Téli tündérmese: Innsbruckban a karácsony előtti időszak egészen különleges

2022. november 7.

print Hetedhétország.hu

Téli tündérmese: Innsbruckban a karácsony előtti időszak egészen különleges

Sült gesztenye és forralt bor illata száll a levegőben, ünnepi hangok hallatszanak, a város karácsonyi fényben ragyog a hófödte hegyi háttér előtt. Innsbruckban a karácsony előtti időszak valami egészen különleges.





Innsbruck hét egyedülálló karácsonyi vására és két különlegessége: A LUMAGICA Innsbruck - a fénypark a Hofgartenben - és a szikrázó Swarovski kristályvilágok még fényesebbé teszik ezt a különleges időszakot.

Amikor az első éjszakai hóesés után felébred az innsbrucki régió, úgy tűnik, mintha egy meséből pattant volna ki - mintha Holle anyó jól megrázta volna az ágyát. És amikor november közepétől az utcák és terek az egyedülálló karácsonyi fények fényében ragyognak, a képeskönyvek motívuma tökéletes. 

A Goldenes Dachl előtt álló nagy karácsonyfa és az alatta felállított piaci bódék a specialitásokkal és finomságokkal teszik teljessé a karácsonyi hangulatot. © Innsbruck Tourismus / Markus Mair

Az Innsbruckban tett mesés téli utazás állomásai:

Varázslatos: az innsbrucki LUMAGICA fénypark

 © MK Illumination

Az angyalok, csillagok, szívek, gömbök és csillagok mellett, amelyek minden évben megvilágítják Innsbruck utcáit és sikátorait, idén télen másodszorra is lenyűgöző fényjátékok varázsolják el az innsbrucki Hofgarten látogatóit: 2021. november 5-től január 9-ig a LUMAGICA Innsbruck Light Park megnyitja kapuit.

Az egy kilométer hosszú körkörös útvonalon egzotikus országok által inspirált új látványosságok várják a látogatókat. De a tavalyi közönségkedvencek, például a fenséges szarvasok és oroszlánok is visszatérnek a Hofgartenbe novembertől. Összesen több mint 300 fényobjektumot lehet felfedezni. Absztrakt, zenével szinkronizált videóvetítések és interaktív fényjátékok egészítik ki a tematikus területeket.

A LUMAGICA Innsbruck naponta 17:30-tól 22:00 óráig tart nyitva. Jegyek erre a varázslatos élményre a lumagica-innsbruck.reservix.at oldalon kaphatók.

Téli csodaország hógaranciával: a Swarovski Kristályvilágok

© Swarovski Crystal Worlds

A közeli Wattensben található Swarovski Kristályvilágok Innsbruck téli meséjének kihagyhatatlan fejezete: a hóval borított ikonikus zöld óriás a téli tájban fekszik, belül pedig egyedülálló kristályinstallációkkal várja látogatóit. A Csendes Fény Csodák Kamráját azonban nemcsak karácsonykor érdemes megnézni. Egész évben egy 150 000 Swarovski-kristállyal kirakott, jeges kristályfa forog egy alpesi téli tájban és valódi hóesésben.

November 10-től a hatalmas kert is karácsony előtti, téli hangulatba borul, amikor mesebeli állatfigurák romantikus fényben fürdetik a parkot. Télen a Swarovski kristályvilágok naponta 9:00 és 19:00 óra között tartanak nyitva. Az ünnepi nyitva tartás, az online jegyek és a mesebeli látogatáshoz szükséges aktuális információk a www.swarovski.com/kristallwelten oldalon találhatók.

Bergweihnacht Innsbruck: 7 karácsonyi piac

A Hungerburgon található karácsonyi panorámavásár © Innsbruck Tourismus / Christof Lackner

A Bergweihnacht Innsbruck hét karácsonyi vására közül legnagyobb piac az óvárosban található, több mint 70 standdal és a fenséges karácsonyfával az égbe magasodó Goldenes Dachl (Aranytető) előtt. A Maria-Theresien-Strasse-on "modern fénytenger" fogadja a látogatókat. A Marktplatzon található piac a gyermekprogramjairól ismert és kedvelt, a Hungerburgon található karácsonyi panorámavásáron pedig a városra nyíló legszebb kilátást élvezhetjük. Bennfentes tipp a St. Nikolaus negyed nyugodt piaca. A Wilten negyed karácsonyi varázsa meghitt hangulatot ígér, a Kaiserweihnacht a történelmi Bergiselben pedig hangulatosnak ígérkezik. 

(Borítókép: © Innsbruck Tourismus / Christof Lackner)


Kapcsolódó hírek





Legfrissebb hírek

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play