» Olaszország

» Olaszország » Liguria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Lerici környéke évszázadokon keresztül inspirálta a nemzetközi és olasz művészeket. A költő Shelley és felesége, Mary Shelley is Lericiben laktak 1822-ben. Shelley itt halt meg egy vihar során.


Az Olasz Riviéra egyik elbűvölő városa a Ligruia és Toszkána határán fekvő kikötőváros. Csodás természeti környezetben fekszik, mögötte erdős sziklák és egy nemzeti park fenyvesekkel, olajligetekkel. Lerici bájos kikötőjében mindenféle méretű hajóval találkozhatunk, az ódon halászcsónakoktól kezdve egészen a luxusyachtokig. A nézelődéshez az itt található kis kávézók adnak tökéletes helyszínt, ráláthatunk a fehér strandokra, amelyek 2 km hosszan, egészen a szomszédos San Terenzoig nyújtóznak.

A híres író és költő, Percy Shelley életének néhány legboldogabb napját töltötte itt, az ő és Lord Byron tiszteletére halála után, 1822-ben Lerici öblének a Költők öble nevet adták.

Percy Bysshe Shelley (Horsham, 1792. augusztus 4. – Lerici, 1822. július 8.) az angol romantikus költészet egyik legjelentősebb képviselője. 1818-ban feleségével, Mary Shelley-vel Itáliába költöztek, itt született meg egyetlen életben maradt gyermekük, Percy Florence. Sokat írt, ugyanakkor sokat hajózott Don Juan nevű hajóján. Egy ilyen hajózás során vesztette el életét is 1822. július 8-án. Az Ariel nevű vitorláson viharba keveredett másik három társával együtt. Holttestét a hullámok négy nap múlva vetették partra. Jó barátja, az akkor már világhírű Byron a közelben lakott, ő rendezte meg a temetést. Ókori mintára a tengerparton máglyát emeltetett. A hamvakat azután a tenger hullámaiba szórta. A hamvasztás során Shelley szíve nem égett el.Tartomány:Liguria
Cím:Lerici
GPS: 44° 4′ 28.00056″, 9° 54′ 52.84584″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward