Ausztria
» Ausztria

» Ausztria » Salzburg


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Hochkönig nyáron igazi eldorádó a túrázás és a hegymászás, hegyi bringázás szerelmesei számára. Idilli alpesi legelői, üde zöld rétjei, magasba nyúló sziklás csúcsai mesébe illően szépek.


A Hochkönig régió és három települése Salzburg tartomány szívében fekszik. Salzburgtól csupán egy órányi autóút a Hochkönig régió (70 km).

A Hochkönig (2943 m) lélegzetelállító látványa fogadja az ideérkezőket. Ideális hely a túrázást és a hegymászást kedvelőknek. Az összesen 340 km hosszú, különböző nehézségi fokozatú gyalogtúra-út révén bebarangolható a hegytömb körüli egész fantasztikus vidék. Igazi üdülőparadicsom, ami fenséges hegyekkel és paraszti hagyományokkal várja az ideérkezőket. A túrautak hangulatos, tradicionális kunyhók, zubogó vízesések és zöldellő alpesi rétek mellett vezetnek el, ahol lovak, tehenek és birkák legelésznek.

A legizgalmasabb távtúra útvonal kétségtelenül a 74 kilométeres Königsweg, azaz Királyok útja. Tudni kell, hogy a Hochkönig neve nagyjából a magasban trónoló királyi fenséget jelent, innen hát a név. Aki bejárja, alaposan megismerheti a régió három települése, Maria AlmDienten és  Mühlbach vidékét. 

Maria Alm

Impozáns hegyek között fekszik, festői környezetben. A falu része Hinterthal és Hintermoos. A déli részen megcsodálhatjuk a virággal teli mezőket, északon pedig a hatalmas mészkőhegységet és az azt körülölelő kőtengert. A zöld mezőkkel tarkított hegyvidék és az egészséges, magaslati klíma ideális hely a nyaraláshoz.

Natrun élményhegy. A hegyre Maria Alm-ból lehet fölmenni, a dorfj@t kabinos felvonóval. Fönn, 1104 méteres  magasságban sok a felfedeznivaló. Túrautak, erdei csúszdapark, íjlövész-terep, kalandjátszótér, vadaspark alkotja a gazdag kínálatot. A bringások örömére a flowtrail sem hiányzik, a bringákat pedig ingyen viszi föl a felvonó. Három keréken is száguldhat, aki akar, méghozzá mókás mountaincart járgánnyal.

Kabinenbahn dorfj@t Natrun. Hegyállomás: 1.105 m. Erdei élményút 12 izgalmas állomással, mely egy vadaspakhoz és egy erdei kötélpályához 3D íjászparkkal vezet. Erdei csúszdapark: Ez Európa első erdei csúszdaparkja, öt összesen kétszáz méteres rozsdamentes acélcsúszdával.A csúszdák használatáért nem kell fizetni, csak a dorfj@ts kabinos felvonóért, amivel feljuthatunk ide. A hegyállomásnál indul az első csúszda, az utolsó vége pedig már Maria Alm településen köt ki.

Schwarzeckalmbahn, Hintermoos

Igazi érdekességnek számít a Maria Almban található "Aktív Fitness Park", amely 15 nordic walking útvonalat és 11 túraösvényt kínál.

Családbarát élményfürdő vízicsúszdákkal, játszótérrel.

Wildgehege Jufen – Maria Alm. A vadasparkban minden évszakban izgalmas, érdekes megfigyelni a természetes közegükben élő állatokat.

Bringával. A több mint kétkilométeres, és 285 méter szintkülönbségű Flow One Maria Alm-nál vezet, a Natrun hegyen, erdőkön és réteken keresztül. A bringás suhanás teljes flow-élményét nyújtja, kezdők és bringás családok is elindulhatnak rajta.

Dienten

Dienten a következőkkel jellemezhető: mondák övezte hegyek, szurdokokkal szabdalt mezők, eredeti természeti környezet mélyen gyökerező hagyományokkal.

MTB-élmények. A dienteni Hochkönig flow trail az azonos nevű csúcs alatt kínál frissen „shapelt“  ösvényt a völgymenethez . A Bürglalmbahn felvonótól murvás terepekre, majd mélyzölden csillogó víztározóhoz jutunk a táblákat követve. Innen hatalmas panoráma nyílik, a Großglocknertől egészen a  Steinernes Meer sziklái felé. Közvetlenül innen indul az ugratók, hullámok tarkította flow trail. A 4,2 kilométeres ösvény időnként panorámás szakaszon, időnként sűrű erdőben vezet, de végig nagyon izgalmas. A flow-élmény mellett itt ügyeljünk is azért, mert látványos éles kanyarok tarkítják. Akinek úgy tartja kedve, kijelölt uphill ösvényen is fölmehet a trail kiindulópontjához.

Gabühel Doppelsesselbahn/Két üléses libegő.

Alpin Park Dienten: alpesi kalandpark alpesi kötélpályával, vízi játszótérrel.

Mühlbach am Hochkönig

Gyönyörű természeti környzetben fekszik a Hochkönig lábánál.

Bányászati múzeum és látványtárna. Mühlbach am Hochkönig, acsaládbarát hegyi falu több mint 4000 éves rézbányászati múltra tekint vissza. 1977-ig folyt itt bányászat, és ma is megtekinthető a bányamúzeum (Bergbaumuseum Mühlbach), amihez látványtárna és ipari kisvasút is tartozik. A színvonalas, elismert múzeum az “UNESCO GEO Parks”  tagja. Kiállításain részletesen bemutatja a rézbányászat emlékeit.

Mormota tanösvény.

Gyerekbarát, fűtött vizű szabadstrand.

A közelben található Saalfelden, ahol nyári bobpálya várja a nyaralókat: Sommerrodelbahn Biberg-Saalfelden.

Kabinenbahn Karbachalm - Toni's Almspielplatz játszótér. Ezen a különleges kalandjátszótéren minden van, amivel csak szívesen játszanak a gyerekek. Csupa ötletes felfedeznivaló. Lehet pancsolni, homokozni, mindenféle fura szerkentyűt mozgatni, mászkálni. Az sem mellékes, hogy a játszótérről, amely Mühlbach-ban, a Karbachalm legelőnél található, csodálatosan szép körpanoráma nyílik. Miközben a felnőttek a hegyi étterem teraszán, vagy a pihenő- és grillezőhelyen töltik az időt, a gyerekek kipróbálhatják az összes mászótornyot, a mountaincartozást, a slackline-t.HOCHKÖNIG CARD

A kártya a partner szálláshelyeken ingyenesen átvehető. A kártyával számtalan kedvezmény vehető igénybe.

Tartomány:Salzburg
Település:Mühlbach am Hochkönig
Cím:5505 Mühlbach am Hochkönig
GPS: 47° 22′ 37.27844″, 13° 7′ 31.44194″
Honlap: http://www.hochkoenig.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward