» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Pitztalban található a Pitztali gleccser, amely Tirol legmagasabban (3.440 m) fekvő gleccsere. A gyerekeknek is érdekes megismerni a gleccserek birodalmát.


A tiroli Pitztal-gleccser 3440 méter magasra nyúlik fel, így ez Ausztria legmagasabban fekvő gleccsersíterepe, és egyben a legmagasabb pont Ausztriában, ahová felvonóval el lehet jutni.

Pitztal a kristálytiszta vizű Pitze folyó völgye. Települései: Arzl im Pitztal, Wenns, Piller, Jerzens, St.Leonhard, Plangeross, Tieflehn, Mittelberg.

Síszezon a Pitztali-gleccseren szeptember közepén kezdődik: a lesiklópályák területe 85 hektár, 50 km előkészített pálya a Rifflsee téli síterülettel együtt (2.800 m-ig).

FELVONÓK

Pitztal-gleccser (részletek)

MITTELBERG-Pitzexpress

Pitztal gleccserre közlekedő vonat. 3786 m hosszú sínpályán, végig a hegy gyomrában haladva, 40 km/h sebességgel száguldva, 7 perc alatt ér az örök hó birodalmába.

Völgyállomás: Mittelberg 1.640 m
Nyolc perc alatt érhetünk fel 2800 méterre, a gleccser tövébe.

Hegyállomás: 2.840 m, itt kell átszállni a Pitz Panoramabahn-ra

 • 2900 méter magasan fekvő, a "Fehér fény kápolnája"
 • 2.480 méteren Ausztria legmagasabban fekvő cukrászdája örvendezteti meg vendégeit jellegzetes, helyi édességekkel
 • hegyi panoráma étterem

Új gleccserexpressz. Az új gleccserexpressz 2022. július közepe óta üzemel a Pitztalban, a Mittelberg völgyállomást köti össze a Pitztali-gleccser 2840 méter magasan fekvő hegyállomásával. A futurisztikus megjelenésű, nyolc fülkéből álló sikló a saját napelemes rendszeréből nyert elektromos árammal működik. Egy információs rendszer naprakész információkkal és élő képekkel látja el az utasokat az utazásról.

Wildspitzbahn

Hegyállomás: Hinterer Brunnenkogel, 3.440m

 • kilátó platform Wildspitzblick
 • ingyenes vezetés a jégbarlangokba
 • SNOW-MAKER - berendezés a lesiklópályák minőségének optimalizálására. Snowmaker-tour: ingyenes vezetés júliusban és augusztusban minden hétfőn és pénteken 13 órakor.

RIFFSEE

A Riffsee 2.232 m magasan fekvő hegyi tó, Ausztria legnagyobb természetes hegyi tava.

 • Felvonó: Riffsee Bergbahnen (részletek)
 • Völgyállomás: Mandarfen 1.682 m
 • Hegyállomás: 2.300 m

Riffsee: A "passzív energiaház" koncepció alapján megépített SunnaAlm 2300 méteres tengerszínt feletti magasságban a vendégek kedvelt találkozóhelye.

A hegyállomástól a tó könnyen, babakocsival is megközelíthető.

JERZENS

Hochzeiger csúcsra felvonó (Bergbahnen Hochzeiger) közlekedik. (részletek)

Arzler Pitzeklamm szurdok

A Luis Trenker ösvény és egy tanösvény a Pitztal-völgy lenyűgöző szurdokán keresztül vezet.

A Pitztal-völgyben található Arzlból az Inn-szurdokba vezető Luis Trenker Trail a Pitzenklamm-szurdokon keresztül kanyarog. A 1,5 km hosszú ösvényt Luis Trenkernek (1892-1990) szentelték, mivel édesapja Arzlból származott, és a híres dél-tiroli hegymászó maga is gyakran megfordult a Pitztalban.

A körtúra Arzlban a Pitze fölött átívelő közúti hídnál kezdődik, ahol a nagy Luis Trenker-emlékmű található. A Kaunergrat Natúrpark a Luis Trenker-tanösvény mentén számos érdekes információs táblával ellátott fa tanösvényt hozott létre. A vezetett túrák különösen népszerűek, mivel a helyi túravezetők néhány különlegességet ismernek a szurdokról és az "Arzler Pitzeklamm" természetes erdőrezervátum változatos növényvilágáról.

A szurdok mélyén a Pitze vize utat tör magának a sziklák között. Pihenési és játéklehetőségek teszik a szurdokot a gyermekek számára is élménnyé. Az út mindig Wald városrész felé vezet, ahonnan a látványos Benni Raich hídon, Ausztria legmagasabb gyalogos függőhídján keresztül térhet vissza Arzlba. Gyaloglási idő: kb. 2,5 óra.

FÜRDÉS

Stillerbachersee fürdőtó

Strandfürdő Wennsben

EGYÉB PROGRAMOK

Erdei kötélpálya Jerzensben

Cirbolyafenyő kiállítás Jerzensben, 3D-mozival

Sziklamászás gyerekeknek: a tiroli Pitztali-gleccser lábánál fekvő völgyben mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb hegymászóösvényt, legyen szó akár kiadós családi túrázásról vagy kalandos gyerekbarát útvonalakról.

Vízesés Stillebachban, este megvilágítják

Arzl: erdei állat-élményút, kalandos út az állatok birodalmábaTartomány:Tirol
Település:St. Leonhard im Pitztal
Cím:6481 St. Leonhard im Pitztal
GPS: 47° 3′ 58.96638″, 10° 50′ 49.90769″
Honlap: http://www.pitztal.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward