Ausztria
» Ausztria

» Ausztria » Salzburg » Zell am See


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Zell am See Ausztria szívében fekszik, ezért könnyen és kényelmesen megközelíthető. A nyári üdülőparadicsom feledhetetlen élményekkel csábít kikapcsolódásra.


Zell am See-Kaprun üdülőrégió Salzburg tartomány délnyugati körzetében, Pinzgauban terül el. A festői szépségű Zell am See hangulatos kisváros, ahova nyaranta a kristálytiszta Zelli-tó és a Schmittenhöhe hegy túraparadicsoma vonzza az üdülővendégeket. Kaprun különlegessége a Kitzsteinhorn gleccsere és a TAUERN SPA. Túrázás, bringázás, terepfutás, jóga, triatlon, sziklamászás, golf, lovaglás, SUP-evezés, paplanernyős repülés – Zell am See-Kaprun elsőrangú sportrégió.

FELVONÓ:

KITZSTEINHORN (3029 m). Salzburg tartomány egyetlen gleccsersíterepe, a Kitzsteinhorn. A Kitzsteinhorn nemcsak Salzburg legmagasabb sí-, de a legmagasabb kilátóhegye is. A csúcsmegállók panorámás teraszaitól szinte karnyújtásnyira vannak a környező háromezresek. A gleccser Kaprunból többszakaszos kabinos felvonóval közelíthető meg. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes a felvonó használata. A Gipfelbahnt csak egyszer lehet ingyenesen igénybe venni. A felvonók egész évben nyitva vannak. (részletek)

SCHMITTEN (2000 m). Zell am See élményhegye. Több kabinos felvonóval is megközelíthető. Gyönyörű kilátás harminc 3000-es hegyre: Großglockner, Wilder Kaiser, Kitzsteinhorn. Több felvonó is közlekedik a hegyre. A hegyen Schmidolin élményút a gyerekeknek. A Schmittenhöhe oldalában családi útvonalak is vannak, amiket babakocsit tolva is be lehet járni. A hegyen található Ausztria legmagasabban fekvő e-motocross parkja, a „Schmidolins Feuerstuhl“. A bebiztosított terepen 6 – 14 évesek tehetik próbára ügyességüket elektromos rásegítésű járgányokkal. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes a felvonók használata. (részletek)

MAISKOGEL (1675 m). A 2019 nyarán üzembe helyezett új felvonóval (MK Maiskogelbahn) egyszerűbb a feljutás a családi túrázók körében roppant népszerű Maiskogel gyalogos-  és bringatúra-útvonalaihoz. A Maikogelen járva próbáljuk ki a Maisiflitzer „alpine coaster” nyári bobpályát. Kacskaringós, hullámos pályáján nagy élmény lesz 40 km/h sebességgel süvíteni a völgy felé. (részletek)

Zell am See Insel von oben
Zell am See (c) Zell am See-Kaprun Tourismus

FÜRDÉS:

Zeller See. Több strandfürdő is van a tó partján: Strandbad Zell am See (Esplanade 16), Strandbad Thumersbach (Pocherweg 28.), Strandbad Seespitz (Seespitzstraße 9.). Mindegyik napenergiával fűtött medencével, gyerekmedencével, óriási csúszdával rendelkezik. Belépés Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes.

Hallenbad Zell am See. Úszoda óriás csúszdával, gyerekmedence kalózhajóval. Belépés Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes.

Hallen- und Freibad Optimum, Kaprun. Belépés Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes.

Tauern Spa, Kaprun. Zell am See-Kaprun kártyával kedvezményes belépő. (részletek)

KIRÁNDULÁS

Sigmund-Thun Klamm. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes. (részletek)

Hochgebirgstauseen. Kapruni magashegyi víztározók. Az impozáns építmény nyaranta a világ minden tájáról vonzza a turistákatZell am See-Kaprun kártyával ingyenes. (részletek)

Hajókázás a Zeller See-n. A körút egyszer a tartózkodás alatt Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes.

Maisiflitzer. A Maikogelen járva próbáljuk ki a Maisiflitzer „alpine coaster” nyári bobpályát. Kacskaringós, hullámos pályáján nagy élmény lesz 40 km/h sebességgel süvíteni a völgy felé.egész évben működő alpesi bobpálya. (részletek)

Láma-túrák. A lámák kísérte trekkingtúrák nagy élményt adnak kicsinek és nagyoknak egyaránt! A nyugodt kedélyű, barátságos teherhordók szívesen átveszik a túrázók csomagját is, hogy a cipelés se csorbítsa a vándorlás élvezetét a pompás salzburgi hegyi birodalomban. A lámák pihenője idejére pedig a vendégváró hegyi kunyhók egyikébe térhetnek be a túrázók. 

Rafting. 10 éves kortól, canyoning 12 évestől, family rafting 8 éves kortól

Pinzgauer Lokalbahn Zell am Seeből Krimmlbe. A kisvasút dízelmozdonnyal vagy vasárnaponként nosztalgia gőzössel közlekedik. A vonat 1898 óta közlekedik az 53 km hosszú szakaszon. (www.pinzgauerlokalbahn.at). A vonatozás biciklitúrával is összeköthető.

Nordic Walking. Aki szereti a szabadban, mozgással tölteni szabad idejét, jó helyen jár a kifejezetten hegyi futáshoz és nordic walkinghoz kialakított Zell am See-Kaprun-i Run & Walk Park-ban. Futáshoz, jogginghoz és nordic walking-hoz számtalan kitáblázott, különböző nehézségi szintű útvonal áll rendelkezésre.

BRINGAÚTVONALAK

Völgyekben kanyargó festői útvonalak, lélegzetelállító freeride trailek, izgalmas maratoni szakaszok – Zell am See-Kaprun 240 kilométernyi kerékpárútja olyan választékot kínál, hogy sem a hegyi bringázás kezdőinek, sem a haladóknak, de a profiknak sincs okuk panaszra. Az Alpincentertől extra hosszúságú freeride ösvény vezet a völgybe. Ezen a 12 kilométeres magas alpesi terepen 1500 méteres szintemelkedéssel kell megbirkózni. A három kapruni freeride ösvényen végigtekerni is élmény a javából!

ESŐPROGRAM

Vötter's Fahrzeugmuseum. Több mint 150 autó az 50-es és 70-es évekből. Zell am See-Kaprun kártyával 40% kedvezmény. Nyitva egész évben naponta 10-18 óráig. Kaprun, Schloßstraße 474/621

Kaprun Museum. Kiállítás a régió turizmusának történetéről. Kedvezmény a Zell am See-Kaprun kártyával.(Kaprun, Kirchplatz 4)

Burg Kaprun (Kaprun, Schloßstraße 55)KÖZELBEN

NationalparkWelten, Mittersill. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes (részletek)

Erlebniswelt Holz 'Mühlauersäge', Fusch an der Glocknerstrasse. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes.

Wild- und Freizeitpark Ferleiten, Fusch an der Glocknerstrasse. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes. (részletek)

Schaubergwerk Leogang. Látványbánya. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes.

Kitzlochklamm, Taxenbach. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes. (részletek)

Vorderkaserklamm, St. Martin. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes. (részletek)

Seisenbergklamm, Weissbach. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes. (részletek)

Krimmler Wasserfälle, Krimml. Zell am See-Kaprun kártyával ingyenes. (részletek)

Grossglockner Hochalpenstrasse. Zell am See-Kaprun kártyával az útdíjból 2 euró kedvezmény. (részletek)

Zell am See-Kaprun Karte

Érdemes kihasználni a kártya nyújtotta kedvezményeket. A kártyát a partner szállásokon lakó vendégek ingyenesen megkapják. A kártya minden év május 15.-október 15. között érvényes. (részletek)

Mobilitätskarte

Zell am See-Kaprun régió szállóvendégei 2019. május 1. és október 31. közötti időszakban megkapják tartózkodásuk idejére az új és ingyenes mobilitás kártyát (Mobilitätskarte). Ezzel a kártyával ingyenes a tömegközlekedés az egész salzburgi Pinzgauban, méghozzá korlátozás nélkül.

© Österreich Werbung, Fotograf: Homberger

Tartomány:Salzburg
Település:Zell am See
Cím:5700 Zell am See
GPS: 47° 19′ 25.7318″, 12° 47′ 48.62641″
Honlap: http://www.zellamsee-kaprun.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward