» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Bibione


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Bibione hosszú, finomhomokos partjának köszönhetően a családok körében igen népszerű üdülőhely.


Látnivalók

 

A Velencétől alig néhány kilométerre elterülő tengerparti üdülőhely, Bibione neve az antik "Insulae Bibioni" -ból származik.

Bibionét, a tengerparti üdülőhelyet alkotó négy városrész - Centro, Pineta, Lido del Sole és Lido dei Pini - közül ez utóbbi a legkülönlegesebb és egyben a lejellemzőbb a városra.

LIDO DEI PINI

Lido dei Pini pontosan Bibione bejáratánál, a közkedvelt nyaralóhely keleti részén található. Fenyvesei egyes részeken egészen a strandig és a tengerpartig húzódnak, hűvössel ajándékozva meg a nyaralókat, akik az erős napsütés elől keresnek menedéket, vagy éppen megpihennek egy biciklis kirándulás után.

STRAND

11,5 km hosszú finom és lágy, aranyszínű homokos tengerpart, mely átlagosan 400 méter széles, így elég helyet biztosít a meghittségre a napernyők között.

A strandon hét elsősegély szolgáltatást nyújtó rendelő és egy bőrgyógyász van, a helységben gyermekorvos és egy speciális elsősegély szolgáltatás, amely kutyákat is kezel, és akik számára Bibione külön strandot bocsát rendelkezésre.

Tilos a dohányzás Bibione tengerpartján, Olaszországban elsőként, a napernyők első sorától kezdve egészen a tengerpartig. A szabályt megszegőket az önkormányzat megbünteti, de azt ígérik, nem indítanak hajtóvadászatot a szabályt megsértők ellen - remélik, azt minél többen maguktól is betartják majd.

A 18 ezer napernyő alatti ingyenes Wifi kapcsolattal Bibione valószínűleg Olaszország legnagyobb strandja, ahol vezetékmentes internetkapcsolat áll a turisták rendelkezésére. A venetói strandok 75%-át kezelő társaság, a  Bibione Spiaggia Srl célja a minőségi és mennyiségi szolgáltatás nyújtása, két különböző kapcsolattal. Az egyik Wifi Free nevű napi 24 órán keresztül ingyenes mindenki számára, aki a társaság napernyőjét bérli, akár közvetlenül, akár ügynökségen, kempingen vagy hotelen keresztül. A teljes nyugalomban folytatott tengerparti navigációt egy jelszóval és egy gyors jóváírási rendszerrel engedélyezheti. A különleges igényű felhasználók számára pedig létrehozták a költségtérítéses Wifi Pro szolgáltatást.

BIBIONEI TERMÁLFÜRDŐ/Bibione Thermae

A termálfürdő nyugodt környezetben található a tengerpart és az illatos fenyves között. A fürdőt 1996-ban hozták létre, hogy használják az itt fellelhető hiper-lúgos, bikarbonát nátrium-fluoridban gazdag ásványvizet, amely 400 méter mélységből tőr a felszínre, 52 fokos hőmérsékleten. Különösen alkalmas tengeri-iszap kezelésre, inhalációs kezelésre valamint érrendszeri rehabilitációra. A termálmedencék tengerparti kilátással rendelkeznek. (30020 Bibione, Via delle Colonie 3.)

BIBIONE FELFEDEZÉSE BICIKLIVEL

Bibionéban és környékén 30 kilométer kerékpárút található. A bicikliutak Bibionében teljesen biztonságosak gyerekeknek is: autók és forgalom kizárva. Az út során meg lehet csodálni a természetet a pineafenyőket, a lagunát, a vidéki tájat és közelről megnézni az állat- és növényvilágot. Fel lehet fedezni a művészetek kedvelőinek a római kori tengerparti villákat, a "Mutteron dei Frati" nevű részen.

Bicikli Bibionéban bérelhető.

BRINGÓHINTÓ

Bibione központjában biztonságos bringóhintóutak vannak a családok számára messze az autóforgalomtól.Tartomány:Veneto
Település:Bibione
Cím:30020 Bibione
GPS: 45° 37′ 51.47828″, 13° 2′ 59.06684″
Honlap: http://www.bibione.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward