» Olaszország

» Olaszország » Lombardia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Livigno a közel 1000 km-es távolság ellenére sok magyar síelő kedvenc úti célja.


Livigno egyébként a közel 1000 km-es távolság ellenére sok magyar síelő kedvenc úti célja is. Ennek egyik oka, hogy Livigno vámmentes terület, s így bizonyos termékek (ital, dohányáruk, illatszer, műszaki cikkek) lényegesen olcsóbban, az üzemanyag kb. fél áron vásárolható meg. Ezt a különleges státust még Napóleon idején kapta meg a falu; mivel telente el volt vágva a település a külvilágtól, az ott élők megélhetési nehézségein így próbálták enyhíteni. 1964-ben lett kész az a műút, ami bekapcsolta a völgyet az ország vérkeringésébe, ennek következtében gyors fejlődésnek indult a környék téli turizmusa.

Természetesen a kitűnő, változatos pályarendszer is igazi vonzerőt jelent. Livigno a Spöl folyó völgye mentén, hosszanti irányban fekszik. A települést mindkét oldalon 1-1 pályarendszer veszi körbe; a keleti gerincen Monte Della Neve, míg a nyugati oldalon Carosello található, a kettő összesen 114 km sípályával.

Bikepark Livigno

Az egész család számára kínál kikapcsolódást a Bikepark 11 különböző nehézségű szakasza.

A 17 km hosszú Bikeparkot hegyi felvonóval lehet megközelíteni.

Síparadicsom

Milánó közelében, amely fapados légitársaságok révén jó összeköttetésben van Európa többi részével, remek síelési lehetőségeket találunk. Livigno mindössze néhány órányira van a várostól, és amellett, hogy az egyik legjobban felszerelt síközpont Észak-Olaszországban, bevásárló paradicsom is, tekintve, hogy az árucikkek vámmentesek a környéken. A 115 km hosszú, hóval borított lejtőkön való szórakozás után 250 üzletben nézelődhet.

Egy másik közeli síelőhely a mindössze 40 percre fekvő Bormio, egy fürdőváros a Stelvio Nemzeti Parkban; a múltban itt rendezték meg a sí-világbajnokságot.Tartomány:Lombardia
Település:Livigno
GPS: 46° 32′ 19.0896″, 10° 8′ 8.63484″
Honlap: http://www.mottolino.com

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward