» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Faaker See türkizkék színével, parányi, de lakott szigetével és varázslatos hegyi kulisszájával varázsolja el a látogatót. A Faaki-tó mindenekelőtt mint családi paradicsom vált ismertté.


A régió legdélebbi fürdőtava a Faaki-tó, amelynek közepén egy bájos sziget található, rajta szállodával. Egyik karintiai víz sem ragyog ilyen azúrkéken a napsütésben. A napsütésben a környező Karavankákból a tóba kerülő mészkődarabkák csillogása okozza ezt a már-már karibi látványt.

A Faaki-tónál 5 különböző, 4,5 és 10 km közötti hosszúságú táblákkal jelölt Nordic Walking útvonalat alakítottak ki. A nehézségi fok a szintkülönbségtől függ, amely 75 és 120 m között mozog. A részletes tájékoztatók még arról is felvilágosítást adnak, hogy a teljes szakaszból hány km vezet aszfalton és hány km erdei- ill. mezei úton.

A Faaki-tó is kínál számos kerékpárutat - nem csoda, hiszen 1987-ben itt rendezték a kerékpáros világbajnokságot. A lefelé tekerő bringások elmehetnek Afritz felé, ahol folyamatosan lejtő szakasz van. Persze aki azt hiszi, hogy gyerekjáték a kerékpározás szurdokon és gyökereken át, az gyorsan jobb belátásra tér.

Aki szeretné közelebbről is felfedezni a tó növény- és állatvilágát, az részt vehet egy kenutúrán. A vezetett túrák alkalmával a tó legrejtettebb szegleteibe is eljuthatunk, amelyek egyébként rejtve maradnának előttünk.

Faaker See

Faaker See (c) Österreich Werbung, Fotograf: Michael Stabentheiner

FÜRDÉS

Erlebnis-Strandbad Drobollach. Ápolt és családbarát strand. 102 m hosszú óriás vízicsúszda. Önkiszolgáló étterem. Belépő: 3,60 euró/felnőtt és 2 euró/gyerek. (9580 Dorbollach am Faaker See - Strandbadstraße)

Strand, Egg

Strand, Oberaichwald

Strand, Faak am See

ÁLLATKERT

Wildpark Rosegg (részletek)

SZABADIDŐPARK

Erlebniswelt Arneitz. Szabadidőpark élményjátszótérrel és babyparkkal. Arneitz am Faaker See.

Modellbahn-Paradies Faak am See, Märklin-modellvasút. Belépő: 6 euró/felnőtt és 3 euró/gyerek 3 éves kortól. (Faak am See - Marktplatz 1.)

Taborhöhe erdei kötélpark, Faaker See. A fák között kialakított hidakat különböző módon építették: a látogatóknak ingatag deszkákon vagy kötélhídon kell egyensúlyozniuk és vékony pallókon átkelniük a mélység fölött, majd kötélcsúszdán száguldhatnak a fák között.

MÚZEUM és MŰEMLÉK

Schloss Rosegg (részletek)

Magasan a tó felett emelkedik egy hatalmas sziklán a Finkenstein-vár romja. Megmentve a pusztulástól, a várrom helyreállított udvarán zene- és kabaréfesztiválokat tartanak.

Egg am Faaker See településen áll a világ talán legtöbbet fotózott útszéli keresztje.

 


Tartomány:Karintia
Település:Faak am See
Cím:9583 Faak am See
GPS: 46° 33′ 50.652″, 13° 54′ 29.052″
Honlap: http://www.region-villach.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward