» Szlovénia

» Szlovénia » Muramente » Muravidék


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A magyar-szlovén határtól mindössze 12 kilométerre fekvő Dobronak látványosságai az Orchideafarm, a Bakonaki-tó és az azt körülvevő Energiapark.


ORCHIDEAFARM

A többségében magyarok lakta Dobronakban (szlovénül Dobrovnik) működik az "Ocean Orchids" névre keresztelt Trópusi Kert és Orchideafarm, amely Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása. A 4 hektáros üvegházban trópusi körülmények között – saját termálkútjukból fűtenek geotermikus energiával – 160 féle orchideából évente kétmillió növényt nevelnek. 

A 14 ezer négyzetméteres üvegházban szebbnél szebb, különböző színű és mintázatú virágokat termesztenek, amelyek közül néhányat az ezerötszáz négyzetméteres trópusi kertben is megcsodálhatunk, 400 féle más trópusi növény társaságában: bors és kávé, vanília, borsmenta, mimóza, papaya, mangó, avokádó, ananász, és egyéb különleges termések; a banánfákon pedig általában van friss banán.

BAKONAKI-TÓ

Az orchideafarmot elhagyva, pár kilométerrel arrébb varázslatos vidékre érkezünk. A Bakonaki-tónál mindenkit rabul ejt a nyugodt, nagy víz látványa, a csobogó patak, a fák susogó lombjai és a közöttük átsütő napsugár, a madárdal és a lágy csend.

ENERGIAFARM

A táj szépsége mellett sokak szerint Dobronak és környéke gyógyító energiákkal is rendelkezik: a gyógyulni vágyók rendszeresen zarándokolnak a tó körül fekvő Energia parkba és az erdő mélyén fekvő Szent-Vid kúthoz - amelynek vize is gyógyító hatással bír. Aki nem hisz az ilyesfajta erőkben, sétáljon egyet a számos turistaút valamelyikén, amelyek az erdőben és a tó körül vezetnek minket.

A helyi legendák szerint a tó helyén régen szántóföld volt, amit az erdőben élő titokzatos szerzetesek műveltek, majd ők duzzasztották mesterségesen a tavat a Bakonaki-patakból - a helyiek szerint zöld hajú, zöld ruhás vízi tündérek is élnek a mélyben. A patak és a tó táplálja a környék növény- és állatvilágát is, a különleges energiáknak - vagy a kellemes klímának - köszönhetően ritka fajokat is felfedezhetünk errefelé. Tartomány:Muramente
Cím:Dobrovnik
GPS: 46° 39′ 6.35832″, 16° 20′ 41.08092″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward