója. Világrekord, hogy hét perc alatt teszi meg a 2040 métert. A hegyállomáson, 3 ezer m magasban a BIG 3 kilátóplatform található. Tanösvények az alpesi legelőkön.

Tovább A

Welterbe Spirale kilátó

A Welterbe Spirale, a Dachstein kilátójáról szenzációs a kilátás.

Tovább A

Császári és királyi

Bad Ischl

Bad Ischlben igazi k.u.k hangulat fogadja a látogatókat.

Tovább A

A Habsburgok nyomában sétaút

A Habsburgok központi rezidenciája évszázadokon át Bécs központjában volt. Az egykori Habsburgok által látogatott helyek Bécs belvárosában gyalogosan jól megközelíthetők.

Tovább A

Museum Goldenes Dachl

Az Aranytetős ház Innsbruck jelképe. A késő gótikus műemlék épület erkélyének tetejét aranyozott cserepek borítják.

Tovább A

Császári élményvilág

A Császári Ausztria élményvilág célpontjai élménydús bepillantást engednek a Habsburg Monarchia történelmébe, kultúrájába és életmódjába.

Tovább A

Császári élményvilág gyerekekkel

A császári élményvilág a gyerekek számára sok érdekes látnivalót, programot tartogat. Schönbrunn, a Hofburg és a Schloß Hof betekintést nyújt a császárok mindennapjaiba.

Tovább A

Császári lakosztályok a Hofburgban

A császári család Hofburgban található, egykori magánlakosztályai (Kaiserappartements) ma a múlt pompáját mutatják be.

Tovább A

Sissi Múzeum

Szép és ünnepelt császárnőként Erzsébet már régóta kultuszfigurává vált. A Hofburg császári lakosztályában található Sisi Múzeum szembesíti a mítoszt a valósággal. Magyar nyelvű AudioGuide.

Tovább A

Kaiserliche Hofburg

Eredetileg középkori várként emelkedett a Hofburg, amely a tiroli tartományvezetők rezidenciájaként szolgált. 1460 körül Zsigmond főherceg uralkodása idején kastéllyá alakították át.

Tovább A

Császári sírbolt - Sissi nyughelye

A Kapucinus templom alatti császári sírboltban találhatók a Habsburgok legfontosabb sírhelyei 1633 óta.

Tovább A

Hegyek csúcsán

Az osztrák hegycsúcsok újdonságai

A hegyek kedvelőit 2016-ban is sok innovatív újdonság várja az osztrák Alpokban.

Tovább A

Bad Gastein: Stubnerkogel - Glocknerblick kilátó

A friss hegyi levegőjéről is híres Bad Gastein a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében fekszik, 1000 méterrel a tengerszint felett.

Tovább A

Hochkar nyáron

1.800 méter magas a Hochkar Göstlingnél, a Keleti-Alpok legmagasabban fekvő és leghóbiztosabb síközpontja. Nyáron az idelátogatók túrázás és hegyi kerékpározás közben gyönyörködhetnek a Hochkar és a Dürrenstein hegyeiről nyíló lenyűgöző kilátásban.

Tovább A

Annaberg - Túra a Tirolerkogelen

Annaberg télen és nyáron is kifejezetten a családosoknak kínál nyaralási lehetőségeket.

Tovább A

Határ a Kaunertali gleccseren

A 3.000 m magasban fekvő határon nem könnyű megállni a határsértést! A 3.108 m magasban található kilátóplatform a határon fekszik.

Tovább A

Zugspitze - Tiroler Zugspitzbahn

A csúcsról négy ország panorámája tárul elénk. A felvonó völgyállomásánál egy nagy játszótér várja a gyerekeket.

Tovább A

Kitzsteinhorn

A Kitzsteinhorn nemcsak Salzburg tartomány legmagasabb sí-, hanem a legmagasabb kilátóhegye is. A csúcsmegállók panorámás teraszaitól szinte karnyújtásnyira vannak a környező háromezresek.

Tovább A

Schmitten-Sonnkogel

Zell am See családi hegyén egy nagyszerű játszótér, panorámaút játszópontokkal, sárkányösvény és még egy e-motorcross pálya is vár a gyerekekre.

Tovább A

Rax nyáron-Raxseilbahn

A Rax-fennsík nyáron színes alpesi virágok takarójával hívogat a magasban tett könnyű túrázásra.

Tovább A

Fedezzük fel a Dachsteint

Legszebb hegyi utak

Gerlos Alpenstraße

A 12 km hosszú Gerlos alpesi út egy gyönyörű utazás, amely Tirolt és Salzburgot köti össze. Legmagasabb pontja a Gerlos hágó (1.630 m). Az útról grandiózus kilátás nyílik a Krimml vízesésre, amely Ausztria legmagasabb vízesése.

Tovább A

Großglockner Hochalpenstraße

Ausztria legmagasabb csúcsa a Großglockner (3.797 m), a Großglockner Hochalpenstraße pedig Ausztria legszebb panorámaútja. 48,3 km, 36 kanyar, legnagyobb emelkedési szöge 12 százalékos.

Tovább A

Kaunertaler Gletscherstraße

Autóval az örök jég birodalmába: útközben vízeséséket,
hegyi állatokat, cirbolyafenyő erdőt láthatunk.
A hegytetőn kilátóplatform lélegzetelállító kilátással a
hármas határra, Ausztriára, Olaszországra és Svájcra.

Tovább A

Nockalm­straße

A 35 km hosszú Nockalmstraße a karintiai Nockberge Nemzeti Parkban található. A 52 hajtűkanyar fenyő- és cirbolyaerdőn keresztül vezet a 2.042 méter magasba.

Tovább A

Villacher Alpenstraße

A 16, 5 km hosszú alpesi, szerpentines panoráma útat alpesi kert (Villacher Alpengarten), kilátóteraszok, játszóterek szakítják meg.

Tovább A

Malta Hochalm­straße: Kölnbrein gát, Airwalk kilátó

Malta Hochalmstraße legérdekesebb pontja Ausztria legmagasabb duzzasztógátja.

Tovább A

Timmelsjoch-Passo Rombo alpesi út

Tirol legszebb alpesi panorámaútja Észak- és Dél -Tirolt köti össze, Ausztria és Olaszország határán található.

Tovább A

Schlegeis-Alpenstraße és Stausee

A 13, 3 km hosszú alpesi út, a Schlegeis-Alpenstraße impozáns vízesések mellett vezet, alagutakon keresztül a Schlegeis-Stauseehez, 1785 m magasba.

Tovább A

Zillertaler Höhenstrasse

Az 1963-ban épített Zillertaler Höhenstrasse egyike Ausztria legszebb alpesi útjainak. Az út legmagasabb pontján (2020 m) lélegzetelállító panoráma nyílik a zillertali Alpokra.

Tovább A

Silvretta Hochalpenstraße-Silvretta Stausee

Silvretta Hochalpenstraße a legkedveltebb és leggyakrabban autózott hegyi út Ausztriában. A montafoni hegyvilágon átvezető út legmagasabb pontja 2.018 méter.

Tovább A

Ausztria 10 legszebb alpesi útja

Az Alpokban nem kis élmény a bicikli-, motor- vagy autótúrát tenni. Mi most megmutatjuk az osztrák Alpok legszebb magaslati útjait és hágóit.

Tovább A

Zene Háza Bécsben

A bécsi Haus der Musik egy igazi interaktív múzeum. Zene Házában minden a hangok és a zene körül forog.

Tovább A

Albertina

Az Albertina Bécs legnagyobb Habsburg lakópalotájában található. A múzeum a világ egyik legjelentősebb grafikai gyűjteményének ad otthont.

Tovább A

Schloss Schönbrunn

A császári család nyári lakhelyéül szolgáló kastély az Unesco Világörökség része, amely MAGYAR nyelvű audioguide vezetéssel is megtekinthető.

Tovább A

Böhmischer Prater

Különösen kisgyermekes családoknak érdemes a vidámparkba ellátogatni, mivel számos családbarát lehetőség van a szabadidő közös eltöltésére.

Tovább A

Almás rétes show Schönbrunnban

A kastélylátogatást színesítheti a Residenz étterem pékségében tartott "almás rétes-show", amely a tradicionális bécsi almás rétes készítés rejtelmeibe avat be.

Tovább A

Burggarten

Az 1818-ban léthozott park a Világörökség része. A közkedvelt Mozart-emlékművön kívül itt található a Pálmaház, amelynek két üvegháza van: az egyik kávézó-étterem, a másik pillangóházként funkcionál.

Tovább A

Donauinsel

A Dunasziget Európa egyik legnagyobb pihenőterülete. A gyerekek számára van: erdei kötélpálya, hatalmas vízi játszótér és családbarát strand.

Tovább A

Haus des Meeres-Vivarium

A Bécs belvárosában található Viváriumban láthatunk cápákat, tengeri teknősöket, a trópusi tengerek színes halait, piranhákat és mérges kígyókat, krokodilokat, madarakat, majmokat.

Tovább A

Utazás Bécsbe

Tovább A

Demel cukrászda

Bécs egyik leghíresebb cukrászdájában a cukrászok üvegfal mögött dolgoznak, így végigkísérhetjük a finom bécsi sütemények születését.

Tovább A

Schloss Belvedere

A pompázatos bécsi barokk kastély ma Ausztria egyik legjelentősebb művészeti gyűjteményének számít, amely az osztrák művészet remekeit mutatja be a középkortól a jelenkorig. Termeiben a világ legnagyobb Gustav Klimt-festménygyűjteménye, valamint Egon Schiele és Oskar Kokoschka mesterművei mellett, a francia impresszionizmus és a bécsi Biedermeier kiemelkedő alkotásai is helyet kaptak.

Tovább A

Schönbrunni Állatkert - a világ első állatkertje

A világ egyetlen, máig fennmaradt barokk állatkertjét többször Európa legszebb állatkertjévé választották.

Tovább A

Mozarthaus

A Bécsben, a Domgasse 5. szám alatt található nagypolgári házban lévő akás Mozart egyetlen olyan lakása, mely mind a mai napig fennmaradt. 6-12 éves gyerekeknek MAGYAR nyelvű audio-guide vezetés!

Tovább A

Bécsi Állami Operaház

A Bécsi Állami Operaház a világ egyik legjelentősebb operaháza. Az épület tetején gyermek-operasátort alakítottak ki.

Tovább A

Városok

Hallstatt

Hallstatt az egyik legszebb és legromantikusabb kisváros Ausztriában, parányi főterét pedig méltán a legszebbnek tartják. Hallstatt és Dachstein-Salzkammergut régió az UNESCO világörökség része.

Tovább A

Innsbruck és üdülőfalvai

Tehénkolompok vagy barokk dallamok? Túracipő vagy magas sarkú? Az Innsbruckban és környékén töltött üdülésre bizony nem is olyan egyszerű bepakolni. Ettől az apró kellemetlenségtől eltekintve azonban a város és a hegy különleges ellentéte vidám és szórakoztató élményeket tartogat.

Tovább A

Festői kisváros a Fertő-tó partján: Ruszt

Csodálatos kisváros, a Fertő-tó partján, Ausztria Burgenland tartományában. A hagyomány szerint minden kéményén gólya fészkel.

Tovább A

Felfedező túra Salzburg városában

Mozart városa a hellbrunni szökőkutakkal, a Salzach folyón közlekedő hajókkal, Hohensalzburg várával, rengeteg kerékpárútjával tökéletes családi üdülési helyszín.

Tovább A

Kitzbühel és környéke

A 2.000 m-es csúcsoktól körülölelt Kitzbühel nyáron is rengeteg lehetőséget kínál

Tovább A

Ramsau am Dachstein nyáron

Varázslatos csúcshódítások, lélegzetelállító kilátások, vidám kalandok és pihentető felüdülés a hegyekben: ez mind Ramsau am Dachstein.

Tovább A

Klagenfurt

Klagenfurt Ausztria egyik legszebb óvárosával büszkélkedhet, már háromszor is megkapta az Európai Nostra díjat.

Tovább A

Lienz és a Lienzer Dolomiten

Kelet-Tirol Ausztria napsütésben leggazdagabb régiója. A több mint évi 2000 óra napsütés Lienzet a napfény városává teszi. Lienz közvetlen környezetében csodálatos túrautak vannak.

Tovább A

Legfrissebb hírek