» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Regensburg látnivalói.
Az UNESCO szerint a történelmi Regensburg óvárosával "Németország egyetlen autentikusan fennmaradt középkori városa" - és így 2006 óta a világörökség része. Az óváros ma is látható történelmi építményei a város közel 2000 éves történelméből származnak.

A szűk és sötét sikátorok, a magas és keskeny épületek és a régi erődítmények a 11-13. századról tanúskodnak. A pompás patrícius házak váltakoznak a város számos templomával, és még a Kőhíd is, amely a regensburgi dóm mellett a város legfontosabb nevezetessége, több ezer éves történelmet lehel ki magából.

Ugyanakkor az óváros modern városiasságot is sugároz számos üzletével, kávézójával, éttermével és kocsmájával. Az óváros különösen nyáron sok látogatót vonz: Zöld parkok, amelyekben fellélegezhetünk, szökőkutakkal díszített terek, amelyek elidőzésre hívnak, és régi városi sikátorok, amelyek sétányokká alakulnak. A modernitás és a történelem, amely csak első pillantásra ellentmondás, teszi Regensburg óvárosát olyan páratlanná.

Középkori zsidónegyed

A regensburgi Neupfarrplatz virág- és gyümölcsárusainak mindennapos tevékenysége semmi szokatlant nem sejttet. Alig néhány centiméterrel a bódék alatt található azonban a város legértékesebb történelmi emlékeinek egyike: az egykori zsidó negyed maradványa.

A város ötéves régészeti munkával egyedülálló "dokumentációs központot" tár fel. Ezen a hétvégén első ízben tekinthetők meg a zsidónegyed maradványai, a jövő évtől kezdve pedig már rendszeresen ismerkedhetnek az érdeklődők Regensburg kétezer éves történelmének ezzel a fejezetével.

Az új földalatti múzeum kívülről alig látható. Az útburkolat alatt található történelmi emlékekre csupán egy lépcsőlejárat és egy vastag üveglap emlékeztet a tér közepén. A látogató először a nácik által 1940-ben épített bunkeregyüttesbe lép be. Ezen keresztül lehet eljutni a zsidó pincébe, amelyet 1995-ben építkezési munkálatok során fedeztek fel. Az egész területet behálózó járdák alatt láthatók a több mint 1800 éves egykori római helyőrség, Castra Regina maradványai. A látogató beléphet a kör alakú náci bunkerba is.

Az egyetlen természetes fényforrás: törhetetlen üvegből készült vastag ablakból áradó fény világítja meg
az eredeti lejáratot, amelyen keresztül a lakosok 550 évvel ezelőtt lementek a pincébe. A film bemutatja, hogy milyen volt a középkori élet az 1519-es pogrom során elpusztított zsidónegyedben.

A régészek a pincék mellett rábukkantak a korabeli zsinagóga maradványaira.Tartomány:Bajorország
Cím:Regensburg
GPS: 49° 1′ 10.31988″, 12° 5′ 50.95284″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward