» Svájc

» Svájc » Bern » Jungfrau


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Grindelwald régóta kedvelt téli üdülőhely, az Eiger-gleccser lábánál, így kiindulópontja az Eigerre és a Wetterhornra induló hegymászóknak. Nyáron is közkedvelt a környék számos túraútvonalának köszönhetően.


Grindelwald egy hegyi üdülőhely Svájcban, a Berni-Alpokban, a Jungfrau régióban. Az üdülőhely az Eiger, a Mönch és a Jungfrau hatalmas hegyei között fekszik, és gyönyörű kilátást nyújt az Alpokra és a környező hegyekre.

Grindelwald-ban található az Európa egyik leghosszabb gleccsere, az Aletsch-gleccser, amely az UNESCO Világörökség része.

A völgy napsütötte oldalán fekszik First síterep, ahonnan vasúttal vagy kabinos felvonóval átmehetünk a másik síterületre, a Kleine Scheidegg-Männlichen-re. 

A Grindelwald-First síterület legmagasabb pontja az Oberjoch, 2500 méter magasan.

Grindenwaldban található a Faulhorn-Grindelwald szánkópálya, amely a maga 15 km-ével Európa, sőt az egész világ leghosszabbja!

Grindelwald Interlakenből a Berner Oberland-Bahnen vonataival közelíthető meg. A Wengernalpbahn fogaskerekű vasút Kleine Scheideggen keresztül Lauterbrunnennel köti össze.

2020-ban átadták az Eiger Expess névre keresztelt kabinos liftet. A közeli településekről érkező síelők a vonat után közvetlenül szállhatnak fel az automata síliftre, így sokaknak az utazási idő az indulási településről akár 47 perccel is csökkent az új kabinos átadása után. A Grindelwald állomásról az Eiger gleccserre a 44 darab, 26 személyes kabin 15 perc alatt viszi fel az utasokat. A kabinok is a legmodernebbek: az ülések és az ablakok is fűtöttek, wifivel felszereltek.Tartomány:Bern
Település:Grindelwald
GPS: 46° 37′ 26.9904″, 8° 2′ 29.02632″
Honlap: https://grindelwald.ch/de/sommer/

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward