» Ausztria

» Ausztria » Tirol » Zillertal


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Az 500 és 3.500 méter közötti magasságban található Zillertal Arena különleges természeti élményekkel és kalandokkal szolgál a hegyek szerelmeseinek.


Települései: Gerlos, Krimml/Hochkrimml, Wald-Königsleiten, Zell am Ziller, Hainzenberg.

TÚRA

A zillertali hegyvidéken tett túrázás sajátos találkozás a természettel, amely során hamisítatlan és legszebb oldaláról fedezhetjük fel a völgyet. Minden hegycsúcs különleges élmény, és a fárasztó hegymászás végét 55 háromezres hegycsúcs, a Zillertali- és a Tuxi-Alpok, valamint a gleccser varázslatos látványa koronázza meg. Biciklitúrát is tehetünk a 232 km jelzett a különböző nehézségű hegyi- és túrakerékpár-útvonalakon. Kerékpárszállítási lehetőség a hegyi felvonókon és a zillertali vasúton is van. A felvonókon a bicikliszállítás ingyenes.

Zellberg, Zell am Ziller. A hegy egy kedvelt kiránduló terület, több túraútvonallal. Itt található Holzweg/Faút élményállomásokkal. Menet idő 2-3 óra. (6280 Zell am Ziller, Zillerbrücke-Zellbergeben). Itt vezet a 48 km Zillertaler Höhenstrasse, amely 2.020 m magasságba vezet. Útközben több hütte és alpesi gazdaság is található. A panoráma pedig felejthetetlen. Az út autóval és biciklivel is járható. Felhajtók az útra: Ried, Kaltenbach, Aschau, Zell-Zellberg, Hippach-Schwendberg. Nyitva májustól októberig, az útdíj 7 euró/autó.

Königsleiten. Az egykori Alm település 1600 m magasságban fekszik, ma üdülőfalu szállodákkal, bérelhető apartmanokkal és hüttékkel. A falu a nagyon meredek, 12 km hosszú, régi Gerlos-úton érhető el Waldból.

A zöld legelők közepette, az Alpok hófödte csúcsaival a háttérben a Königsleiten környékén élők olyan túraösvényt alakítottak ki, amelyen a turisták elsajátíthatják a jódlizás tudományát. A jódliúton, a 2000 méter körül járó magasságokban két hatalmas alpesi kürtöt, továbbá jellegzetes tehénkolompot és más kellékeket helyeztek el. A jódlizó szövegnek rendszerint nincs konkrét jelentése (hopsz-ho-da re-i-ri vagy ho-da ria-drai dul-i-jo, esetleg hul-jo diri diri stb.), ám az éles és mély hangok között váltakozó, egyeseket Tarzan harci kiáltására emlékeztető stílust csak hiteles mesterektől lehet jól elsajátítani.

A jódliút ingyenesen látogatható. A túraút a településről induló Dorfbahn hegyi felvonóval közelíthető meg. A 2200 m magasságban fekvő hegyállomásról a völgybe haladó út mentén 5 állomásnál ismerkedhetnek meg a kirándulók a jódlizás tudományával. Az út egyébként babakocsival is járható. (részletek)

Egyébként a jódliút mellett a faluban több túraút is található. Például a Bolygók útja (Planetenweg/csillagászati túraút Königsleiten (részletek), amely Európa legmagasabban fekvő csillagvizsgálója mellől indul.

A túra állomásain elhelyezett 9 gránit oszlop a Naprendszert szimbolizálják. Minden megtett 1 méter pedig 1 millió kilométernek felel meg. A panoráma kilátóból a Hohe Tauern számtalan 3000-es csúcsát láthatjuk. Az út 2-3 óra alatt járható be. Prospektust a csillagvizsgálóban ingyenesen kaphatunk.

Krimml. Krimmler Wasserfälle/Krimmi Vízesés (részletek)

Gerlos. Speicher Durlaßboden, túraút a víztározó körül. A Durlaßboden víztározó a Zillertalban, Gerlos településen található. 1966-ban készült el a 83 méter magas földgáttal együtt. A tározót a 31 km hosszú Gerlosbach-patak táplálja, amely szintén a Gmündi tározóba ömlik. Az osztrák Tirol és Salzburg tartományok közötti határ a Durlassboden-tó közepén halad keresztül. A nagy hegyi tó ma a Zillertal öt víztározójának egyike, és a nyári hónapokban népszerű kirándulóhely. Itt élvezheti a Zillertali-Alpok lenyűgöző hátterét és mozoghat egy kicsit. Az 1400 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő tóban a mólónál található vitorlás- és szörfiskolában, valamint a tó bal partján lévő, szabadon hozzáférhető, játszótérrel ellátott napozóteraszon lehet úszni: a víz hőmérséklete nyáron akár 21 °C is lehet. Ha szeretne megtanulni vitorlázni vagy szörfözni, a gerlosi szörf- és vitorlásiskolában megteheti. A kínálatot pedálcsónak-, kajak-, szörf- és SUP-kölcsönzés teszi teljessé, a búvárok pedig ősszel akár 20 méteres látótávolságra is számíthatnak. A Durlaßboden víztározó körsétáján több helyen is meg lehet állni egy kis frissítőre, többek között a „Seestüberl”-nél, ahol horgásznapijegyek is vásárolhatók. Ez a tó körút a hegyi kerékpárosok körében is nagyon népszerű.

FELVONÓK

A magasban található túrautak felvonókkal is megközelíthetők. A hegyekben biciklitúrára is lehetőség van.

Rosenalmbahn

 • Völgyállomás: Zell am Ziller
 • Középállomás: Wiesenalm. Hütték. A hegyről lefelé vezető túra- ill bicikliúton egy láma- és póniudvar található.
 • Hegyállomás: Rosenalm 1.744 m. Hütték, túrautak. A hegyállomásnál hatalmas Lucfenyővár áll (Fichtenschloss), ami egyben mászótorony, 18 m magaskilátó, kalandjátszótér, vízijátszótér.

Gerlossteinbahn

 • Völgyállomás: Gerlos, 929 m
 • Hegyállomás: Hainzenberg, 1.644 m. A hegyállomástól 45 percnyi sétára található Klettersteigs Gerlossteinwand. Sziklamászás 13 éves kortól. Sziklamászó felszerelés kölcsönözhető Zell am Zillerben (Klettershop Zillertal, Gerlosstraße 16, 6280 Zell am Ziller). A kalandvágyók kipróbálhatják az Arena Skyliner Flying Foxot is, amelyen a bátrak a 738 méteres szakaszon 50 km/h sebességgel száguldhatnak. (részletek)

Ramsberglift

 • Völgyállomás: Ramsau
 • Hegyállomás: Ramdberg. Hütték, túrautak.

Isskogelbahn

 • Völgyállomás: Gerlos
 • Hegyálllomás: Hütték, túrautak.

Königsleiten Dorfbahn

 • Völgyállomás: Königsleiten 1600 m
 • Középállomás
 • Hegyállomás: 2.300 m. Panoráma étterem. Túrautak.

Új 8 személyes Kapauns ülőlift a Zillertal Arénában. A 2022/2023-as téli szezontól a Zell am Ziller melletti sípályákról a síelők kényelmesebben érhetik el a Gerlos síterepet. Az új 8 személyes, meghosszabbított útvonalú Kapauns ülőlift a korábbi 2 személyes ülőliftet váltja fel. Az új felvonó védőburokkal és ülésfűtéssel is rendelkezik. A következő építési szakaszban, amely a tervek szerint 2023/2024 telére fejeződik be, a Krimml X-Press is megújul.

FÜRDÉS

Kristallbad Königsleiten (részletek)

Freischwimmbad Krimml. Strand gyerekmedencével, nyitva május-szeptember. (Krimml, Oberkrimml 37)

Speicher Durlaßboden, víztározó. Strand játszótérrel. (Gerlos). A forrásvíz frissességű Durlaßboden Stausee a nyári hónapokban 21 fokig melegszik fel. Autóval a Dammkroneig juthatunk el, innentől aszfaltos-kavicsos úton juthatunk el a csónakkikötőig. Lehetőségünk van evezős csónakok, vízibiciklik, vitorlások és szörfdeszkák kölcsönzésére is

Élménystrand Zell am Zillerben két óriási csúszdával, élménymedencével. Játszótér, minigolf, étterem játszósarokkal. Belépő 6 euró/felnőtt és 3,50 euró/gyerek 6 éves kortól. (6280 Zell am Ziller, Dorfplatz 3a). A strand mellett található élményjátszótér szabadon és ingyenesen látogatható.

KALAND

Zillertaler Goldschaubergwerk/Látvány aranybánya, Zell am Ziller (részletek)

Arena Coaster/alpesi bobpálya, Zell am Ziller. Bobpálya mellett kalandjátszótér. (részletek)

Kneipp Wasserspielanlage, Haizenberg. Kneipp vízijáték.

Hochseilgarten Gerlos. Erdei kötélpálya.

Klettersteigs Gerlossteinwand: sziklamászás 13 éves kortól. A Gerlossteinbahn hegyállomásától 45 percnyi sétára található Klettersteigs Gerlossteinwand. Sziklamászó felszerelés kölcsönözhető Zell am Zillerben.

Arena Skyliner, Gerlos (részletek)

Kletterturm/Mászótorony, Gerlos

Aqua-Park der WasserWunderWelt/Vízi élménypark, Krimml (részletek)

Sternwarte/Csillagvizsgáló, Königsleiten (részletek)

Pinzgauer Lokalbahn Zell am Seeből Krimmlbe. Kisvasút dízelmozdonnyal vagy vasárnaponként nosztalgia gőzössel. A vonat 1898 óta közlekedik az 53 km hosszú szakaszon.

ÁLLATKERT

Wildpark Hainzenberg, vadaspark alpesi állatokkal: dámszarvasok, gímszarvasok, őzek, zergék, kőszáli kecskék, muflonok, apróvadak. A vadaspark az Aranybánya közelében található. (6280 Zell am Ziller - Hainzenberg 73.) (részletek)

Zillertal többi régiója:

Tux-Finkenberg (részletek)

Mayrhofen-Hippach

Fügen-KaltenbachTartomány:Tirol
Település:Zell am Ziller
Cím:6280 Zell am Ziller
GPS: 47° 14′ 0.09492″, 11° 52′ 54.82164″
Honlap: http://www.zillertalarena.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

 • Egyszerű használat
 • Megmutatja, mi van a közelben
 • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward