» Egyesült Királyság

» Egyesült Királyság » Északnyugat-Anglia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Manchester egy fantasztikus város, tele van érdekes és kulturális látnivalókkal.


Az Anglia északnyugati részén fekvő, mintegy 550 000 lakosú Manchester híres a United és a City labdarúgóklubjairól, élénk zenei életéről (a Smiths és az Oasis szülővárosa) és vendégszerető légköréről. Igazi vásárlói paradicsomot találhatunk Manchesterben az "Arndale", az "Affleck's Palace piac" és a trendi "Northern Quarter" negyedben, ahol számos kis üzlet, kávézó és bár található. Ezenkívül számos kulturális látnivaló is található, mint például a Birodalmi Háborús Múzeum és a Lowry Galéria. A nap befejezéseként érdemes elmenni egy pubba, és részese lenni a manchesteri éjszakai életnek.

Piszkos, zajos és szomorú - mint sok észak-angliai város, Manchester is kénytelen volt az évek során levetkőzni a durva iparváros imázsát. Eközben a város büszkén tekint vissza ipari múltjára, amelyet elsősorban a textilkereskedelem jellemzett.

A 18. századi csatornarendszerben tett túra a Castlefield természetvédelmi területen vagy a Tudományos és Ipari Múzeumban interaktív módon sétálhat a történelem nyomában.

Sok diák fiatalos, dinamikus hangulatot varázsolt az Egyesült Királyság második legnagyobb városába. Ezt nemcsak a központi elhelyezkedésű egyetemen, a különböző bárokban és klubokban, hanem a menő északi negyedben is megtapasztalható, ahol számos független üzlet, kávézó és étterem kapott helyet.

Néhány tipp, hogy mit érdemes megnézni:

  1. Manchesteri Művészeti Galéria - A művészeti galéria hatalmas gyűjteménnyel rendelkezik, amelyben az európai festmények és szobrok mellett kortárs művészek alkotásai is helyet kapnak.

  2. Manchesteri tudományos és ipari múzeum - Ez a múzeum az ipar és a tudomány világát mutatja be, beleértve a textil- és textilgyártást, az élelmiszeripart, a közlekedést és az energiatermelést.

  3. Old Trafford Stadion - A világ egyik leghíresebb futballstadionja, amely a Manchester United otthona.

  4. John Rylands Könyvtár - Ez a gyönyörű viktoriánus könyvtár egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik, amely a 15. század óta terjedő időszakokat öleli fel.

  5. Castlefield - Ez a város legjobb helye az időtöltésre és a pihenésre, ahol az emberek piknikezhetnek, sétálhatnak és élvezhetik a csatornákat és az épületeket.

  6. Manchesteri opera - Az Opera House és a Bridgewater Hall olyan helyek, ahol élőzenét, előadásokat és színházi előadásokat élvezhetnek.

  7. Manchesteri katedrális - Ez a katedrális a város közepén található, a belső része lenyűgöző. Érdemes megnézni a toronyból nyíló kilátást is.

Music City Manchester

Lehet, hogy a Beatles Liverpoolból származik, de Manchester nem kevésbé híres zenekarok otthona: az Oasis, a Smiths, a Joy Division vagy a Take That is Manchesterben él.

A város különösen az 1980-as és 1990-es években vált a szubkultúra központjává, és ma is lenyűgözően élénk zenei életével. Ha ezt élőben szeretné megtapasztalni, látogasson el a különböző fesztiválok egyikére, csatlakozzon egy zenei turnéhoz, vagy szerezzen jegyet egy koncertre az országosan ismert helyszíneken, például a Band on the Wallban.

Megadóztatják a Manchester központjában megszálló turistákat 

2023. április 1-jétől a Manchester központjában megszálló turistáknak egy új adót kell fizetniük, éjszakánként és szobánként egy fontot. Az ebből befolyt bevételből a látogatói élményt szeretnék javítani.

A szállodatulajdonosok 2022-ben szavazták meg a „City Visitor Charge" elnevezésű illetéket: éjszakánként és szobánként egy fontot számolnak fel azoknak, akik a városközpont valamelyik szállodájában vagy apartmanjában szállnak meg. Az Egyesült Királyságban így Manchester az első város, amelyik látogatói illetéket vet ki a turistákra.

A lépés a szálláslehetőségek jelentős bővülése közepette történik, miután az elkövetkező években közel 6000 szállodai szobával gyarapodik Manchester. Az előrejelzések szerint az új illetékből évente körülbelül 3 millió font (1,3 milliárd forint) bevételre számítanak.Tartomány:Északnyugat-Anglia
Cím:Manchester
GPS: 53° 28′ 46.16112″, -2° 14′ 42.41328″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward