Ausztria
» Ausztria

» Ausztria » Burgenland » Fertő tó


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A B10 Fertő-tó kerékpárút vadregényes tájakon át vezet a nádrengeteg mentén, csodás kilátást kínálva a tóra, idilli szőlőskertek, nedves rétek és sós tavak között. A kerékpárút hossza: 135 km, ebből 38 km Magyarországon vezet.


Ausztria keleti részén igazán különleges táj fogadja a látogatót. A Fertő tó és a Fertő-Fertőzug Nemzeti Park kedvelt kirándulóhely a vízisportokat kedvelők, az aktív kikapcsolódásra vágyók és a madárlesre érkezők körében. A kerékpárosok különösen nagyra értékelik a sík terepet és a változatos útvonalat, amely szőlőskertek borította dombhátak között, valamint a tavat körülölelő nádason és történelmi települések át vezet. Útközben számos fogadó és borozó csábít pihenőre regionális finomságokkal és kiváló borokkal. Az UNESCO világörökségek közé választott Fertő tavat megkerülő kerékpárút 135 kilométer hosszú.

A B10 Fertő-tó kerékpárút ötcsillagos értékelést kapott a Német Kerékpárklubtól. A tó megkerülésére vállalkozókat számtalan panzió és szálloda várja, így a kirándulás kellemes hétvégi programmá bővíthető. A rutintalanabb kerékpárosok pedig le is rövidíthetik az utat, és Illmitzből átkelhetnek a tavon hajóval Mörbisch am See-be.

A körút mentén található 11 modern kerékpáros pihenőhelyen a különleges dizájn magas funkcionalitással párosul. A náddal vagy ponyvával fedett pihenőhelyek harmonikusan illeszkednek a környezetbe, és árnyékos pihenőhelyet, valamint eső elleni védelmet kínálnak.

A Fertő tavat körbekarikázva 135 kilométert tekerünk le, ebből 38 kilométert a Magyarország területén. Alternatívaként az Illmitz és Mörbisch am See közötti kerékpárkomp kínálkozik, ezt igénybe véve a kerékpárút lerövidül (kb. 78 km). Körútjaink kiindulópontjául akármelyik B10-es melletti turisztikai helyszínt kiválaszthatjuk.

Kerékpárkölcsönzési lehetőség is van a tó osztrák oldalán: Nextbike. A Nextbike állomások a kerékpárút 34 pontján találhatók. A kölcsönzés önkiszolgáló módon történik, a fizetés mobil telefonnal. Kölcsönzési állomás Fertőrákoson a kikötőben (Drescher Line).

A Neusiedler See -kerékpárút mellett a Jubileumi kerékpárút (R1), a Kirschblüten-kerékpárút (B12, 43 km), a Lacke kerékpárút (B20, 48 km), a Hanság-kerékpárút (B22, 53 km), a Kultúra-kerékpárút (B23, 26 km) a Lange Lacke kerékpárút (B27, 14 km), a Kogl-összekötő kerékpárutak (B13, 21 km és B31, 16 km), a Donau összekötő-kerékpárút (B21, 31 km) valamint a B24-es (16 km ) és a B26-os (48 km) összekötő-kerékpárutak várják a biciklizőket.

A magyar szakaszról még több info: itt

Tartomány:Burgenland
Település:Mörbisch
GPS: 47° 45′ 18.07524″, 16° 40′ 6.09348″
Honlap: https://www.neusiedlersee.com/

Még nem érkezett hozzászólás!

Régióválasztó

arrow_upward