» Olaszország

» Olaszország » Liguria


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az apátság Camogli és Portofino között található a ligúr tengerparton, egy elbűvölő öbölben. Az apátság előtt, a tengerbe 1954-ben állítottak egy bronz Krisztus-szobrot (Cristo degli abissi).


A San Fruttuoso di Capodimonte Apátságot bencés szerzetesek építették a 10. században. Később a Doria család tulajdonába került, néhány családtag itt nyugszik a kriptában. A Doriák építették a négyzetes őrtornyot is a 16. században, hogy megvédjék San Fruttuosót.

Az apátság mellett találjuk az apró halászfalut, néhány éttermet és két csodálatos strandot kristálytiszta vízzel. Az apátság és a torony meg is látogatható, a belépőjegy néhány euróba kerül. 

Fájl: San Fruttuoso Camogli 01.JPG

San Fruttuoso di Camogli (c) wikipedia/Superchilum

Az apátságot autóval nem lehet megközelíteni. Hajók indulnak Camogliból és Rapallóból, ill. egy turistaösvényen gyalog lehet megközelíteni.

A Cristo degli abissi (A mélység Krisztusa) egy Jézust ábrázoló, a Földközi-tenger fenekén felállított műalkotás a San Fruttuoso tengeröbölben. A szobrot 1954-ben helyezték el 17 méter mélységben, Dario Gonzatti emlékére, aki 1947-ben a hely közelében búvárkodás következtében életét vesztette.

A 2,5 méter magas alkotás Jézust a vízfelszín felé emelt fejjel és kitárt karokkal ábrázolja, ily módon oltalmazza a tengerrel kapcsolatba lépő embereket: a halászokat, tengerészeket és búvárokat.

A bronzból készült szobor elkészítéséhez különböző érméket, hajóelemeket és templomharangokat olvasztottak be. Minden év július utolsó szombatjának éjjelén víz alatti szertartás zajlik az alkotásnál: egy pap megáldja a tengert, a helyi búvárok pedig zseblámpák segítségével koszorút "fonnak" belőlük a Krisztus-szobor feje köré.Tartomány:Liguria
Cím:San Fruttuoso
GPS: 44° 24′ 28.69092″, 8° 57′ 40.11768″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward