» Németország

» Németország » Szász-Anhalt


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Kirándulás a Harz-hegységben.
Németország legmagasabb fa kilátótornya épül a Harz-hegységben

Harzturm 65 méter magas Harz-torony lesz

A 812 m magasban található oberharzi Torfhaus Alsó-Szászország legmagasabb települése - és hamarosan egy újabb szuperlatívusz kapcsán is megemlítik a Goslar körzetében található falut. Németország legmagasabb fából készült kilátótornya ugyanis hamarosan megnyílik Torfhausban.

A Harz-hegység valószínűleg 2022-ben egy új turisztikai látványossággal gazdagodik. A Goslar megyei Altenau-Schulenberg Torfhaus városrészben Németország legmagasabb fából készült kilátótornya épül. A 65 méter magas, impozáns faépítményből a látogatóknak egyedülálló kilátás nyílik a Brockenre és az egész környező Harz-hegységre és nemzeti parkra.

Összehasonlításképpen: Németország eddigi legmagasabb kilátótornya, a baden-württembergi Schömbergben található "Himmelsglück" kilátótorony mindössze 55 méter magas.

Harz-torony Skywalkkal és kalandcsúszdával

Az új Harz-torony két kiemelkedő látványossággal fog rendelkezni. Először is egy skywalkot, egy üveghidat terveznek, körülbelül 45 méter magasra. Ha ez nem elég látványos, akkor a 110 méter hosszú, rozsdamentes acélból készült spirálcsúszdát is élvezheti. A bejárati épületben, ahol a lépcsős és liftes toronybejárat található, egy kávézó és egy ajándékbolt is helyet kap.

A Harz-torony leglátványosabb látványossága a fából készült toronycsavar. Ez egy üreges, csavart fatörzset imitál.

A Harzturm GmbH elmondása szerint mintegy nyolcmillió eurót fektet a panorámatoronyba. Alsó-Szászország tartomány és a szövetségi kormány együttesen mintegy 1,4 millió euróval támogatta a projektet.

A jelenlegi tervek szerint a torony 2022 nyarának végén nyitja meg kapuit.Tartomány:Szász-Anhalt
Cím:Harz
GPS: 51° 43′ 29.77536″, 10° 41′ 41.6126″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward