» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Palazzo Fortunyban található Piano Nobile-ban tett látogatás szinte olyan, mintha az 1001 éjszaka meséjében járnánk.


A csodák kamrája: a Piano Nobile a Palazzo Fortunyban

A Palazzo Fortunyban található Piano Nobile-ban tett látogatás szinte olyan, mintha az 1001 éjszaka meséjében járnánk. A Serenissima eddigi legnagyobb magánterme egykor a különc és sokoldalú zseni, Mariano Fortuny és felesége, Henriette munka- és lakóhelyének része volt. Ma itt és egy szinttel feljebb kiemelkedik a "Velence mágusának" elbűvölő hagyatéka, aki a 20. század első felében fotósként, festőként, díszlettervezőként, divattervezőként, szövetgyártóként és feltalálóként szerzett nagy hírnevet a kozmopolita Velencében művészi stílusa - az antikvitás, a kelet és a reneszánsz avantgárd keveréke - miatt.

A textilek világában tanúsított virtuozitásáról a legexkluzívabb függönyök, faliszőnyegek, túlméretezett kanapék és a divatvilágot formáló ikonikus Delpho ruha tanúskodnak, amelynek selymes redőiben a világ hölgyei elvesznek, míg a színházi modellek kifinomult világítási rendszerekkel a színházi élet iránti szenvedélyéről és 50 szabadalommal kitüntetett feltalálói szelleméről tanúskodnak.

Mintegy 150 festménye, mint egy fotógaléria, egészíti ki a tiszta esztétika gyűjteményét. A falakon nimfákkal, faunokkal és szárnyas szellemekkel teli csodás télikertben pedig egészen közel érezhetjük magunkat e fáradhatatlan, inspiráló alkotó lelkéhez.

A 15. században épült Palazzo Fortunyban található múzeum a velencei San Marco negyedben található, és novembertől márciusig 10 és 17 óra között, áprilistól októberig pedig 10 és 18 óra között tart nyitva. Keddenként zárva tart. Tartomány:Veneto
Település:Venezia
Cím:Velence, San Marco 3958
GPS: 45° 26′ 7.17223″, 12° 19′ 55.18891″
Honlap: http://fortuny.visitmuve.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward