» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence

Velencei turistakártyák - közlekedés Velencében


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Tippek, tanácsok, közlekedés, parkolás Velencében.


Velence gyalog is teljes mértékben bejárható, nem szükséges vízibuszra ülni. Azonban érdemes legalább egyszer vaporettóra szállni, hiszen a Canal Grandét teljes hosszában csak így lehet megcsodálni, gyalog a partja nem járható végig.

A Szt. Márk térig, a Rialto-hídig, valamint a Piazzale Romáig a házfalakon elhelyezett sárga táblák mutatják az utat, így nem lehet eltévedni az egyébként nagyon kanyargós, labirintus-szerű utcákon. A táblák sokszor két irányba is mutatnak, ekkor mindkét útvonal jó.

Érdemes Velencében céltalanul bolyongani is, hiszen minden kis sikátorban, minden sarkon látható valami szépség, egy kis híd, egy szép épület. Ilyen esetben már nagyon könnyű eltévedni, tehát javasolt térképpel felszerelkezni.

Magas vízállás (acqua alta) főleg télen és ősszel, leggyakrabban novemberben és decemberben jellemző. Magas vízállás idején vigyünk magunkkal vízhatlan lábbelit.

Csomagmegőrző a vasútállomáson, a Piazzale Roma közelében található (min. 6 EUR/5 óra).

Vaporetto (vízibusz) árak (2016):

75 perc (átszállás engedélyezett, de visszaút nem): 7,50 EUR
12 óra: 18 EUR
24 óra: 20 EUR
48 óra: 30 EUR
72 óra: 40 EUR
7 nap: 60 EUR.

A jegyeket érvényesíteni kell már a felszállás előtt, a vízibuszállomásokon elhelyezett automatáknál.

VELENCE KÖRNYÉKI BUSZJÁRATOK

A Velencét a szárazfölddel összekötő járatok végállomása a Ponte della Liberta lábánál lévő Piazzale Roma téren van.

Vonaljegy (75 perc, átszállás engedélyezett): 1,30 euró 10 db-os gyűjtőjegy: 11 euró. 12 óra, 24 óra, stb.: a fenti, vaporetto jegyekkel megegyező árak, melyek vízibuszra és buszokra egyaránt érvényesek.

Helyi, Velence környéki buszjáratok árai 2016-ban, azoknak, akik jóval olcsóbb, Velence szigetén kívüli szállást választanak (a reptérre közlekedő buszokra nem az alábbi árak érvényesek):
Vonaljegy (75 perc, átszállás engedélyezett): 1,50 euró - a buszon vásárolva: 3 euró
Vonaljegy (100 perc, átszállás engedélyezett): 2 euró
10 db-os gyűjtőjegy 75 perces utakra: 14 euró
10 db-os gyűjtőjegy 100 perces utakra: 19 euró
12 óra, 24 óra, stb.: a fenti, vaporetto jegyekkel megegyező árak, melyek vízibuszra és buszokra egyaránt érvényesek.

BEJUTÁS VELENCE REPÜLŐTEREIRŐL

Ezek a vonalak gyors összeköttetést biztosítanak a belváros és a szárazföld között, a járatokon motoscafók közlekednek. A vízibuszokon kívül Treviso repülőtérről transzferbusszal 10 euróért lehet bejutni. Marco Polo repülőtérről a legolcsóbb lehetőség a 8 euróért igénybe vehető 5-ös busz

PEOPLE MOVER DI VENEZIA

Tronchetto és a Piazzale Roma között közlekedő sikló.

A teljes útvonal 853 m, amit a járművek kb. 3 perc alatt tesznek meg gyalog ugyanez kb. 20 perc lenne). A járművek az üzemidejük alatt kb. 7 percenként indulnak mindkét végállomásról.

Jegy (egy útra 2016-ban): 1,50 euró

PARKOLÁS

Parkolni a Pizzale Román (7 euró/2 óra), vagy az éppen a városközponton kívüli, de jóval olcsóbb a Tronchetto parkolóban lehet, ahonnan 2-es vaporettóval gyorsan az óvárosba lehet érni.

A legolcsóbb megoldás viszont a Velence közeli Mestrében parkolni, például a S. Giuliano parkolóban, ahonnan hajóval 25 perc alatt, olcsón Velencébe lehet érni. A parkolási díj itt 12 euró egy napra. Másik Mestre parkoló a Ca' Marcelo, a Mestre vasútállomás közelében, díja egész napra 6 euró. Egy harmadik parkoló Mestrében, az előzőknél jóval drágább, de a velencei parkolóknál még mindig jóval olcsóbb Garage Europa, mely a Velencébe közlekedő busz megállójával szemben van, ezzel a busszal 10 perc alatt Velencébe lehet érni. Ennek ára 2016-ban: 1. óra: 2,50 euró, 2. óra: 2 euró, 3. óra: 1,50 euró, 4-12. óráig: 1 euró, 12-24. óráig: ingyenes, 24 órára: 15 euró.

A Mestre vasútállomással szemben van a Parcheggio Gregory parkoló, ár 1 órára 2,50 euró, 6 órás időtartamtól, éjfélig bezárólag 15 euró (szombat, vasárnap és ünnepnap 16 euró). Szintén a vasútállomásnál van a Saba Parcheggi, itt a maximális napi ár 14 euró.

GONDOLA

Hivatalos gondola árak Velencében: 80 euró/40 perc nappal, minden további 20 perc 40 euró, és 100 euró/40 perc éjszaka, minden további 20 perc 50 euró. Maximum 6 ember ülhet egy gondolába.

TURISTAKÁRTYÁK

ROLLING VENICE CARD: 3 napig érvényes ifjúsági Travelcard 14-29 éveseknek: 22 euró, valamint szükséges hozzá egy 6 eurós Rolling Venice kártya előzetes megvásárlása, amely a Venezia Unica jegyárusító helyeken kapható. Az ifjúsági Travelcard érvényes vízibuszokra és buszokra is (kivéve a repülőterekre közlekedő buszok).

VENICE MUSEUM PASS (2016): A Venice Museum Pass a Civic Museums felügyelete alatt álló nevezetességek látogatására használható. A jegyek 6 hónapig érvényesek és egyszeri belépést biztosítanak a következő nevezetességekhez:
Dózse Palota
Museo Correr
Museo Archeologico Nazionale
Monumental Rooms of the Biblioteca Nazionale Marciana
Ca' Rezzonic
Palazzo Mocenigo
Casa Carlo Goldoni
Ca' Pesaro
Üvegmúzeum - Murano
Lace Museum - Burano
Természettudományi Múzeum
Venice Museum Pass árak (2016-ban): 32,40 euró/felnőtt, 26,40 euró/gyermek

ALILAGUNA TIME TICKETS

CHORUS CHURCH PASS

VENEZIA UNICA CITY PASS

VENEZIA UNICA CULTURE PASS

VENEZIUNICA PUBLIC TRANSPORT TICKET

A turistakártyákról naprakész infók: www.veneziaunica.it, actv.avmspa.it, alilaguna.it, www.chorusvenezia.org, www.venice-museum.com, www.actv.it/peoplemover

Frissítve: 2016. május

Tartomány:Veneto
Település:Venezia
Cím:Velence
GPS: 45° 26′ 27.05064″, 12° 18′ 55.85436″
Honlap:

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward