Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

A játékok völgye: Saalbach-Hinterglemm

#Régiók    

Saalbach-Hinterglemm régióban nem fognak unatkozni a gyerekek. Montelino bohóc és Kodok kobold segítenek a nyarat izgalmassá varázsolni.

Almenland

#Régiók    

Az Almenland természetvédelmi terület ideális túravidék mindazok számára, akik szívesen vállalkoznak egy könnyed kirándulásra, nagyra értékelik a hegyi túrákat és a varázslatos kilátásokat.

Almtal-Salzkammergut

#Régiók     #Salzkammergut    

A régió elsősorban a természet kedvelőinek nyújt kikapcsolódást.

Alpbachtal Seenland

#Régiók     #Tavak    

A Brixleggből kiinduló völgy Ausztria egyik legszebb zuga. Több élménypark várja a gyerekeket.

Alpenregion Bludenz

#Régiók    

A családbarát túrarégió vonzerejét a Brandnertal és Klostertal, a két látványos alpesi völgy, valamint a középkori hangulatú alpesi város, Bludenz adja.

ApfelLand-Stubenbergsee - Feistritztal-kerékpárút

#Kerékpár     #Régiók     #Tavak    

A csodálatos almáskertekkel tarkított dombok számos élményt rejtenek. A Feistritztal-kerékpárút 22 kilométeren keresztül vezet a folyóparton az almafák alatt.

Arlberg

#Régiók     #Üdülési kártya    

Az Arlberg régió ideális feltételeket kínál a pihenésre és az aktív kikapcsolódásra vágyóknak egyaránt. A kristálytiszta hegyi tavak, a festői panoráma, a zöldellő alpesi rétek és a sziklás hegyhátak nagyszerű kulisszát teremtenek a nyaraláshoz.

Brandnertal

#Régiók    

A Brandnertal a víz ösvénye és a források völgye Vorarlbergben: a túrautakat csobogó patakok kísérik, melyek forrásokhoz és vízesésekhez vezetnek, és a vonzó természet látványát tárják elénk.

Bregenzerwald - Bregenzi-erdő

#Boden-tó     #Régiók    

A Boden-tó és az Arlberg között elterülő, valaha teljesen erdővel borított völgy ideális helyszín az egészséges környezetben eltöltött nyaralásra.

Brixental

#Kitzbüheli Alpok     #Régiók    

Brixental régióban több hegyi élményvilág vár felfedzésre!

Bucklige Welt

#Alsó-Ausztria     #Bécsi Alpok     #Régiók    

A régiót Bucklige Weltnek, azaz "hepehupás világnak" becézik, hegyei Alsó-Ausztria déli részén magasodnak.

Dachstein-Salzkammergut

#Dachstein     #Régiók     #Salzkammergut    

A legendák övezte Salzkammergut szívében a hatalmas tömegű Dachstein-hegység lábánál egy különleges gyöngyszem található: Hallstatt, Gosau, Obertraun és Bad Goisern történelmi településeit egy csaknem három és fél ezer éves kulturális örökség köti össze.

Defereggental

#Kelet-Tirol     #Régiók    

A 60 km hosszú Defereggental az Alpok egyik legérintettlenebb és legkevésbé lakott völgyei közé tartozik. Itt található - több mint 2000 m magasságban - Ausztria legrégibb Almja, az írásos emlékekben már 1212 -ben is említett Jagdhausalm.

Erzberg körüli élmény-régió

#Régiók    

Az Erzberg körüli élményrégió a minőségi extrémsportok, a kolosszális hegycsúcsok és mászóutak, valamint a családbarát programok hazája.

Gasteinertal

#Régiók    

Gastein-völgy három gyöngyszeme: Bad Gastein, Bad Hofgastein és Dorfgastein. A völgy sok-sok hegyi legelője és hegycsúcsa várja a kirándulókat és a kerékpározókat.

Großes Walsertal

#Régiók    

Großes Walsertal Bioszférapark.

Hartberg és Hartbergerland

#Régiók     #Városok    

Hartberg hangulatos óvárosa mindenkit elbűvöl, kulturális nevezetességei változatos programot kínálnak.

Hochkönig régió

#Régiók    

A Hochkönig nyáron igazi eldorádó a túrázás és a hegymászás, hegyi bringázás szerelmesei számára. Idilli alpesi legelői, üde zöld rétjei, magasba nyúló sziklás csúcsai mesébe illően szépek.

Hochpustertal

#Kelet-Tirol     #Régiók    

Hochpustertal a lélegzetelállító természeti csodák, gleccserek, vízesések, szurdokok, száguldó hegyi patakok és tavak világa, a 3000 méteres hegycsúcsok birodalma.

Imst-Gurgtal

#Régiók    

A Tirol nevezetes települései közé tatozó Imst különleges építészeti látványosságaival, régi közkútjaival vonzó város, amely kelta múltra tekinthet vissza.

Innsbruck és üdülőfalvai

#Innsbruck     #Régiók     #Városok    

Tehénkolompok vagy barokk dallamok? Túracipő vagy magas sarkú? Az Innsbruckban és környékén töltött üdülésre bizony nem is olyan egyszerű bepakolni. Ettől az apró kellemetlenségtől eltekintve azonban a város és a hegy különleges ellentéte vidám és szórakoztató élményeket tartogat.

Joglland-Waldheimat

#Régiók    

Nyáron a kelet-stájerországi Joglland-Waldheimat régió valóságos virágtengerbe borul, az érintetlen természetben nagyokat kirándulhatunk.

Kaiserwinkl

#Régiók    

Kaiserwinkl üdülőrégióban található Tirol legmelegebb vízű fürdőtava, a Wachlsee. A tó mellett pedig igazi vidámpark várja a gyerekeket.

Katschberg-Rennweg: természetközeli vakáció

#Bob     #Gyerek túraút     #Karintia     #Régiók    

Katschberg Karintia családi hegye, ahol minden gyerek jól érzi magát. A gyerekeket egy élményvilág, GPS kincskeresés, a lóbarátokat pedig a Ponyalm várja. Ráadásul a Katschberg hegyvidék július közepétől allergénektől, atkáktól és penészgombáktól mentes területnek számít.

Kaunertal

#Régiók     #Üdülési kártya    

Kaunertalban (1.273 - 3.160 méter), a gleccseren szeptembertől június közepéig élvezhetjük a síelést. Nyáron a hegyek világát Kauni kőszáli kecske ismerteti meg a gyerekekkel.

Kitzbühel és környéke

#Hegy és csúcs     #Kitzbüheli Alpok     #Régiók     #Városok    

A 2.000 m-es csúcsoktól körülölelt közkedvelt síterep, Kitzbühel és környéke nyáron is rengeteg lehetőséget kínál a sportolni, szórakozni vágyóknak és a nyugodt, pihenéssel teli kikapcsolódást keresőknek is.

Kleinwalsertal

#Régiók     #Üdülési kártya    

Kleinwalsertal egy része Németországhoz tartozik. A völgy is csak Németország felől közelíthető meg, a határ a Rote Wand csúcson található. i

Kufsteinerland - Kufstein és környéke

#Régiók     #Városok    

A régió legnevesebb látnivalója, a Kufstein vára mellett kellemes fürdőtavairól is híres.

Lavanttal

#Karintia     #Régiók    

A Lavanttal számtalan kerékpáros túralehetőséget kínál a folyóparton és a hegyekben egyaránt. A régióban családbarát kerékpárutak és jelzett hegyikerékpáros ösvények sokasága várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

Leogang-Saalfelden

#Régiók    

Saalfelden és Leogang Salzburg tartományban, Pinzgau közepén húzódó alpesi birodalom. Itt található a világ leggyorsabb Flying Fox kötélpályája. Saalfelden Leogang Európa I. számú bringás desztinációja, bringaparkja, downhill ösvényei, bringás infrastruktúrája híres.

Lesachtal Karintiában

#Karintia     #Régiók    

Az olasz határ mentén fekvő természeti terület kizökkenti a mindennapok gondjaiból a hegyi sportok szerelmeseit - túrázás, hegymászás, sziklamászás és mountain bike túrák várják az ide érkezőket.

Lienz és a Lienzer Dolomiten

#Kelet-Tirol     #Régiók     #Városok    

Kelet-Tirol Ausztria napsütésben leggazdagabb régiója. A több mint évi 2000 óra napsütés Lienzet a napfény városává teszi. Lienz közvetlen környezetében csodálatos túrautak vannak.

Lieser-Maltatal

#Karintia     #Régiók    

Lieser-Maltatal a családi völgy! A legnagyobb ajánlat a legkisebbeknek: játék, élvezet és izgalom: gazdag bébi- és gyermekprogramok, a hangsúly a természeten van.

Lungau

#Régiók    

A Lungauban töltött üdülés páratlan élményeket tartogat: kristálytiszta hegyi tavak, romantikus alpesi rétek, friss hegyi levegő, kalandos túra- és hegyikerékpáros útvonalak, valamint hangulatos alpesi kunyhók várják az üdülővendégeket.

MariazellerLand

#Régiók    

Mariazell hegyvilága kedvelt kirándulási és túrahely. A gyerekek sem maradnak élmény nélkül: rollerpálya, fürdőtó, favágó élményvilág várja őket.

Montafon

#Régiók    

A régióban a látogatókat több mint 500 km túraútvonal, via ferrata útvonalak, 860 km hegyi kerékpár-ösvény, 5 strand várja, a gyerekek nyaralását pedig számtalan kaland teszi izgalmassá.

Mostviertel

#Alsó-Ausztria     #Régiók    

A Mostviertel régió a Duna és az Ötscher között terülel. Az északi vidékek dimbes-dombos, termékeny tájai és a déli területek vadregényes alpesi hegycsúcsai változatos felfedezőtúrákra, hegyi kalandokra és vidám családi üdülésre csábítanak.

Mühlviertel

#Alsó-Ausztria     #Régiók    

Tetszetős parasztgazdaságok, komor várak és csodás kastélyok határozzák meg a táj képét a fő folyójáról elnevezett Mühlviertelben.

Murau-Kreischberg

#Murau     #Régiók    

Murau és Kreischberg környéke nemcsak télen nyújt felejthetetlen élményt. Tavasztól őszig sok élményben lehet részük az ide látogatóknak.

Nassfeld-Hermagor-Pressegger See

#Karintia     #Karintiai tavak     #Nassfeld     #Régiók     #Tavak    

A régió különlegessége, hogy nyaralás alatt egyszerre élvezhetik az ide látogatók az alpesi hegyek világát és a strandolást a 28 fokra is felmelegedő a Pressegger Seeben.

Nationalparkregion Hohe Tauern Osttirol

#Kelet-Tirol     #Régiók    

A régió egy szinte végtelen kirándulóhely több mint 50 alpesi menedékházával és rengeteg - köztük a Großglockner és a Großvenediger - 3000 méteres hegycsúcs látványával.

Naturparkregion Reutte

#Régiók    

Az öt kristálytiszta vizű tengerszem, a dúsan zöldellő alpesi rétek, az egészséges hegyi levegő, a kiválóan kiépített túraútvonalak, az égbeszökő hegycsúcsok és a rómaiak vagy a lovagok korába tett időutazás nagyszerű kalandokat tartogat.

Ötztal

#Ötztal     #Régiók    

Ötztal számos természeti kalanddal, csodálatos völgyekkel és gleccserekkel várja a látogatókat. Ötztalban találták meg a jégbefagyott őskori embert, Ötzit.

Pillerseetal

#Kitzbüheli Alpok     #Régiók     #Tavak    

Kirándulás, kerékpározás, hegymászás, úszás a kristálytiszta tengerszem vizében, családi üdülés az Alpokban: minderre alkalmas az Ausztria Tirol tartományának észak-keleti részén fekvő, napsütötte Pillersee völgy.

Pitztal

#Régiók    

A Pitztalban található a Pitztali gleccser, amely Tirol legmagasabban (3.440 m) fekvő gleccsere. A gyerekeknek is érdekes megismerni a gleccserek birodalmát.

Pyhrn-Priel régió

#Régiók    

Lélegzetelállító hegységek, üde zöld alpesi rétek és varázslatos szurdokok, valamint bájos kis települések jellemzik a régiót, amely Felső-Ausztria déli részén található.

S' Innviertel

#Régiók    

Innviertel vidéke az Inn folyó partján fekszik Felső-Ausztriában, Németországhoz közel.

Saalachtal

#Régiók    

Saalachtal egy folyóvölgy, amely Salzburg tartomány déli alpesi részén terül el. A tájat lenyűgöző hegyek, romantikus hegyi patakok, sötét erdők, valamint bájos és tradicionális városok, falvak tarkítják.

Salzburger Seenland

#Régiók     #Tavak    

Kisebb tóvidék, mint Salzkammergut, szépségében azonban csaknem vetekszik vele. Négy kis tó található itt: Wallersee, Obertrumersee, Mattsee és a legkisebb Grabensee.

Schladming-Dachstein

#Dachstein     #Régiók    

A Dachstein-hegység impozáns mészkőfalai és lélegzetelállító gleccservilága, valamint a Schladmingi-Tauern lenyűgöző sziklacsúcsai és több mint 300 kristálytiszta vizű hegyi tava paradicsomi állapotokat teremt nemcsak a pihenésre vágyóknak, hanem a gyerekes családoknak is.

Seefeld Olimpiarégió

#Régiók    

Seefeld gyönyörű városka Tirolban, gazdag (sport)történelmi múlttal. Seefeld három alkalommal adott helyet a téli olimpiának sífutás és északi kombináció versenyszámban.

Semmering-Rax-Schneeberg régió

#Alsó-Ausztria     #Bécsi Alpok     #Régiók     #Semmering    

A Semmering-Rax-Schneeberg régió mind a mai napig Európa klasszikus üdülőhelyei közé tartozik.

Serfaus-Fiss-Ladis régió

#Régiók     #Üdülési kártya    

A Serfaus-Fiss-Ladis régió rengeteg gyerekprogramot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Silberregion Karwendel

#Régiók     #Üdülési kártya    

Fent, magasan a Karwendel-hegységben található az Alpok egyik legszebb helye: Egy kedves kis völgy juharfák ezreivel, amelyek egész évben szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak.

Stájer Termálvidék

#Régiók    

Az öt termáltelepülés - Bad Waltersdorf, Bad Blumau, Loipersdorf, Bad Gleichenberg és Bad Radkersburg - változatos termálfürdőkről és üdülésről gondoskodik.

Stubaital

#Régiók     #Stubai    

Stubai (1000-3210 méter): a hó birodalma. Ausztria legnagyobb gleccser-síterülete. Az ADAC síkalauz a legcsaládközpontúbb alpesi síterepnek megválasztotta meg. Azonban nyáron is tartogat meglepéteseket az ide látogató családoknak.

Tannheimertal

#Régiók    

Tannheimertal a legszebb magaslati völgy Európában. A Németországba vezető csempészösvény nemcsak a gyerekek számára izgalmas kaland!

Thermenregion Bad Waltersdorf

#Régiók    

A 2 termálfürdő régiójaként is ismert kelet-stájerországi Bad Waltersdorf Európa egyik legismertebb termálrégiója.

Tiroler Oberland

#Régiók    

Szerkesztés alatt!

Tirolmitte régió

#Régiók    

Innsbrucktól csupán néhány kilométerre fekvő régió napsütötte fekvésének és erdőkben gazdag környékének köszönhet?en Észak-Tirol egyik legszebb üdülőterülete.

TirolWest régió

#Régiók     #Üdülési kártya    

A régióban mindent megtalálunk, ami Tirolt jelképezi: gyönyörű természetet, kultúrát, várakat, hegyi tavakat.

Tux-Finkenberg nyáron

#Régiók     #Zillertal    

Zillertal végénél kezdődik az egyik legszebb alpesi magasvölgy, a Tuxtal, melyet az impozáns Hintertux gleccser zár le. A 850-től 3250 m-ig húzódó hegyi világ garantáltan élménnyé teszi az itt eltöltött vakációt.

Villgratental

#Kelet-Tirol     #Régiók    

A Kelet-Tirolban található völgy az Alpok egyik "elfeledett" sarka. A Villgratental egyike az Alpok utolsó völgyeinek, amelyet még igazán érintetlennek nevezhetünk, turista inváziótól mentes terület.

Wachau

#Alsó-Ausztria     #Duna mentén     #Régiók     #Világörökség    

A Wachau vagy wachaui kultúrtáj Ausztria 2000 óta világörökségi védelmet élvező 30 kilométer hosszú völgyszorosa a Duna mentén, Melk és Krems an der Donau városok között, Alsó-Ausztriában.

Waldheimat - Rosegger emlékhelyek

#Múzeum     #Régiók    

Krieglach egy hangulatos, régi kisváros, ahol emlékművet állítottak a híres népi írónak, Peter Roseggernek (1843-1928), akinek ez a vidék volt a szülőföldje.

Waldviertel

#Alsó-Ausztria     #Régiók    

Alsó-Ausztria északnyugati része rideg szépségű, mégis különleges, elbűvölő táj, amely már ősidők óta határként szolgál.

Wechselland

#Alsó-Ausztria     #Bécsi Alpok     #Régiók    

Az ide látogatók csodálatos és érintetlen természetet találnak a Schwarza és Pitten nevű folyók között elterülő Wechsel térségben. Mönichkirchenben a gyerekekkel egy egész napot eltölthetünk.

Weinviertel

#Alsó-Ausztria     #Régiók    

Weinviertel szelíd lankákkal, főleg gabonamezőkkel és szőlőskertekkel borított terület számos páratlan látnivalót tartogat. Bár a régió elsősorban boráról híres, a gyerekek számára is találunk érdekes programokat.

Wienerwald / Bécsi-erdő

#Alsó-Ausztria     #Régiók    

A Wienerwald, a Bécset nyugaton a Dunától egészen félkörben körülölelő, nagyrészt sűrű erdőségekkel borított völgyekből és dombokból álló terület egy hosszú múltra visszatekintő, önálló kulturális régió is.

Wilder Kaiser

#Régiók    

A Tirolban található Wilder Kaiser-hegységben hat hegyi élményvilág csábít kalandos és vidám felfedezőtúrára. A Wilder Kaiser természetvédelmi területbe ágyazva a régió nyáron az Alpok legszebb kirándulóterülete.

Wildschönau

#Régiók    

Wildschönauban a túrázásnak semmi sem szab határt. 300 kilométernyi tökéletesen karbantartott útvonal vezet a völgyből a virágzó alpesi rétekre, illetve a Kitzbüheli- és a Zillertali-Alpok magasába.

Wipptal

#Régiók    

Wipptal Tirolban, az olasz határ mellett található. Legmagasabb pontja a Brenner-hágó (1.374 m).

Zell am See-Kaprun

#Régiók     #Tavak     #Zell am See    

Zell am See Ausztria szívében fekszik, ezért könnyen és kényelmesen megközelíthető. A nyári üdülőparadicsom feledhetetlen élményekkel csábít kikapcsolódásra.

Zillertal Arena nyáron

#Régiók     #Zillertal    

Az 500 és 3.500 méter közötti magasságban található Zillertal Arena különleges természeti élményekkel és kalandokkal szolgál a hegyek szerelmeseinek.

Zugspitz Arena

#Régiók    

Zugspitz Arena egy igazi tiroli régió, ahol apró falvak, gyönyörű csúcsok várják az ide látogatókat. Északról a bajor hegyek, míg délről a Fernpass-hágó övezi.

Régióválasztó