» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Zell am See


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zell am See Ausztria szívében fekszik, ezért könnyen és kényelmesen megközelíthető. A nyári üdülőparadicsom feledhetetlen élményekkel csábít kikapcsolódásra. Látnivalók, kirándulástippek, hasznos tudnivalók.


Zell am See-Kaprun üdülőrégió Salzburg tartomány délnyugati körzetében, Pinzgauban terül el. A festői szépségű Zell am See hangulatos kisváros, ahova nyaranta a kristálytiszta Zelli-tó és a Schmittenhöhe hegy túraparadicsoma vonzza az üdülővendégeket. Kaprun különlegessége a Kitzsteinhorn gleccsere és a TAUERN SPA. Túrázás, bringázás, terepfutás, jóga, triatlon, sziklamászás, golf, lovaglás, SUP-evezés, paplanernyős repülés – Zell am See-Kaprun elsőrangú sportrégió.

FELVONÓ

KITZSTEINHORN (3029 m). Salzburg tartomány egyetlen gleccsersíterepe, a Kitzsteinhorn. A Kitzsteinhorn nemcsak Salzburg legmagasabb sí-, de a legmagasabb kilátóhegye is. A csúcsmegállók panorámás teraszaitól szinte karnyújtásnyira vannak a környező háromezresek. A gleccser Kaprunból többszakaszos kabinos felvonóval közelíthető meg. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes a felvonó használata. A Gipfelbahnt csak egyszer lehet ingyenesen igénybe venni. A felvonók egész évben nyitva vannak. (részletek)

SCHMITTEN (2000 m). Zell am See élményhegye. Több kabinos felvonóval is megközelíthető. Gyönyörű kilátás harminc 3000-es hegyre: Großglockner, Wilder Kaiser, Kitzsteinhorn. Több felvonó is közlekedik a hegyre. A hegyen Schmidolin élményút a gyerekeknek. A Schmittenhöhe oldalában családi útvonalak is vannak, amiket babakocsit tolva is be lehet járni. A hegyen található Ausztria legmagasabban fekvő e-motocross parkja, a „Schmidolins Feuerstuhl“. A bebiztosított terepen 6 – 14 évesek tehetik próbára ügyességüket elektromos rásegítésű járgányokkal. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes a felvonók használata. (részletek)

MAISKOGEL (1675 m). A 2019-ben üzembe helyezett, Kaprun központjából induló új felvonóval (MK Maiskogelbahn) egyszerűbb a feljutás a családi túrázók körében roppant népszerű Maiskogel gyalogos- és bringatúra-útvonalaihoz. 2019. november 30. óta Salzburg tartomány első háromköteles körpályás gondolaliftje, a 3K K-onnection 2019. november 30-i átadásával megvalósult a folyamatos összeköttetés Kaprun, a Maiskogel és a Kitzsteinhorn gleccser síterepe között. A gondolában utazók tizenkét kilométeres távot és 2261 méteres szintkülönbséget áthidalva jutnak föl a 3029 méteres magasságba. A Maiskogelen járva próbáljuk ki a Maisiflitzer „alpine coaster” nyári bobpályát. Kacskaringós, hullámos pályáján nagy élmény lesz 40 km/h sebességgel süvíteni a völgy felé. (részletek)

3K K-onnection. 2019. november 30. óta Salzburg tartomány első háromköteles körpályás gondolaliftje, a 3K K-onnection 2019. november 30-i átadásával megvalósult a folyamatos összeköttetés Kaprun, a Maiskogel és a Kitzsteinhorn gleccser síterepe között. A gondolában utazók tizenkét kilométeres távot és 2261 méteres szintkülönbséget áthidalva jutnak föl a 3029 méteres magasságba. Tartomány:Salzburg
Település:Zell am See
Cím:5700 Zell am See
GPS: 47° 19′ 25.7318″, 12° 47′ 48.62641″
Honlap: http://www.zellamsee-kaprun.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward