Az 5 legszebb távolsági túraút Ausztria szívében

2019. március 31.

print Hetedhétország.hu

Az 5 legszebb távolsági túraút Ausztria szívében

A Schladming-Dachstein régió Ausztria közepén fekszik, ezért kiválóan alkalmas arra, hogy kiindulási és érkezési pontja legyen a szélrózsa minden irányába vezető távolsági túrázásnak. Öt távolsági túraút ígér felejthetetlen élményt.





A Schladminger Tauern magashegyi túraút

A Schladminger Tauern magashegyi túraút (Schladminger Tauern Höhenweg) az egész Alpokat átszelő, 02-es jelű magashegyi túraútvonal egyik szakasza.

A túrázók nagyra értékelik a Schladminger Tauern geológiai adottságait, a hegyi növények és a vadon élő állatok biológiai sokféleségét, a környező hegyek különleges hangulatát és hatalmas vízkészletét. 7 nap alatt lehet eljutni a Tauern ösvényen a Sölktäler természetvédelmi parkig.

A gleccserektől a borokig

Impozáns hegyek, természetvédelmi területek, történelmi kultúra, termálfürdők és a környék kulináris élvezetei – mindezek részese lehet a Dachsteintől a borvidékig ("Vom Gletscher zum Wein") húzódó gyalogtúra során.

Két útvonal közül lehet választani, amelyek mindegyike a Schladming-Dachstein régióból indul: az északi útvonal (536 km Radkersburg fürdőig) és a déli útvonal (363 km Leibnitzig).  

Dachstein körtúra 

A Dachstein körtúra (Dachstein Rundwanderweg) útvonala 121 km hosszú és Dachstein festői szépségét és sokféleségét tárja elénk. Az Alpok legszebb körtúrájaként tartják számon, és nyolc jól teljesíthető napi szakaszból áll.

100-as számú panorámaút

A panorámaút (Dachstein-Tauern Panoramaweg 100) hét szakasza 700-1300 méter közti magasságban vezet végig a Schladming-Dachstein régión, ezért már májustól kezdve jól járhatóak.

Hemma zarándokút

A 186,6 km hosszú zarándokút az Admonti Apátságtól indul és hét szakaszra osztva jut el Gurkba, a dóm kriptájában eltemetett szent Hemmáig. A második szakasz a Schladming-Dachstein régió keleti felén vezet végig. 


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play