Ausztria
» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Seefeld gyönyörű városka Tirolban, gazdag (sport)történelmi múlttal. Seefeld három alkalommal adott helyet a téli olimpiának sífutás és északi kombináció versenyszámban.

A Seefeld olimpiai régió öt települése Leutasch, Mösern, Reith, Scharnitz és Seefeld.

Seefeld

Seefeld Innsbrucktól 20 km-re fekszik és tagja a legpatinásabb alpesi üdülőhelyeket képviselő Best Of The Alps szövetségnek.

A 1200 méter magasan található fennsíkon található Seefeldben van hatalmas uszoda és wellness centrum, rengeteg nyári túraútvonal, elegáns boltok a szépen kivilágított belvárosban, és akinek sok pénze van (vagy sok pénzt akar nyerni), az a helyi kaszinóban is eltöltheti az estét.

Seefeld Innsbrucktól 20 km-re fekszik és tagja a legpatinásabb alpesi üdülőhelyeket képviselő Best Of The Alps szövetségnek.

Möserer See (Seefeld in Tirol)

IDŐUTAZÓ

Pár éve rendkívül ritka őslénymaradványokat találtak olasz kutatók a seefeldi olajpala-lelőhelyről származó fosszíliában. A tudományos vizsgálat megállapította, hogy egy kistermetű protoszaurusz faj, a Langobardisaurus pandolfii szinte teljesen ép csontvázáról van szó. A lelet szenzációsnak bizonyúlt, ugyanis a világon mindössze három másik Langobardisaurus pandolfii maradványról tudnak a kutatók.

A Langobardisaurus pandolfii kistermetű hüllő volt hosszú nyakkal és hosszú farokkal. Életmódjáról csak annyit tudni, hogy valószínűleg képes volt a hátsó lábain egyensúlyozva szaladni. A kifejlett példányok testhossza mintegy fél méter lehetett, ennek felét a farok tette ki. A Tirolban talált őslénylelet mintegy 25 centiméter hosszú, ezért egy fiatal állat csontváza lehet.

A seefeldi olajpala a megkövesedett állati és növényi maradványok rendkívül gazdag lelőhelye: egyedül a növénymaradványok között 70 különféle fajt azonosítottak. A sötét színű, bitumenre hasonlító szagú kőzet mintegy 210 millió éve keletkezett, akkor, amikor a mai Alpok térségében még trópusi tenger terült el. Ebben a tengerben hasonló viszonyok alakultak ki, mint a mai Fekete-tengerben: a gyenge áramlás és az algák elszaporodása miatt egy bizonyos mélységtől lefelé teljesen hiányzott az oxigén. A fenéken szerves iszap rakódott le, és ebben az oxigénmentes környezetben nem rothadtak el, hanem megkövesedtek az élőlények maradványai.

A seefeldi bitument a 14. századtól kezdve egészen 1964-ig bányászták. A kőzetből az ichthyol nevű orvosi hatóanyagot nyerték ki. A bányászat leállítása óta ritkábban kerülnek elő őslényleletek. 1970-ben és 1990-ben egy-egy szárnyas dinoszaurusz maradványait találták meg a seefeldi olajpalában.

Tartomány:Tirol
Cím:Seefeld
GPS: 47° 19′ 44.12676″, 11° 11′ 12.18732″
Honlap: http://www.seefeld.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward