» Ausztria

» Ausztria » Tirol


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tannheimertal a legszebb magaslati völgy Európában. A Németországba vezető csempészösvény nemcsak a gyerekek számára izgalmas kaland!


Tannheimertal Németország határán fekszik, gyönyörű környzetben. Tannheim-völgyet 2019-ben Ausztria legszebb túraterületének választották.

Települései: Tannheim, Schattwald, Grän, Jungholz, Zöblen, Nesselwängle.

NYÁRI FELVONÓK

Neunerköpfle 8 személyes kabinos felvonó. Völgyállomás: Tannheim. Hegyállomás: 9 élmény túraút.

Wannenjoch 3 üléses libegő. Völgyállomás: Schattwald. Hegyállomás: Csempészösvény.

Nesselwängle-Krinnenalpe. Völgyállomás: Nesselwängle, itt játszótér.

Grän - Füssener Jöchle. 8 személyes kabinos felvonó. Völgyállomás: Grän. Hegyállomás: Gamskopf, 1870 m. Kilátó.

TÚRA

Vilsalpsee: babakocsival is járható túraút Tannheimből a tóhoz és a természetvédelem alatt álló tó körül.

9 élmény túraút: 11 játék állomás informál a környező hegyekről és élővilágáról. Itt található az Alpok legnagyobb "hegycsúcs könyve": 3 méter hosszú és 2,3 méter széles. Az út a Neunerköpfle felvonó hegyállomásától indul és kb. 1-1,5 óra alatt járható be.

Csempészösvény/Schmugglersteig A túraút Tirolból Bajorországba vezet. Hajdan az az ösvény, amelyen csempészek jártak-keltek sót és egyéb árut csempészve, ma gyerekek számára igazi kaland. (részletek)

FÜRDÉS

Haldensee.Tóparton játszótér. A Haldensee elsőosztályú vízminőségével tűnik ki. A nyugati parton található a Tannheimer Tal ingyenesen látogatható szabadstrandja napenergiával melegített medencékkel, egy nem úszó medencével, óriáscsúszdával és nagy napozóréttel közvetlenül a tó partján. A keleti parton, Hallerben a natúrstrandok kedvelői élvezhetik a fürdőzés örömeit. Csónakot és vízibiciklit a strand kávézójánál bérelhetünk

Vilsalpsee. Tirol egyik legszebb hegyi tava, természetvédelem alatt áll. A fürdés megengedett és ingyenes, azonban a tó vize nagyon hideg, legtöbbször nem éri el a 17 fokot.

Strand Jungholzban, játszótér.

KALAND

Erdei kötélpálya: Nesselwängle, a felvonó völgyállomásán

KNEIPP-ÉLMÉNYEK

Kneipp-medencék többek között: Jungholz (Höhenweg), Schattwald (Wannenjochbahn völgyállomása), Tannheim - Zöblen (a Höfer See-hez vezető túraúton). Kneipp-medence Gränben a nagy játszótéren.

Tartomány:Tirol
Település:Tannheim
Cím:6675 Tannheim
GPS: 47° 29′ 59.3286″, 10° 30′ 58.09464″
Honlap: http://www.tannheimertal.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward