» Olaszország

» Olaszország » Veneto » Velence


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A Canal Grande Velence híres fő csatornája, amely mentén csodálatos épületek, a legtöbbjük a 12. és a 18. század közötti időszakból sorakoznak.


Hidak a Canal Grandén

A Canal Grande három régi hídja: a híres Rialto-híd, a Ponte dell'Accademia és a Scalzi-híd.

Alkotmány-híd

A 2008-ban átadott híd 70 év után az első új híd volt Velencében. A helyiek és a turisták által csak Calatrava-hídnak nevezett átjáró Tronchetto szigetét köti össze a buszpályaudvarral, a szárazföldről érkezőknek ez az első híd a Canal Grande csatornán.

A hidat tíz év építkezés után 2008-ban titokban, éjszaka avatták fel a hidat, mert a velenceiek csúnyának tartották és tiltakoztak ellene. Az ajándéknak indult híd végül tizenötmillió eurójába került a városnak. Aztán az is kiderült, hogy Calatrava modern hídja túl nehéz: süllyeszti az alatta levő szigeteket.

A híres üveg lépcsőfokait 2018 februárban kőre, trachitlapokra cserélték, miután több mint 5000 kártérítési igény érkezett az önkormányzathoz a csúszós üvegen elesett és megsérült emberektől. A járólapok cseréje egy hónapig tartott, és 40 ezer euróba került, a hídon főleg esős időben eleső emberek kártérítésére további 60 ezer eurót költött a városvezetés.

Az olasz számvevőszék 78 ezer euró pénzbírság megfizetésére kötelezte Santiago Calatrava világhírű katalán építészt, aki az ítélet szerint hanyagul tervezte meg a velencei Canal Grande fölött átívelő negyedik hidat. Az ítélet szerint a tervezési hiányosságok már 2011-ben megmutatkoztak, amikor 5 cm-rel eltolódtak a híd pillérei. A számvevőszék bírái szerint a tervező súlyos hanyagságot követett el, amikor durván alábecsülte az építés és a fenntartás költségeit, amik az általa választott anyagok és megoldások miatt szokatlanul magasak.Tartomány:Veneto
Település:Venezia
Cím:Canal Grande
GPS: 45° 26′ 8.31012″, 12° 19′ 46.77888″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward