» Olaszország

» Olaszország » Friuli-Venezia-Giulia » Lignano


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Lignano 8 km hosszú, széles, finom homokkal borított strandjaival, sekély tengerpartjával kiválóan alkalmas kisgyerekes családok számára.


A lágyan hullámzó tenger itt rendkívül tiszta, minden évben kiérdemli az európai Kék Zászlós minősítést.

Lignano Sabbiadoro strandjai évek óta kiérdemlik a Zöld Zászlót is,amit az olasz gyermekgyógyászok szervezete ítél oda különböző kritériumok alapján: ilyen a tiszta és sekély víz a part közelében, a homokos strand, a vízimentők jelenléte, készenléti mentőcsónakok, megfelelő játékok, gyermekápolásra és pelenkázásra alkalmas helyiségek, valamint fagylaltozók, bárok és éttermek a közelben.

Lignano tengerpartján teljesen ingyen adják a wifi szolgáltatást, itt működik Olaszország legnagyobb tengerparti hálózata.

 „Plastic Free”

2019 nyarán eltűntek a strandokról a műanyag szemüvegek, tányérok és evőeszközök – a „Plastic Free”, azaz a műanyagmentes kezdeményezésnek köszönhetően a tengerparti étkezőkben az összes eldobható műanyag eszközt biológiailag lebomlóra cserélték.

ÖLTÖZKÖDÉSI SZABÁLYOK

2024. májustól új öltözködési szabályzat van érvényben a strandtól távol. Aki elhagyja a strandot, annak nem csak bikinit és fürdőnadrágot kell viselnie, a gyerekek mentesülnek a rendelet alól. Mindenkit érint, aki elmúlt tizenkét éves. 

A férfiaknak a rövidnadrág mellett pólót is kell viselniük, ha például enni vagy inni szeretnének a stranddal szemben. A nőknek a bikini és a fürdőruha fölött is viselniük kell valamit. A szabályok megszegését legalább 25 eurós bírsággal büntetik. A „visszaeső szabálysértők” akár 500 euróra is megbírságolhatók. Aki túl sok meztelen bőrt mutat, azt felszólítják, hogy azonnal viseljen megfelelő ruházatot.

A kibővített öltözködési szabályok azonban nem csak a strandtól távol eső nyilvános helyeken érvényesek. Az új szabályok azt is büntetik, aki mások számára látható, privát, szabadtéri területeken mutogatja magát meztelenül. Ide tartoznak például az olyan erkélyek és kertek, amelyek nem átláthatatlanok.Tartomány:Friuli-Venezia-Giulia
Település:Lignano
Cím:Lignano Sabbiadoro
GPS: 45° 39′ 50.22673″, 13° 6′ 35.62798″
Honlap: http://www.lignanosabbiadoro.it

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward