» Ausztria

» Ausztria »


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Leoben Stájerország szívében, Budapesttől mindössze 5 órányi vonatútra található.
Stájerország második legnagyobb városában, Leobenben a téli kalandok kényelmesen és gyorsan elérhetők: közvetlenül városból vagy a tömegközlekedés használatával.

A Präbichl síterep összesen 20 kilométernyi sípályával rendelkezik, így elegendő helyet kínál a kezdőknek és az igazi profiknak egyaránt. A gyerekek felfedezőútra indulhatnak a titokzatos Schlumperwaldba, így játékos módon sajátíthatják el a síelés alapjait. A legbátrabbak pedig nekivághatnak a legendás Polsterrinne-nek, amely a Keleti-Alpok leghosszabb off-piste útvonala.

Tradicionális bányászhagyományok és advent

Az év legcsendesebb időszakában az ERZBERG LEOBEN élményrégióban számos népszokás és hagyományőrző esemény várja a látogatókat. A bányászok védőszentjének, Szent Borbálának tiszteletére rendezett ünnepségek december 4-vel kezdődnek.

Igazi kulináris különlegességnek számít például a hagyományos Borbála-sör, amelyet Szent Borbála tiszteletére főznek és amely csak az adventi időszakban kapható. A programkínálat az Eisenerzben rendezett Bányászadventtől kezdve az úgynevezett Ledersprungon, vagyis a bőrugráson át a Mettenschichtig, vagyis a karácsonyi műszakig terjed, amelyen a hagyományok szerint Borbála-gulyást fogyasztanak a résztvevők.

A leobeni adventi vásárban számtalan izgalmas kaland vár a vendégekre. A főtéren található óriáskeréken jóval közelebb kerülhetünk a mennyországhoz és levélben is elküldhetjük kívánságainkat a Jézuskának (Christkindl). A Leobentől mindössze 15 percnyi buszútra található Stibichhofen kastélyban tartott adventi vásár szintén megér egy látogatást, emellett különleges finomságok várják a vendégeket a St. Michael adventi faluban.Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play
Hetedhétshop.hu

Régióválasztó

arrow_upward