» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Wipptal Tirolban, az olasz határ mellett található. Legmagasabb pontja a Brenner-hágó (1.374 m).
Maria Waldrast

Az Innsbruck melletti Wipptalban 1638 méter magasan fekvő Maria Waldrast kolostor Közép-Európa legmagasabban fekvő kolostora.

A Wipptalban található Maria Waldrastba vezető túrát különféle források szegélyezik. A Klosterbrunnen egy különleges forrás, ahol a víz jobbra kanyarodva folyik és gyógyító erővel bír.

Bergeralm

Steinacher Bergbahnen és "Bärenbachl" élményvilág: A Bergeralmon gyerekélményút és vízijátszótér várja az ide látogatókat. (részletek)

Innen kétüléses libegővel érhető el a Bergeralm középállomásról a Nösslachjoch csúcs.

Gschnitztal

Az idilli Gschnitztal a Wipptal kis mellékvölgye a Stubai-Alpokban. A völgy felett több háromezer méteres csúcs található, amelyek közül az egyik a Habicht. A Gschnitztal két faluját Geschnitznek és Trinsnek hívják.

Trins 1811 óta önálló település, és a kevés érintetlen tiroli hegyi falu egyike. A házak rétoromán stílusban csoportosulnak egymás mellé, és egy falucsoportot alkotnak. A 17. századig Trins bányásztelepülés volt; miután a bányákat bezárták, az ottani gazdák földművelésbe kezdtek.

Figyelemre méltó épületek a Schneeberg-kastély és a késő gótikus plébániatemplom. De a természetkedvelők és a túrázók is megtalálnak mindent, amire a szívük vágyik Trinsben. Népszerű célpont a Padasterjochhaus, ahonnan remek kilátás nyílik a Stubai-Alpokra. Ha pedig nyáron túl meleg van a völgyben, a Sarnthein-vízeséshez túrázhat, hogy lehűtse magát.

Gschnitz község egy kicsit beljebb fekszik a völgyben. A falu hosszú történelméről tanúskodnak a festői tanyák, amelyek közül néhányat barokk festményekkel díszítettek. Körülbelül 420 ember él itt. Trinshez hasonlóan Gschnitz is a hegyi falvak közé tartozik.

A Sandes-vízesés árnyékában "régi ösvényeken" sétálhat, és lehetősége nyílik arra, hogy kívülről és belülről részletesen felfedezze az összes épületet és azok rendeltetését.

A völgy szinte teljes területe védett területek része. A változatos és egyedülálló állat- és növényvilág bennfentes tippnek számít. Számos orchideafaj és mindenekelőtt az alpesi virágok sokfélesége miatt ez a "Tirol virágokban leggazdagabb hegye".Tartomány:Tirol
Település:Steinach am Brenner
GPS: 47° 5′ 26.68812″, 11° 27′ 59.65992″
Honlap: http://www.wipptal.at

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward