» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Trieszt

Castello di Miramare / Miramare-kastély


Értékeld Te is:

Trieszt belvárosától mintegy 3 km-re álló XIX. századi romantikus kastély Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, Sarolta hercegnő részére épült.


Trieszt egyik gyöngyszemét, a hófehér márványból épült romantikus hangulatot árasztó palotát 1856 és 1860 között emelték Carl Junker tervei alapján Habsburg Miksa főherceg utasítására.

A kastély híres 22 hektáros parkját maga Miksa tervezte. A kőszirtre, amelyre épült és amelynek abban az időben semmilyen növényzete nem volt, számos trópusi növényt telepítettek.

Miksa főherceg és Sarolta mielőtt elfoglalták volna a mexikói trónt, életük legboldogabb éveit töltötték a kastélyban. Itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt mexikói császárnak.

A II. világháborút követően Trieszt városának Olaszországhoz való csatlakozása után a Miramare-kastély is olasz tulajdonba került. A tulajdonosváltás funkcióváltást is eredményezett, ma múzeumnak nyújt otthont.

A kastélyban megtekinthető:

A trónterem, amelyet a 2000-es évek elején állítottak helyre korábbi pompájába.

Miksa lakószobái, melyek hajókabinokra hasonlítanak, ugyanis a herceg 1854-t?l az osztrák haditengerészet főparancsnoka volt.

Sarolta lakószobái.

A vendégszobák.

A téli és a nyári ebédlő.

Az információs szoba, mely bemutatja a kastély történelmét és a park építését.

Amadeonak, Aosta hercegének lakosztálya 1930-as évekbeli bútorzattal.

A zeneszoba, ahol valamikor Sarolta zongorázott.

Cesare dell’'Acqua festményei tekinthetők meg, amelyek Miramare történetét ábrázolják.

Minden szoba az eredeti, 19. század közepéről származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve (kivéve az információs szoba és a 20. századi lakosztály).

Az épületet egy olasz stílusú, szintén látogatható kert veszi körül, melyben az egész világból összegyűjtött növényfélék (beleértve egészen ritka fajokat is) találhatók. A kertben is több látványosság kapott helyet, mint például két kerti tó, egy a hattyúknak és egy a lótusz virágoknak, a kastély melléképületei ("Castelletto"), egy bronz Miksa-szobor és egy kis kápolna, melyben a "Novara" zászlóshajó maradványaiból készült keresztet tartják. Miksa ezen a hajón indult útnak, hogy Mexikó császára legyen.

Látogatható a helyreállított istálló is, melynek földszintjén időszakos kiállításokat tartanak, hasonlóan a régi üvegházhoz és a kiskastélyhoz.

A kastélyhoz tartozik a Giardino delle Farfalle, a növényházban pillangók és kolibrik százai élik világukat.

Belépő 2015: 8 euró/felnőtt, 5 euró/18-25 év. 18 éves korig ingyenes (EU-tagállamok polgárainak).

Frissítve: 2015. december



Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Trieszt
Cím:Trieste, Viale Miremare
GPS: 45° 42′ 8.97034″, 13° 42′ 43.58412″
Honlap: http://www.castellomiramare.org

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward