» Németország

» Németország » Bajorország » Bajorország

A Bajor Alpok 10 kihagyhatatlan látnivalója


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Bajor-Alpokban a hegyek világa szurdokokkal és vízesésekkel, szép hegyi falvakkal és történelmi múltú kastélyokkal hívogat, amelyeket fantasztikus kilátás koronáz meg. Tíz hely, amit nem szabad kihagynia.


Breitachklamm

Ha az ember a Breitachklamm-szurdokban a vadul rohanó hegyi patak folyását követi keskeny fából készült sétányokon és hidakon keresztül, hirtelen nagyon kicsinek érzi magát. A sziklafalak akár száz méter magasra is emelkedhetnek, és a szurdok a legkeskenyebb ponton mindössze két métert tesz ki.

A Közép-Európa legmélyebb sziklaszurdokában tett séta különösen esőben lenyűgöző - akkor a Breitach víztömegei dübörögve törnek utat maguknak a meredek sziklák között.

A körülbelül félórás túra a szurdokban a tiefensteini Breitachklamm vendéglőnél kezdődik, ahol egy látogatóközpont is tájékoztatást nyújt a szurdokról, és a walstertali Walserschanze vendéglőnél ér véget. A visszaút vagy busszal vagy gyalogosan a "Zwing Stegen" keresztül Alpe Dornachba és onnan a kiindulási pontra történik.

Ramsau

Templom, Ramsau, Keresztények, Felső -Bajorország

Ramsau (c) pixabay

A Berchtesgadeni Nemzeti Parkban, a Watzmann lábánál fekszik egy képeskönyvből ismert alpesi falu.

Ramsau "Bajorország első hegymászófaluja" - a faluban a legmagasabb a hegyi vezetők száma egész Németországban -, és a szelíd turizmusra összpontosít.

A falu talán legtöbbet fényképezett motívuma a szép Szent Sebestyén plébániatemplom, amely 1512 óta áll a Ramsauer Ache-on, és amelynek hátterében a Reiter Alpe hatalmas hegyvonulata emelkedik. 1960-ban az akkori amerikai elnök, Eisenhower még egy festmény modelljeként is használta a fényképet, amelyet az amerikai hadsereg reprodukált és karácsonyi ajándékként küldött neki.

Röthbach-vízesés

A Röthbach-vízesés víztömegei 470 méteres magasságból két fő szakaszban zúdulnak le a sziklafalakon. Ezzel a Berchtesgadeni Nemzeti Parkban található Obersee-tó melletti vízesés Németország legmagasabb vízesése. Azonban nem könnyű elérni.

Ha meg szeretné látogatni a Röthbach-vízesést, először hajóval kell átkelni a Königssee tavon a Saletalmhoz. Onnan gyalogosan haladjon tovább a déli Obersee-tóhoz és a Fischunkelalm legelőhöz. Itt egy hütte hangulatú étterem hívogat megállásra, mielőtt az ösvény továbbhaladna a völgybe, ahol a Röthbach lenyűgözően folyik le a sziklafalakon.

Neuschwanstein kastély

Neuschwanstein, Castle, Nyár, Pihenés, Ünnep, Holiday

(c) pixabay

A Neuschwanstein-kastély a német Alpok egyik legszebb helye. Már messziről látszanak annak a mesebeli kastélynak a tornyai, amelyet II. Lajos bajor király építtetett a 19. század végén a Hohenschwangau feletti hegyen. Ma évente számos turista keresi fel - és csodálja meg a visszavonult király középkori álmát.

Zugspitze

Eibsee, Zugspitze, Bajorország, Tó, Természet, Tájkép

Eibsee, Zugspitze (c) pixabay

A Zugspitze csúcsáról egész Németország talán leglátványosabb kilátása nyílik. Németország legmagasabb hegyéről a kilátás a környező hegyvidékre nyílik, és különösen lenyűgöző a kilátás a mély Höllental-völgybe.

A látogatókat egy modern hegyi vasút viszi fel a mintegy 2000 méteres magasságban lévő kilátóhoz. Ha szeretné, a Zugspitzére tett kirándulását összekötheti az Osterfeldkopf körüli csúcskaland-útvonalon tett túrával.

Wimbachklamm

Wimbach, Ramsau, Berchtesgaden

Wimbach (c) pixabay

A Wimbach-völgy bejáratánál, a híres Watzmann és a nem kevésbé impozáns Hochkalter között fekszik a 10 000 éves Wimbachklamm-szurdok.

Bár a szurdok leglátványosabb szakasza csak 200 méter hosszú, a meredek sziklafalak mentén a fából készült gyaloghidakon és hidakon átvezető séta ezért még lenyűgözőbb. A sziklák szinte nyomasztóan magasra emelkednek. Közben a vadul zúgó Wimbach-folyó utat tör magának a sziklák között, és minden oldalról vízesések zúdulnak le a sziklákról.

A szurdokon való átkelés után folytathatja a túrát a nyolc kilométerre lévő Wimbachschloss hegyi étteremhez. Az ösvénynek ezen a szakaszán előnyös az erős túrabakancs.

Klausbach-völgy

A Berchtesgadeni Nemzeti Parkban található idilli Klausbach-völgyet a "Sasok völgyének" is nevezik - az itt élő és a levegőben megfigyelhető számos aranysas miatt. A nemzeti park csapata különleges vezetett sas túrákat is kínál. A Hintersee gyönyörű alpesi völgye szintén nagyszerű túralehetőség.

Népszerű célpont az 55 méteres Klausbachtal függőhíd, amely tizenegy méter magasan ível át a völgyön. Ha a túra során elfárad a lába, egyszerűen szálljon fel az Almerlebnisbusra, amely nyáron rendszeresen közlekedik Weißbach és Hintersee között.

Lechfall

Füssen büszke a Lech-vízesésre, amely a "Bajorország legszebb geotópja" minőségi pecsétet viseli. A kapcsolódó szurdok 12 ezer évvel ezelőtt, az utolsó jégkorszakban alakult ki, amikor a Lech-gleccser elolvadt.

A Lech vize hangos morajlással, több lépcsőfoknyi mélységbe, tizenkét méteres mélységbe zuhan. A keskeny König-Max-Steg a vízesésen át vezet, és a városközpontból néhány perc alatt gyalogosan is elérhető.

Mittenwald

A Karwendel-hegység csúcsaival körülvéve, a Bajor-Alpok közepén fekszik Németország egyik legszebb kisvárosa. Mittenwald azonban nem csak a történelmi házakkal, a díszes Lüftl-festményekkel és a környező hegyvidéki tájjal ragyog. A város a hegedűkészítés hagyományos központja is.

A hegyi levegőben különleges fák nőnek, amelyek a nagy mesterek műveit szólaltatják meg. A túrázók körében különösen népszerű a Mittenwald Höhenweg, amely egy túraútvonal és egy via ferrata keveréke, és ahonnan csodálatos kilátás nyílik a hegyekre.

Schrecksee

Az Alpok talán legszebb hegyi tava 1800 méteres tengerszint feletti magasságban, a Rauhhorn és a Kugelhorn csúcsai között fekszik. Dús zöld rétek szegélyezik az idilli Schrecksee-t, amelynek közepén egy kis sziget található.

Ha biztos a lábad, nincs tériszonyod és jó kondícióban vagy, akkor a Hintersteinben található Auf der Höh parkolóból mintegy három óra alatt leküzdheted a részben igen meredek, mintegy 1000 méteres magassági emelkedőt. A csúcson a hideg vízbe ugrással jutalmazzák a kimerült túrázókat az erőfeszítéseikért.Tartomány:Bajorország
GPS: 48° 56′ 48.32232″, 11° 24′ 13.93812″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward