» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Jesolo

Jesolo - A legjobb nyaralóhely az Adrián


Értékeld Te is:

Jesolo tengerpartja, Lido di Jesolo 15 km hosszú, finom homokkal borított partszakasz.


A 24.000 lakosú Jesolo a velencei tengerparton, az Adriai-tenger partján helyezkedik el. A város Velencétől északra található, Eraclea és Cavallino-Treporti között.

Eredetileg lagúna volt, majd az ókori rómaiak lecsapolták, és hidakat, utakat és falvakat hoztak létre a területén, később Jesolo a longobárd hódítókkal szembeni ellenállá egyik támaszpontja volt. Le Mure településen jelenleg is láthatók 2 bazilika alapjai, amelyek az ókori város legfontosabb maradványai: az első a VIII-IV. század között, a második pedig a XI. században épült.

A közelmúltban Jesolóban nagyszabású városfejlesztési programot valósítottak meg, melynek eredményeként világhírű építészek tervei alapján modern felhőkarcolók, lakások és kereskedelmi létesítmények épültek.

Jesolónak két központja van, az egyik, az "óvárosi" (Centro Storico), mely maga Jesolo központja, és a másik, mely Lido di Jesolo főutcája. Jesolótól körülbelül 3,5 km-re található Lido di Jesolo, az észak-adriai tengerpart egyik leghíresebb fürdőközpontja a maga 15 km hosszú tengerpartjával, a Piave Vecchia torkolatától Cortellazzóig terjed, és fenyőerdők övezik.

Jesolóból gyönyörű kirándulásokat tehetünk Velencébe, Trevisóba, Padovába és a Brenta partjára.

STRANDOK LIDO DI JESOLÓBAN

Lido di Jesolóban 15 km hosszú, finom homokkal borított partszakaszt találunk.

SZÓRAKOZÁS

Parco Aqualandia: Aqualandia Olaszország első számú "Vízi és Tematikus" Parkja, amelyet a Legjobb Európai Vízi Parknak is megválasztottak. Velence közvetlen közelében egy igazi karib-tengeri szigetet elevenít fel. Olaszország legnagyobb víziparkjában az egyik legfőbb látványosság a világ legmagasabb csúszdája (42 m), amelynek végén a lecsúszó ember közel 100 km/h-s sebességet érhet el. 

Jolly Roger kalózhajók

New Jesololandia: 50 attrakciós vidámpark a tengerpart közelében.

Gommapiuma. Hatalmas ugrálóvár gyerekeknek Jesolóban.

Pista Azzura: 1961-ben megnyitott gokartpálya Európa legmodernebb és leggyorsabb gokart pályája.

Adventure Golf: minigolfpálya (Parco Aqualandia mellett). Igazi 24 lyukú tematikus minigolfpálya egy hatalmas, vízesésekkel és mesterséges tavakkal tarkított trópusi kertben. Az Adventure Golf pályáján a legifjabbak és a kezdők is profiknak érezhetik magukat, és átélhetik mindazokat az izgalmakat, amelyeket e gyönyörű sport legnagyobb sztárjai éreznek. A golfpálya minden nap 10.00 óra órától egészen késő éjszakáig tart nyitva, és felejthetetlen szórakozást és élményeket kínál látogatóinak. Aznapi Aqualandia belépőjeggyel 2 euró kedvezményt adnak a belépő árából. (Lido di Jesolo, Via Buonarroti, 15)

A szórakoztatóparkok részletesen: itt

ÁLLATOK

Aquarium, Reptilarium, Shark Expo. Nagy állatkiállítás Jesolóban: hüllők, pillangók, tengeri állatok, skorpiók, pókok, rovarok, trópusi halak, 24 cápafaj. Nyitva egész évben, május-szeptember mindennap 10.00-12.00 és 20.00-23.00. Rosszidő esetén 10.00-22.00. (Jesolo, Piazza Brescia, 11)

Sea Life Aquarium. Tengeri állat park, akvárium. 30 medence, 5.000 állat, 100 állatfaj. (Lido di Jesolo, Laguna Shopping mellett található)

MÚZEUM

Museo Civico di Storia Naturale di Jesolo. A környék természeti látnivalókban gazdag, számos ritka növény- és állatfaj található meg itt. A múzeumban ezekből található egy gyűjtemény, ahol több mint 15 ezer könyv, valamint hasonló számú kiállított tárgy mutatja be a lagúna élővilágát. (Jesolo, via Bafile 172)

LÁTNIVALÓK

Ókori római és őskeresztény épületfalak maradványa 2 km-re a városközponttól (egy katedrális és a San Mauro templom romjai)

Torre Caligo

Il Faro di Jesolo. Jellegzetes látnivaló a város déli végén, a Sile partján található világítótorony is. A tornyot 1948 és 1950 között építették, a mai napig a tengerészeknek segít a navigációban.

Antikvár vásárok: "Incontro col passato" a Piazza Torinón és "Gioved antiquario e del collezionista" a Piazza Brescián és a Piazzetta Casabiancán júliusban és augusztusban csütörtökönként.Tartomány:Veneto
Település:Lido di Jesolo
GPS: 45° 32′ 11.79474″, 12° 38′ 21.55333″
Honlap: http://www.jesolo.it

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward