» Ausztria

» Ausztria » Karintia » Karintiai tavak


Értékeld Te is:

A Wörthi-tó Európa egyik legmelegebb és legnagyobb alpesi tava. Wörthi-tó vidéke az egyik legkedveltebb vízisport-központtá alakult az utóbbi években, északi partját nem véletlenül illetik az "Ausztria riviérája" címmel.


A tó környéke ideális helyszín a nyaralás eltöltéséhez, hiszen mozgalmas parti sétányok, strandfürdők, kiváló sportolási lehetőségek és gazdag kulturális kínálat várja az idelátogatókat. A tó partján szinte mediterrán jellegű mikroklíma alakult ki, mely kedvelt fürdőparadicsommá teszi környékét. Vize nagy mélysége ellenére is nyaranta felmelegszik és eléri a 28 fokot.

A régióban töltött üdülés alkalmával a kihagyhatatlan programok közé tartozik egy látogatás a Minimundusba, a Wörthi-tó partján található minivilágba, egy sétahajózás a Wörthi-tavon és a nagy történelmi múltú Maria Saal templomának megtekintése.

A tó két végében két nagyobb település fekszik: Klagenfurt és Velden, mely a kaszinójának köszönheti hírnevét.

További kisebb üdülőhelyek, melyek a tó partján sorakoznak: Pörtschach, Krumpendorf, Maria Wörth, Reifnitz. A tó mellett található a Keutschacher See és a Rauschelesee strandokkal.

WÖRTHERSEE CARD

A kedvezményekre jogosító kártyát a partner szálláshelyeken kaphatjuk meg ingyenesen! A kártya meg is vásárolható a helyi turistairodában. (1 hetes kártya 39-44 euró/fő).

A "Mastercard" a tónál - a Wörthersee Card kedvezményes kártyával ingyenesen közlekedhetnek az üdülővendégek, ingyenesen vehetnek részt vezetett túrákon, így az üdülés mellékes költségei valóban mellékessé válnak: 20 élménykirándulás, ingyenes belépés a strandfürdőkbe és kereken 100 látványossághoz, például múzeumokba, vadasparkokba. Továbbá ingyenesen használhatók a hegyi felvonók és a panorámautak is. A Wörthersee Card kedvezményes kártya több mint 140, különböző kategóriájú szálláshelyen jár a vendégeknek. (részletek)

A Wörthi-tavi és Közép-Karintia régiókban, valamint Klagenfurtban megszálló vendégek a szálláshelyük recepcióján vehetik át az ingyenes Wörthersee PLUS Card üdülési kártyát, amely előnyök egész sorát kínálja: többek között ingyenes belépést olyan attrakciókhoz, mint például a címerterem vagy akár 50% kedvezményt a Wörthi-tavi sétahajózásra.

FÜRDÉS

A tóparton 22 strandfürdő csábít pancsolásra, emellett vízisízéssel vagy motorcsónakázással is mulathatjuk az időt. A tavon azonban gyakorlatilag nincs szabadstrand, csak fizetős.

A következő strandok a Wörthersee Card-al ingyenesek:

 • Strandbad Dellach
 • Parkbad Krumpendorf
 • Promenadenbad Pörtschach, népszerű strand 75 m hosszú vízicsúszdával
 • Strandbad Reifnitz
 • Strandbad Schiefling
 • Strandbad der Gemeinde Velden

További strandok:

 • Strandbad Sekirn
 • Strandbad Augsdorf, Velden
 • Strandbad Leopold, Velden
 • Strandbad Wrann, Velden
 • Strandclub Velden
 • Strandbad Saag, Techelsberg
 • 2 Freibäder in Töschling
 • Forstsee
 • Freibad Edelweiss, Hauptstraße 115, Pörtschach
 • Freibad Pritschitz, Angererweg, Pörtschach
 • Freibad Sallach, Seeuferstraße, Pörtschach
 • Bad Stich, Krumpendorf
 • Strandbad Klagenfurt
 • Strandbad Maria Loretto, Klagenfurt, Lorettoweg 48. a Maria Loretto kastély mellett (játszótér, gyerekmedence)
 • Strandbad Maiernigg, Klagenfurt, Süduferstraße 116 (vízicsúszda, gyerekmedence). A strandot Klagenfurtból bicikliúton is megközelíthetjük.

Strandok Seental Keutschach régióban

A régióban 4 tavat találunk egymás mellett: Keutschacher See, Hafnersee, Baßgeigensee, Rauschelesee.

 • Strandbad Brückler Nord (Keutschacher See)
 • Strandbad Brückler Süd (Keutschacher See)
 • Strandbad Felsennest (Keutschacher See)
 • Strandbad Seehotel Hafnersee
 • Strandbad Keuschnig (Keutschacher See)
 • Strandbad Reichmann (Rauschelesee)

A Werzer-fürdőház

Az 1895-ben létrehozott fürdőházat a műemlékvédelemre vonatkozó előírásoknak megfelelően építették fel újból. Az eredmény pedig önmagáért beszél: a hagyományőrző légkör és az új, modern részletek tökéletes harmóniája garanciát jelent az élményteli kikapcsolódásra. A tavi szaunákban történő izzadás után közvetlenül a tó vízében frissülhetünk fel, majd különböző pihenőoázisokban lazulhatunk el. A fürdőház egyik különlegessége a fűtött vizű tavi medence, aminek köszönhetően a vendégek egész évben kellemesen meleg, 30 fokos vízben fürödhetnek.

SZABADIDŐPARK

Minimundus, Klagenfurt. A Wörthi-tó partján található mini világban néhány óra alatt beutazhatják a vendégek a Földet. Minimundus mellett található a Planetarium Klagenfurt, ahol érdekes csillagászati bemutatókat láthatunk. (részletek)

ÁLLATKERT

Reptilienzoo Happ (részletek)

Schloss Mageregg parkjában ingyenesen látogatható vadaspark (Klagenfurt, Magereggerstraße 175). A kastélyban étterem.

TÚRA

1900 méternyi szintkülönbségű, 55 kilométer hosszú wörthi-tavi körtúra. (részletek)

KIRÁNDULÁS

Pyramidenkogel kilátó, Keutschach am See. A legszebb kilátás a Pyramidenkogel tornyából nyílik a tóra. (részletek)

Zauberwald Rauschelesee/Varázserdő (részletek)

Hajózás a tavon. A tavon tett sétahajózás közben megcsodálhatjuk a parton álló varázslatos villákat, amelyek a wörthi-tavi építészet legszebb alkotásai. A sétahajók naponta többször közlekednek Klagenfurt és Velden között, útbaejtve a tóparti településeket (Krumpendorf, Reifnitz, Maria Wörth, Pörtschach). Jegyek közvetlenül a hajón kaphatók!

Kalózhajó Veldenben. Július és augusztusban minden szerdán. Blaubart kapitány segítségével a gyerekek megkeresik a kalózokat, és kiszabadítják a szép hableányt, Seerossit a kalózok fogságából. Az út 1 órás, 17 órakor indul Veldenből, a kastélytól.

Sommerrodelbahn Moosburg, nyári bobpálya

Fortsee Látványerőmű (9220 Techelsberg - Saag 15) Ingyenes a belépés!

MÚZEUM

Kärtner Freilichtmuseum Maria Saal/Szabadtéri Néprajzi Múzeum (9063 Maria Saal, Domplatz 3.)

Archeologische Park Magdalensberg/Régészeti Park (9064 Pischerdorf, Magdalensberg 15.)

Maria Wörth kis félszigetén elhelyezkedő gótikus zarándoktemplom. Maria Wörthöt a pogány szlávokat megtérítő misszionáriusok alapították 830-ban a Wörthi-tó szigetén (a félsziget 1770-ig sziget volt). A templomot 875-ben építették a sziget legmagasabb pontján és Szent Primus és Felicianus mártírok ereklyéit helyezték el benne. A Szt. Primus és Felicián-plébániatemplom a félsziget legmagasabb pontján épült eredetileg román, mai formájában késő gótikus stílusban. A 9. században a keresztény térítés egyik bázisa volt Karintiában. Romantikus tóparti fekvése miatt ma az egyik legnépszerűbb esküvői helyszín a tartományban. 1155-ben újabb templomot szenteltek fel, a Rózsafüzér- vagy Téli-templomot. 1399-ben mindkét templom leégett és újjáépítették őket. A kis Téli templom (vagy Rózsafüzér-templom) a plébániatemplomtól nyugatra és valamivel lejjebb helyezkedik el. 

KLAGENFURT

Karintia tartományi fővárosa, Klagenfurt am Wörthersee három kultúra találkozási pontján fekszik és ezek mindegyike tetten érhető a reneszánsz hangulatú városban. A karintiai befolyás az itt élő emberek laza életstílusában manifesztálódik, az olasz hatás a belváros építészetét határozza meg, a piacok és az ünneplés már-már művészire fejlesztett tudománya pedig a szlovén jelleget tükrözi. A gasztronómiai kínálat az Alpok–Adria térség három konyhájának legjavát ötvözve nyújt különleges élményeket.

Városnézés Klagenfurtban gyalog, nosztalgiavillamossal és a Lend csatornán kis hajóval. (részletek)

Érdekes múzeumok Klagenfurtban:

1. Landesmuseum Kärnten "Rudolfinum" (részletek)

2. Egyházmegyei Múzeum (részletek)

3. Bergbaumuseum/Bányászati Múzeum (Prof. Dr. Kahler - Platz 1.)

4. Az Eboardmuseumban kb. ezer elektronikus hangszert állítottak ki. (Florian Groeger Strasse 20.)

5. Karintiai Modern Művészetek Múzeuma (részletek)

6. Gustav Mahler maierniggi komponáló házikó és múzeum. Mahler 1901 júniusától a Klagenfurt melletti Maierniggbe költözött. A "Mahler villából" kilátás nyílik a Wörthi-tóra. (Kalgenfurt/Viktring)

© Kärnten Werbung, Fotograf: Steinthaler, Franz Gerdl, Filmspektakel.at, Peter BurgstallerTartomány:Karintia
Település:Klagenfurt
Cím:Wörthersee
GPS: 46° 37′ 17.32602″, 14° 5′ 18.25696″
Honlap: http://www.woerthersee.com

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward