» Olaszország

» Olaszország » Veneto


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Caorle az egyik legkedveltebb, festői üdülőhely, strandjai finomhomokosak, a tengervíz sekély. Az Adriai-tenger északi partvidékén, Jesolo és Bibione között fekszik.


A romantikus óvárost szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítik. A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, henger alakú, 48 méter magas harangtorony, amely messziről is látható.

A látványosságok közé tartozik még a szombati piac. A tradicionális caorlei bárkák (bragossi) látják el friss hallal a helyi éttermeket. A partvidék legjobb halételeit a közeli Lison-Primaggiore régió boraival öblíthetjük le. A városka mellett megtekinthetők a halászok hagyományos nádházai (casoni).

Caorle 15 km hosszú finom homokos, sekélyvizű strandja különféle sportolási lehetőségekkel várja az odaérkező turistákat. Három strandja, partszakasza van: a központi strand (Spiaggia di Levante, Spiagga di Ponente), Porto Santa Margarita, azaz a kikötő és környéke és a Duna Verde strandja.

A környező lagúnavilág (Laguna di Caorle) még szinte az érintetlen természet hangulatát kölcsönzi a városkának, amelyet biciklivel is felfedezhetünk. Számos útvonal közül választhatunk, a tengerpartot követve vagy a lagúna csatornái között haladva. Érdemes meglátogatni a lagúnai halászok ősi és jellegzetes lakóhelyét, a "zsúpfedeles" házakat is, amelyeket még a mai napig is használnak a velencei lagúna caorle-i halászai, akik a tenger vizében ezen a területen főként angolnát és tengeri süllőt fognak.

Itt találjuk Ernest Hemingway kedvenc helyét is, több regényén is itt dolgozott. Megemlíti a "A folyón túl, a fák között" c. regényében is. Itt található a nagy lagúna, ahol a vadászkalandjai alkalmával pihent meg az író.

Érdemes ellátogatni ide kerékpárral vagy "bragozzo" csónakkal, amely hagyományos lagúnai csónak, amellyel körülbelül tizenöt személy utazhat. A legenda szerint, mindig volt az írónál gin.

Caorléban nyaralva mindenképp érdemes megtekinteni a 60 km-re található Velence városát is. Caorle régi kikötőjéből minden nap indulnak hajójáratok Velencébe.Tartomány:Veneto
Település:Caorle
GPS: 45° 35′ 33.14666″, 12° 52′ 25.79088″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward