» Svájc

» Svájc » Bern » Jungfrau


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

A tó 1578 m magasan helyezkedik el, mélysége 56 m, területe pedig 1,1 km², amivel Svájc nagyobb hegyi tavai közé tartozik. 2007-től a Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn természeti világörökség kibővített részévé vált.


Kanderstegtől több túraútvonalon és egy drótkötélpályás felvonóval is megközelíthető a tó. A felvonó állomása 1682 m magasan, a tó fölötti hegyi állomásnál található, ahol egy nyári szánkópálya is várja a kirándulókat. Innen egy enyhén lejtő úton, kb. 20 perc gyaloglással lehet a tóhoz leereszkedni.

A nyári időszakban egy elektromos kisbusz is közlekedik a tó és a felvonó között. 

A hegyi állomástól indul az a túraútvonal, mely Heuberg (1940 m) irányába vezet, ahonnan jó kilátás nyílik a tóra és a 3000 m fölötti hegyekre. Innen az út továbbmegy az Alp Oberbärgli-re (1978 m), ahol nyáron egy fogadó üzemel. Erről a helyről le lehet ereszkedni az Alp Underbärgli-hez és a tó melletti éttermekhez.

A turisták nyáron számos túraútvonalon juthatnak el a tó körüli, különböző magassági szinten levő menedékházakhoz és fogadókhoz. A tavon lehetőség nyílik csónakázásra és horgászásra is. 

A tó vize decembertől májusig befagy. A tóban szaibling, amerikai tavipisztráng és szivárványos pisztráng él, amelyek lékhorgászata igen népszerű januártól márciusig. Ezek mellett a csapósügér is jelen van a vízben.Tartomány:Bern
Cím:Kandersteg
GPS: 46° 29′ 41.037″, 7° 40′ 27.96852″
Honlap: http://www.oeschinensee.ch/

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward