» Svájc

» Svájc » Bern » Jungfrau

Jungfraujoch: vonattal Európa tetejére


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Egy svájci utazás elképzelhetetlen a világhírű Jungfrau fogaskerekű nélkül, amely 100 éve mesébe illő hegyvidékre, „Európa tetejére”, a Jungfraujoch csúcsra szállítja utasait.


Az Alpok egyik legnevezetesebb csúcsára, a Jungfau-ra fogaskerekű viszi fel a turistákat, több, sziklákba vájt alagúton haladva keresztül.

A fogaskerekű útvonala a Kleine Scheideggből az Eiger hegyen keresztül vezet fel Európa legmagasabban3454 méteren található vasútállomására.

A Jungfraubahnen fogaskerekű vasút útvonala az UNESCO által a Világörökség részévé nyilvánított egyedülálló természeti tájon, a Jungfrau-Aletsch alpesi hegyvidéken vezet keresztül.

A csúcson az utasok Svájc legszebb panorámájában gyönyörködhetnek, és jó időben akár a németországi Feketeerdőig is elláthatnak.

A vasútvonal 1896-ban kezdett építése sem volt mindennapi. Nemcsak egykor, de mind a mai napig a Jungfraubahn lenyűgöző vívmánynak számít, a vasúti technológia egyik kiemelkedő teljesítménye a zürichi iparmágnás, Adolf Guyer-Zeller irányítása alatt épült. Ünnepélyes üzembe helyezésére 1912. augusztus 1-jén került sor.

A 9,3 km hosszú vasútvonal legnevezetesebb része a 7 km hosszú kemény sziklába vájt alagút. Az alagút végén található sziklaüregből liftek szállítják fel az utasokat a hegy különböző létesítményeihez.

Svájc leggyorsabb liftjével érhető el a Sphinx terem, amelynek kilátócsarnokából minden irányban körülnézhetünk – a legnevezetesebb a 22 km-es Aletsch gleccser látványa. A hegy egyik legnépszerűbb attrakciója a jégpalota. A hatalmas üreget két helyi hegyi vezető a saját kezükkel kezdte kialakítani 1934-ben.Tartomány:Bern
Település:Kleine Scheidegg
Cím:Jungfrau
GPS: 46° 35′ 9.18492″, 7° 57′ 40.39996″
Honlap: https://www.jungfrau.ch

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward