» Olaszország

» Olaszország » Lombardia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A lélegzetelállítóan festői Villa del Balbianello szolgált helyszínül a Csillagok háborúja és James Bond számára.


A Comói-tó partján, Lenno városa melletti tóparton álló villa egy kicsiny, fákkal teleültetett félszigeten helyezkedik el.

Teraszáról lélegzetelállító kilátás nyílik a tóra.
A villa 1787-ben egy ferences rendi kolostor alapjain épült Angelo Maria Durini bíboros számára. A vízhez legközelebb eső épület két tornya még a kolostortemplom két campaniléje volt. 1796-ban, a bíboros halála után a birtokot Giuseppe Arconati Visconti vásárolta meg, s ekkor épültek hozzá a gyönyörű kilátást nyújtó terasz és a mediterrán kertek is.

A 19. században a villa és a hozzá tartozó kertek a Porro-Lamberteghi család tulajdonában voltak.

A 20. század elejére elhanyagolt állapotba került a villa, ekkor egy amerikai üzletember megvásárolta, s gondosan felújíttatta az épületeket és a kertet is.

1974-ben a milánói Guido Monzino, a Mount Everest első olasz expedíciójának vezetője 1974-ben vásárolta meg. Neki köszönhető a Villa del Balbianello gyönyörű kínai, afrikai és prekolumbián gyűjteménye, csakúgy, mint a mesés 18. századi angol és francia bútorok. Egy kis múzeumot is találunk, amely Monzino expedíciójának emlékeit mutatja be. A felfedező 1988-ban hunyt el, s a birtokot a Fondo per l'Ambiente Italiano-ra, az olasz nemzeti örökségvédelmi szervezetre hagyta.

A villa igazi büszkesége az utánozhatatlan panorámát kínáló park, amely a barokk kertépítés egyik gyöngyszeme.

A Villa del Balbianello a mozi szerelmesei számára is ismerős lehet, hiszen számos filmklasszikusban feltűnt csodálatos környezete, így a Csillagok háborúja II. epizódjában, a Klónok támadásában (2002). Az épület Casino Royale (2006) alkotóit is megihlette, a Daniel Craig által játszott James Bond itt vonult szanatóriumba.

A Villa del Balbianello a látogatók számát 2023á-ban napi legfeljebb 1200 turistára korlátozza. Ezzel havi 10 ezerrel akarják csökkenteni a számukat.Tartomány:Lombardia
Cím:Lenno
GPS: 45° 57′ 54.5224″, 9° 12′ 8.91198″
Honlap: http://www.visitfai.it/villadelbalbianello

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward