» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Lignano

Lignano - Strandok, látnivalók, kirándulóhelyek


Értékeld Te is:

Lignano Észak-Olaszország egyik legszebb és legmodernebb üdülőhelye. A kisgyerekekkel utazóknak igazi paradicsom, hiszen számtalan vidámpark és játékpark várja itt a szórakozásra vágyó családokat.


Látnivalók

Lignano részei: Lignano Sabbiadoro a bevásárló- és szórakozó negyed, Lignano Pineta és Lignano Riviera legnyugodtabb, zöld kertekbe burkolózó része.

Lignano Sabbiadorón 1953-ban kezdték el építeni az új üdülővárost, Lignano Pinetát: Marcello D’Olivo udinei építész különleges, csigavonalban futó utcákat tervezett lakóövezetek és zöld területek váltakozásával. A villák és szállodák ma is a szelíden hullámzó buckák között, félig a zöldben bújnak meg. Az építtető vendégeként Hemingway többször nyaralt itt. Hemingway 1954-ben érkezett először a Lignano-félszigetre, amit a lagúna természeti szépségétől elbűvölve Kis-Floridának nevezett el.

STRAND

A 8 km hosszú, széles, finom homokkal borított strand sekély tengerbejáratával kiválóan alkalmas kisgyerekes családok számára. A fokozatosan mélyülő tengerfenék a kisgyermekek számára is biztonságos. A lágyan hullámzó tenger rendkívül tiszta, minden évben kiérdemli az európai kékzászlós minősítést.

SZÓRAKOZÁS

Aquasplash. Az Aquaplash egy hatalmas élményfürdő Lignanóban mesterséges hullámokkal, 15 csúszdával, köztük kamikáze csúszdákkal és koromsötét alagutakkal, amelyeken átcsobbanhatunk végül a vízbe.

Gulliverlandia. A Gulliverlandia egy hatalmas, 40 000 négyzetméter alapterületű szórakoztató komplexum Lignanóban, közvetlenül az Aquasplash vízipark mellett. (Sajnos, bezárt.)

I Gommosi vidámpark. A Lignano Sabbiadoro I Gommosi vidámpark a Pineta városrész közelében a város és a tengerpart között található. A park felfújható játékokkal és más szórakoztatási lehetőségekkel van tele.

Parco Junior a Lignano Sabbiadoro városközpontban van.

Strabilia Luna Park: A Strabilia Luna Park egy klasszikus vidámpark Lignanóban, közel hatvan izgalmas játékkal, a hullámvasút és óriáskerék mellett találunk itt vízi dodzsemet, minimotor pályát és különféle tematikus játékokat, mint vadnyugati kaland vagy a horror-ház.

Vidámparkok részletesen: itt

ÁLLATKERT

Gulliverlandia: az akvárium alagútjában sétálva cápák vesznek körül.

Parco Zoo Punta Verde. A Bibione és Lignano között elterülő állatkert a legszebb olasz állatkertek egyike.

Parco dei Pappagalli/Papagájpark

Aquarium-Ente Tutela Pesca. Az új Aquariumban a régió halait ismerhetik meg a gyerekek. Az interaktív bemutatóhely egyedülálló Olaszországban. (Ariis di Rivignano)

BICIKLI

A félszigetet, amely természetvédelmi terület, egy könnyed kerékpártúrával érdemes felfedezni. Lignano Sabbiadoro-ban 20 km bicikliutat találunk, a városrész gyakorlatilag autómentes övezet. A gyerekek nemcsak itt, hanem a lagúnák mentén is biztonságosan kerékpározhatnak.Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Lignano
Cím:33054 Lignano Sabbiadoro
GPS: 45° 41′ 35.09124″, 13° 8′ 47.60812″
Honlap: http://www.lignanovacanze.org

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward