» Magyarország

» Magyarország » Somogy


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Deseda-tó Magyarország leghosszabb mesterséges tava, Kaposvár mellett található. Kedvelt üdülő- és pihenőhely.
Erdővel, mezővel tarkított környezete a kirándulóknak és a vízi sportok szerelmeseinek is egyaránt kellemes időtöltést nyújt.

A tó körüli fejlesztések révén létesült egy kilátó, kialakították a tó körüli kerékpárutat. Felépült a Fekete István Látogatóközpont és a hozzá kapcsolódó madármegfigyelő, a szitakötőház, a teknősles és a madárkifutó. Csónak- és hajókikötő, vízi játszótér is készült, valamint ökoturisztikai gyalogút létesült 14 kilométer hosszúságban. Erdei lombkoronasétányt és madármegfigyelőt is kialakítottak.

2023-ig összesen egymilliárd forintot fordítanak a Deseda-tó fejlesztésére. A vízminőség javításával nem várhatnak tovább, mert az meghatározza a tó sorsát, emellett a strand fürdőterületének minőségi fejlesztésébe is belefognak.

Homokos plázst, pancsolót, látványelemeket, valamint partvédő műveket építenek. Az önkormányzat a kemping teljes felújítását tervezi. 2021-ben elkezdődött egy új híd építése a Desedai parkerdő és arborétumhoz.

A Deseda-tavat megkerülő kerékpárút nyerte az Év Kerékpárútja pályázatot 2022-ben

A nyertes Deseda-tó körüli kerékpárút 1964 szavazattal szerezte meg 2022 Év Kerékpárútja címet a Győr-Pannonhalma és a Barcs-Drávatamási közötti kerékpárutak előtt.

A nyertes szakasz a város központjából indul, 4 kilométer tekerés után éri el a tavat. A vízparti tekerés további 15 kilométer, amelyet pihenőhelyek tarkítanak. A Deseda-kilátóból "Somogyország" dimbes-dombos tájait lehet megfigyelni. Egy kis északi kitérővel az arborétumot is meglehet látogatni, ahova egy fahíd vezet át.Tartomány:Somogy
Cím:Deseda-tó
GPS: 46° 24′ 23.04″, 17° 48′ 52.92″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward