» Svájc » Keresés

Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

'il Quar' sziklaút a Val d'Uina völgyben

#Túra    

A svájci Engadin völgyből indul az Uina völgy (Val d'Uina). A felső végén, 2100 m magasban található ez a fantasztikus út, amit a XIX sz. végén vájtak a sziklaszorosba.

Lavertezzo

#Természeti szépség    

A festői svájci falut megrohamozták a turisták, miután a közösségi médiában végigsöpört egy látványos videó a településről. A Verzasca-völgyben található csendes, meghitt völgyből egyik napról a másikra népszerű nyaralóhely vált.

Peak Walk: a világ első függőhídja, amely két hegycsúcsot köt össze

#Függőhíd     #Hegy és csúcs    

Nemrég nyílt meg Svájcban az első olyan függőhíd, amely két hegycsúcsot köt össze. Az Alpok legújabb látványossága a Peak Walk by Tissot nevet viseli. A 107 méter hosszú hídról 3000 méter magasan lehet gyönyörködni róla az Alpokban.

Simplon-Pass

#Alpesi út    

A Simplon-hágó (olaszul Sempione) a svájci Alpokban található 2005 méter tengerszint feletti magasságú hágó. Wallis kantonban Briget köti össze Domodossola városával Olaszországban.

10 rekordélmény Svájcban

#Hegy és csúcs    

A Svájc számos csodát rejt. Havas hegycsúcsok, festői szépségű tavak, lélegzetelállító szépségű tájak. A megszámlálhatatlan látnivalóból íme a svájci Alpok 10 bakancslistás rekordélménye.

4-Seen-Höhenwanderung magaslati túraút

#Túra    

A Joch-hágó vidékén átvezető “4-Seen-Höhenwanderung“ elnevezésű, négy tavat összekötő hegyi vándorút Svájc egyik legszebb turistaútvonala, amelynek látványosságai többek között a masszív Titlist körülvevő csodálatos hegyvidék, az egyedülálló növényvilág, a tükörsima Trüeb-tó, a mélykék színű Engstlen-tó, a türkizkék színű Tannen-tó, a festői Melch-tó és a távoli Berni-Alpok lélegzetelállító látványa.

A Reichenbach vízeséseknél halt meg Sherlock Holmes

#Jungfrau     #Természeti szépség    

A Reichenbach vízesések arról nevezetesek, hogy olyan cselekmény helyszíne volt, amely valójában sohasem történt meg.

A világ legmeredekebb siklója: Standseilbahn Schwyz Stoos

#Hegy és csúcs     #Luzerni-tó     #Vasút    

2017 decemberében nyílt meg a svájci Alpokban, egy Luzerni-tó partján lévő alpesi faluban a világ legmeredekebb siklója. Az autómentes Stoos hegyifaluból induló, 1738 méteren 744 méter szintkülönbséget legyűrő sikló az útvonal legmeredekebb szakaszán éri el a 110 százalékos (48 fokos) emelkedési arányt.

Aareschlucht

#Jungfrau     #Szurdok    

Magas sziklafalak, sebesen robogó folyó, szűk alagutak és barlangok - ez a 1400 m hosszú és 200 m mély Aare szurdok a svájci Bern kantonban. A sziklafalakon kívülről fahidak futnak körbe.

Advent Tessinben

#Advent és karácsony     #Lago Maggiore     #Luganói-tó    

A főtéren késő estig partihangulat uralkodik, az iglukban forralt bort szolgálnak fel, míg a vásári standoknál helyi finomságok, például karácsonyi kuglóf kapható. Az advent Tessinben mindig különleges élményeket tartogat.

Adventi időszak St. Gallenben

#Advent és karácsony    

Az adventi időszak alatt St. Gallen a csillagok városává alakul.

Adventi varázslat Wallisban

#Advent és karácsony    

Wallisban évről évre fehér karácsonynak örülhetünk. Az adventi varázslat már korán kezdetét veszi a völgyben és a hegyen egyaránt. A karácsonyi ünnepek alkalmával még a Télapó is fel-felbukkan

Aletsch gleccser

#Gleccser     #Hegy és csúcs     #Világörökség    

Az Aletsch gleccser Európa leghosszabb gleccsere.

Aquapark Bouveret

#Genfi-tó     #Szabadidőpark    

Aquapark a Genfi-tó partján, 4.5 kilométerre a francia határtól, Svájcban.

Basel

#Városok    

Basell városképét a 15. század óta fennálló épületek és a kortárs építészek alkotásainak együttese határozza meg.

Bellinzona

#Vár és kastély     #Városok     #Világörökség    

Bellinzona körül fekvő három vár - Castelgrande, Castello di Montebello und Castello Sasso Corbaro - az UNESCO Világörökség része.

Bern

#Bern     #Városok     #Világörökség    

Bern óvárosa 1983 óta az UNESCO Világörökség része. A kulturális sokszínűség, a nyugalmat árasztó életvitel, valamint a belváros kellemes kávézói, jellegzetes kocsmái és ínyencéttermei kedvelt úti céllá teszik Bernt.

Biel, az óraváros

#Városok    

A város a híres Swatch, Omega, Rolex hazája.

Brienzi-tó

#Tavak    

Jó 200 évvel ezelőtt még nem vezetett egybefüggő út a Berni-felvidékre. Annak idején a Thuni- és Brienzi-tavon közlekedő hajók jelentették az egyetlen kapcsolatot a külvilággal.

CERN

#Genfi-tó     #Múzeum    

A genfi CERN, amely a Higgs-bozon felfedezéséről, és az erre szolgáló Nagy Hadronütköztetőről híres, egy érdekes és tanulságos kis interaktív múzeummal fogadja a fizika iránt érdeklődőket.

Charlie Chaplin-múzeum

#Genfi-tó     #Múzeum    

A Chaplin világa elnevezésű gyűjtemény létrehozását 15 évig tervezték, majd a múzeum 2016-ban a Lausanne-tól 26 kilométerre fekvő Corsier-sur-Veveyben nyílt meg a Genfi-tó partján.

Château de Chillon

#Genfi-tó     #Vár és kastély    

Chillon vára a Genfi-tó keleti végében, Villeneuve és Montreux között, egy sziklára épült vízivár Svájc leggyakrabban látogatott történelmi épülete. A középkorban fontos és jövedelmező vámőrség volt itt.

Château de Valangin

#Vár és kastély    

A vár mind külsőleg, mind a belső terei megőrizték középkori jellegét.

Chaumont

#Hegy és csúcs    

A siklóval elérhető Chaumont csúcsról csodálatos kilátás nyílik.

Chavonnes-tó

#Genfi-tó     #Tavak    

A Genfi-tó közelében található Chavonnes-tavat romantikus legenda övezi.

Chur

#Városok    

Chur a vasút és az Alpok városa. A festői belvárossal büszkélkedő, több mint ötezer éves múltra visszatekintő Chur Svájc legrégibb települése. Chur egy varázslatos hegyvidék kellős közepén fekszik. Innen indulnak a világhírű Bernina és Glacier Express panorámavasutak felejthetetlen szépségű útvonalai.

Crap Sogn Gion

#Hegy és csúcs    

A Crap Sogn Gion 2.228 m magas hegycsúcson van a LAAX síterületre felmenő kabinos felvonók hegyállomása.

Davos Klosters

#Városok    

Davos, Európa legmagasabban fekvő és a kisvárosok legvonzóbb tulajdonságaival rendelkező városa, és Klosters, a falusias hangulatú üdülőhelyiség, közös nevezője az őket körülvevő érintetlen hegyvidék és természeti környezet, valamint a rendelkezésre álló számos sportolási lehetőség.

Davos: Európa legnagyobb természetes jégpályája

#Advent és karácsony    

Davosi-tónál, Davos a jeges sportok központja, ahol a jéghokisok, műkorcsolyázók, gyorskorcsolyások, curlingesek és bajor curlingesek számára egy 18 ezer négyzetméter alapterületű, Európában a legnagyobbnak számító természetes jégpálya, egy fedetlen műjégpálya és egy jégstadion áll rendelkezésre.

Dinoszaurusz-múzeum

#Múzeum    

A svájci Aargau kantonban Európa talán legnagyobb korai dinoszaurusz lelőhelyére bukkantak még az 1970-es években. Az első csontok felbukkanása után hamar kiderült, hogy a Frick falu alatti mocsár rengeteg ép dinoszauruszcsontvázat rejt.

Ebenalp

#Hegy és csúcs    

Az Appenzeller Alpokban, az Ebenalp hegycsúcson található a híres, sziklába vájt, Äscher étterem.

Európa legrégebbi villamos vasútja

#Gleccser     #Hegy és csúcs     #Vasút     #Zermatt    

Technikai csúcsteljesítménynek számít a Zermattból induló, majd 3089 méter magasra, az örök hó és jég világába felkapaszkodó Gornergrat fogaskerekű vasút.

Fête des Vignerons, Vevey

#Genfi-tó    

Svájc legnagyobb borfesztiválja. A svájci Vevey szőlősgazdáinak fesztiválja az Unesco Szellemi Kulturális Örökség része.

Függőhíd Zermattban

#Függőhíd     #Hegy és csúcs     #Zermatt    

A világ leghosszabb függőhídja több évi átépítés után 2017 augusztusában nyílt meg újra. A híd hossza 494 m.

Furka-hágó

#Alpesi út    

A Furka-hágó a svájci Uri kantonban található Urseren-völgyet köti össze a Wallis kantonban lévő gomsi körzettel 2 436 méter tengerszint feletti magasságban.

Gelmerbahn

#Jungfrau    

A Jungfrau régióban közlekedő Gelmerbahn az egyik legmeredekebb sikló a világon. A Handegg településnél található Gelmerbahn 1412 m magasságból szállítja a kirándulókat az 1849 m-en fekvő Gelmer-tóhoz.

Genfi-tó

#Genfi-tó     #Tavak    

A Genfi-tó környékének arculatát számos különböző – csendes, sodró vizű, kalandos, titokzatos vagy hasznos – folyó és állóvíz alakítja. Közéjük tartozik a Genfi-tó, amelyben a lavaux-i borvidék teraszai tükröződnek, a számos patak, folyó, vízesés és termálvíz, amelyek mind azt igazolják, hogy a Genfi-tó környéke Európa egyik „víztározója“.

Gigantikus korcsolyapálya Interlakenben

#Advent és karácsony    

Az összesen több mint 1400 négyzetméternyi területű, öt külön jégpályából álló „Top of Europe Ice Magic Interlaken” minden évben decembertől várja a korcsolyázás szerelmeseit.

Gornergrat

#Gleccser     #Hegy és csúcs     #Zermatt    

A Gornergrat 1898 óta Svájc top kirándulóhelyei közé tartozik. A Gornergratbahn volt az első elektromos fogaskerekű vasút Svájcban.

Gotthardpass

#Alpesi út    

A hágón átvezető Gotthardweg (Gotthárd út) a történelem előtti idők óta a legfontosabb összeköttetés volt a hegyvidék északi és déli része, a mai Svájc és Olaszország között.

Grächen St. Niklaus

#Hegy és csúcs     #Zermatt    

Az olasz határ közelében fekvő, a Zermatt-völgy feletti 1620 méteres magasságban elhelyezkedő kis hegyi falu, Grächen síterepe egy igazi családias hely, ezt bizonyítja az is, hogy 2012-ben elnyerték a Skiareatest "a legjobb családi síterep" kitüntetését.

Grimselpass

#Alpesi út     #Jungfrau    

A lélegzetelállító alpesi út hágója 2165 m magasan húzódik, a Rhone-völgyében, és a Valais kantont köti össze a Berni kantonnal. Az utat 1890-ben építették, és az amatőr motorosok egyik közkedvelt útszakasza.

Grindelwald

#Gleccser     #Jungfrau    

Grindelwald régóta kedvelt téli üdülőhely, az Eiger-gleccser lábánál, így kiindulópontja az Eigerre és a Wetterhornra induló hegymászóknak. Nyáron is közkedvelt a környék számos túraútvonalának köszönhetően.

Hallwyl vízi kastély

#Vár és kastély    

A Hallwyl vízi kastély Svájc egyik legszebb vízi kastélya, amelynek festői épülete három szigeten helyezkedik el.

Hangulatos advent és családbarát síterep Chur „házi hegyén”

#Advent és karácsony    

Chur impozáns alpesi környezetben elhelyezkedő, ünnepi fényárba burkolózó óvárosa csodálatos hangulatot áraszt advent idején, amelyhez nagymértékben hozzájárulnak karácsonyi, illetve vásáradventi vásár is.

Héjavár a Habsburgok ősi fészke

#Vár és kastély    

Európa egyik leghatalmasabb uralkodócsaládja egy kis várból indult hódító útjára.

Hospental – Újévi szánkózás

#Advent és karácsony    

Hospental rendhagyó óév búcsúztatóval várja a Svájcban szilveszterezőket: a helység meredek főutcája egy szuper szánkópályává alakul december 31-én késő délutántól január elsejéig.

Interlaken

#Városok    

Interlaken térségében Svájc teljes sokszínűsége megmutatkozik: az Eiger, a Mönch és a Jungfrau triumvirátusának lábánál elterülő, pálmafákkal övezett tavakból örök hóval fedett hegycsúcsok nőnek ki, havasi pásztorok és kézművesek adnak randevút a rockzene és a művészetek szerelmeseinek, és egymásra találnak a több száz éves hagyományok és a nemzetközi kulturális események is.

Julier-hágó

#Alpesi út     #Hegy és csúcs    

A 2284 m magasban fekvő hágó magasságában fut a Rajna és a Duna közötti európai vízválasztóvonal.

Jungfraujoch: vonattal Európa tetejére

#Gleccser     #Hegy és csúcs     #Jungfrau     #Kilátás     #Vasút     #Világörökség    

Egy svájci utazás elképzelhetetlen a világhírű Jungfrau fogaskerekű nélkül, amely 100 éve mesébe illő hegyvidékre, „Európa tetejére”, a Jungfraujoch csúcsra szállítja utasait.

Karácsony a pálmák alatt

#Advent és karácsony     #Lago Maggiore     #Luganói-tó    

A karácsony különleges élményeket tartogat Tessinben, Svájc olasz nyelvű területén is. A főtér korcsolyapályává változik, amelyen késő estig diszkóhangulat uralkodik, az iglukban forralt bort szolgálnak fel, míg a vásári standoknál helyi finomságok, például panettone kapható.

Karácsony Baselben

#Advent és karácsony    

Aki a legújabb karácsonyi trendre kíváncsi, annak Basel a tökéletes úticél.

Karácsonyi hangulat a Genfi-tó körül

#Advent és karácsony     #Genfi-tó    

A Genfi-tó partján 140, karácsonyi díszben pompázó faházikóban kínálnak a régióból és azon kívülről származó kézműves termékeket, helyi finomságokat és karácsonyi specialitásokat.

Klausenpass

#Alpesi út    

Az alpesi út legmagasabb pontja 1948 m magasban van.

Königsfelden

#Templom és kolostor    

Az orvostudomány történetében tett utazás egyik állomása Königsfelden – a Habsburg család egykori központja és temetkezési helye – középkori kolostorkertje, ahol a szerzetesek és nővérek több mint ezer évvel később is az ókori gyógymódokat hívták segítségül betegeik ápoláshoz.

Kristályözön Zürichben

#Advent és karácsony     #Zürich    

Advent idején Zürich karácsonyi mesevilággá változik. Mindenütt fahéj és forralt bor illata terjeng, és az utcákon karácsonyi zene hallatszik. A svájci Zürich központi vasút állomása Európa legnagyobb beltéri karácsonyi vásárának ad otthont.

Kronberg

#Hegy és csúcs    

A 1663 m magas Kronberg Appenzellerland családi hegye. A felvonó völgyállomásán négyévszakos bobpálya található.

La Brévine völgy – Tailléres tó

#Neuchâteli-tó    

A Neuchâtel közelében található La Brévine völgyet az extrém időjárása tette híressé.

Lago Maggiore svájci oldala

#Lago Maggiore     #Tavak    

A Lago Maggiore az észak-olaszországi Piemont és Lombardia tartományokban, valamint Ticino svájci kantonban található tó az Alpok déli lábainál.

Lausanne

#Genfi-tó     #Városok    

A Genfi-tó (franciául: Lac Léman) partján, Genftől körülbelül 60 km-re északkeletre, szőlőtermelő vidéken fekszik.

Lindt Csokoládégyár

#Zürich    

A Zürichi-tó partján, Kilchbergben található a híres Lindt csokoládégyár. Zürichből akár hajóval is mehetünk. Karácsonykor a gyár területén karácsonyi vásárt rendeznek, ahol megtalálható a teljes kínálat.

Luganói-tó

#Luganói-tó     #Tavak    

A Luganói-tó (Lago di Lugano) Ticino svájci kanton déli részén és Észak-Olaszországban található.

Luxusvillák és örök nyugvóhelyek a Genfi-tó partján

#Genfi-tó    

A Genfi-tó partján nemcsak számos híresség él luxusvillákban, hanem sok más ismerős névvel találkozhat az, aki felkeresi a Lac Leman parti temetőket.

Luzern

#Luzerni-tó     #Városok    

A Luzerni-tó (másnéven Vierwaldstätti-tó) északnyugati végénél fekszik. A Luzernt körülvevő Pilatus és Rigi hegyek, valamint a tó festői szépsége korán, már 1840-től a turizmus fellegvárává emelte a várost.

Luzern téli mesevilága

#Advent és karácsony     #Luzerni-tó    

A Luzern-Vierwaldstätti-tó régió advent idején csodálatos karácsonyi hangulatot áraszt, és számos hagyományos karácsonyi programmal – köztük a Szent Miklós tiszteletére tartott Samichlausauszug és Klausjagen felvonulásokkal, hangulatos karácsonyi vásárokkal és a „Live on Ice” korcsolyapályával – várja vendégeit.

Männlichen

#Hegy és csúcs     #Jungfrau    

Männlichen a Jungfrau régióban található 2343 méter magas hegy. Gyönyörű kilátás nyílik innen a Lauterbrunnen völgyre.

Matterhorn

#Hegy és csúcs     #Zermatt    

A Matterhorn az Alpok hetedik legmagasabb hegycsúcsa. Különleges piramisformája és az első megmászását övező dráma miatt a Matterhorn a világ egyik legismertebb hegycsúcsa. Alakja adta az alapötletet a Toblerone csokoládé és a háromszög keresztmetszetű csomagolás megformálásához

Matterhorn Múzeum

#Múzeum     #Zermatt    

Zermatt jelképét, a 4478 méter magas Matterhornt a brit Edward Whymper és csapata hódította meg elsőként 1865-ben. Whymper hat társával korábban már hétszer próbálkozott a hegy megmászásával Olaszország felől, végül a svájci oldalon arattak sikert.

Montreux

#Genfi-tó     #Városok    

Montreux több ezer méteres hegyek lábánál, a Genfi-tóba nyúló földnyelven helyezkedik el. A partszakaszt a svájci Riviérának is nevezik.

Musée International d'Horlogerie (Nemzetközi Óramúzeum)

#Múzeum     #Neuchâteli-tó    

A múzeumnak otthont adó La Chaux-De-Fonds a tengerszint felett 1000 méteren található, így Európa legmagasabban fekvő nagyvárosa. Az órák szerelmeseinek kötelező program a múzeumba ellátogatni!

Musée Suisse du Jeu‎

#Genfi-tó     #Múzeum     #Vár és kastély    

A Genfi-tó keleti partján, hófödte hegyek által körülölelve áll ez a kéttornyos, középkori vár. 1987 óta Svájc első és egyetlen játékmúzeumának ad otthont.

Müstairi Szent János benedekrendi apácakolostor

#Templom és kolostor     #Világörökség    

A müstairi Szent János benedekrendi apácakolostor a karoling korszakból származó templomfreskói okán világörökségi nyilvántartásba vett kolostoregyüttes.

Neuchâtel

#Neuchâteli-tó     #Városok    

A város a Neuchâteli-tó északnyugati partján helyezkedik el. Neuchâtel híres óráiról és gazdag fondüválasztékáról, a Neuchâteli fondükről. Neuchâtel volt az egyik legelső kanton, amely szavazati jogot biztosított a nőknek (1959-ben).

Neuchâteli-tó

#Neuchâteli-tó     #Tavak    

A Neuchâteli-tó a legnagyobb, teljes kiterjedésében svájci tó. Neuchâtel a tó északnyugati partján fekszik.

Oeschinensee

#Jungfrau     #Tavak    

A tó 1578 m magasan helyezkedik el, mélysége 56 m, területe pedig 1,1 km², amivel Svájc nagyobb hegyi tavai közé tartozik. 2007-től a Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn természeti világörökség kibővített részévé vált.

Pilatus-hegy - A világ legmeredekebb vasútja

#Hegy és csúcs     #Luzerni-tó     #Vasút    

Az a bizonyos bizsergető érzés gyomortájékon, amikor a piros vonat elindul a svájci Alpnachstadból a Luzern házi hegyének is nevezhető 2132 méter magas Pilátus felé… Kicsit olyan, mintha hullámvasúton utazna az ember. A 48 fokos szögben közlekedő és ezzel a világ legmeredekebb pályájú fogaskerekűjének számító vasút 2014-ben volt 125 éves.

Raiffeisen Skywalk

#Függőhíd    

A 374 méter hosszú Skywalk Európa egyik leghosszabb gyalogos függőhidja.

Rajna szurdok a svájci Grand Canyon

#Rajna     #Szurdok    

A Rheinschlucht Reichenau és Ilanz között fekszik.

Rajna-vízesés

#Rajna     #Természeti szépség    

A Rajna-vízesés, vagyis a Rheinfall 23 méter magasról zuhan alá, 150 méter szélességben.

Rhätische Bahn a Világörökség része

#Vasút     #Világörökség    

A svájci Rhätische Bahn vasúttársaság Thusis és Tirano közötti Albula és Bernina útvonalai 2008 óta az UNESCO Világörökség részét képezik. A Rhätische Bahn a világ harmadik olyan vasútja, amely elnyerte ezt a rangot.

Római kori élménypark

#Múzeum     #Szabadidőpark    

Az ókori orvoslás témájával foglalkozik a Windischben található római kori élménypark, a Legionärspfad.

Saas-Almagell- Mattmark Stausee

#Hegy és csúcs    

A 2200 m magasban fekvő víztározót Saas-Almagellből érhetjük el.

Saas-Fee - Hannig

#Hegy és csúcs    

A Saas-Feéből induló egyik kabinos kötélpálya a 2337 m magas Hannigra visz.

Saas-Fee: a Last Christmas hegye

#Advent és karácsony     #Gleccser     #Hegy és csúcs    

Lehet szeretni és gyűlölni, de a Wham! Last Christmas című karácsonyi dalát és a hozzátartozó klipet mindenki ismeri. A klipet a svájci Saas-Fee-ben forgatták több mint 30 éve, 1984-ben. A dal még ebben az évben, december 10-én jelent meg.

Saas-Grund - Kreuzboden

#Hegy és csúcs    

Saas Grundból induló kabinos felvonó a Hohsaas 3200 m magas völgykatlanába visz. Közbenső állomása a 2400 m magasan fekvő Kreuzboden.

Samnaun

#Városok    

Samnaun Svájc egyetlen vámmentes területe, ezért a Dreiländereck (Hármashatár) közepén található hegyi falu évről évre jobban hasonlít New York-ra – legalábbis ami a karácsony előtti bevásárlókörutakat illeti.

Sankt Gallen

#Városok     #Világörökség    

A 7. században épült város Kelet-Svájc kulturális és gazdasági központja. Itt kihagyhatatlan az apátság meglátogatása, beleértve a könyvtárat is, melynek polcain több mint 170.000 könyvet és kéziratos művet őriznek.

Saut du Doubs

#Természeti szépség    

A vízesés a francia-svájci határon található Brenets tóba zúdul be. A lélegzetelállító látvány, a tiszta levegő és a víz halk zubogása.

Schilthorn: a 007-es hegy

#Hegy és csúcs     #Jungfrau     #Kilátás    

Nem elég, hogy a hegyen minden a 007-es ügynökről szól, bónusz élmény a világ leghosszabb felvonója és a világ első körbe forgó étterme!

Schloss Wildegg

#Vár és kastély    

A kastélyban megismerhetjük, hogy milyen nyomokat hagyott hátra a feudális Franciaország és a versailles-i udvar Aargauban.

Schynige Platte

#Hegy és csúcs     #Jungfrau     #Vasút    

A fogaskerekű vasút Wilderswilből indul, hegyállomása 1967 m magasban van, ahol egy alpesi botanikus kert található.

Splügen-pass

#Alpesi út    

A 38 km hosszú Splügen-hágó 2113 méter magasságban a svájci graubündeni Rheinwaldban levő Splügent (1457 m) és az olasz Sondrio megyében lévő Chiavennát (325 m), köti össze, illetve az utóbbin át a Comói-tóval. A hágó egyúttal Svájc és Olaszország közötti államhatár is.

Stanserhorn

#Hegy és csúcs     #Luzerni-tó    

A cabrio Stanserhorn felvonó elődje 125 évvel ezelőtt épült. 1893-ban szállított először utasokat fel a hegyre.

Sunnegga

#Hegy és csúcs     #Zermatt    

A hegycsúcs kedvelt kirándulási célpont a családoknak az ott található gyerekparadicsom miatt. A hegyállomástól a völgybe, Zermattba egy speciális rollerral (Kickbike) is visszatérhetünk.

Svájc autómentes üdülőhelyei

#Városok    

Közel a természethez és harmóniában a természettel: Braunwald, Rigi-Kaltbad, Stoos, Wengen, Mürren, Bettmeralp, Riederalp, Saas-Fee és Zermatt forgalommentes idilli környezetet és valódi kikapcsolódást nyújtó atmoszférát biztosítanak vendégeik számára.

Svájci panorámavonatok

#Vasút    

A kényelmes panorámavonatokban az utasok zavartalanul csodálhatják az egyedülálló alpesi táj látványát és megismerhetik a 100 éves múlttal rendelkező vasúti járműveket is.

Thunersee panorámaút függőhíddal

#Függőhíd    

A függőhíd a Gummischlucht fölött vezet, a Thunersee körül vezető panorámaút egyik attrakciója.

Titlis-hegy

#Hegy és csúcs    

A Rotair, a világ első forgókabinos felvonója a Titlis-hegyen közlekedik.

Tolkient is elbűvölte a 72 vízesés völgye

#Jungfrau     #Természeti szépség    

A táj Tolkient is megragadta, a tündéknek otthont adó Rivendell megalkotását Lauterbrunnen-völgye inspirálta.

Trift függőhíd

#Függőhíd     #Jungfrau     #Túra    

Az Alpok leghosszabb és legmagasabb gyalogos függőhídja 2004-ben épült. A 170 méter hosszú átkelő a Gadmen melletti Triftsee felett köt össze két sziklát 100 méter magasban. Évente 20.000 túrázó használja, 100 méter magasan feszül és 170 méter hosszú.

Trutg dil Flem

#Túra    

A túraút 2014-ben az év túraútja volt Európában.

Túra a Rajna forrásához

#Rajna     #Túra    

Túra a Rajna forrásához.

Túrautak a Lavaux UNESCO-világörökséghez tartozó vidékén

#Genfi-tó     #Túra     #Világörökség    

Az Elő-Alpok szívében, a Jura hegyhátain és az impozáns Lavaux teraszos szőlőskertjei között hangulatos sétaútvonalak egész hálózata található. A kevésbé tapasztalt túrázók is nyugodtan útnak indulhatnak, hiszen az egész országban hivatalos jelzéssel rendelkezik minden túraútvonal.

Túrázás a Vierwaldstättersee körül

#Luzerni-tó     #Túra    

Az Elő-Alpok és az Alpok találkozásánál, a Vierwaldstättersee (Luzerni-tó) körül kanyargó túraútvonal látványos kilátásokat kínál a völgybe, a környező hegyekre és a tóra.

Val-de-Travers

#Neuchâteli-tó    

Egy Neuchâtel kantonban található völgy, a Val-de-Travers az abszint feltalálási helye, ennek az italnak évszázadokra visszanyúló hagyományai vannak a helyiek körében.

Verkehrshaus - Svájci Közlekedési Múzeum

#Luzerni-tó     #Múzeum    

Közlekedési Múzeum csokikaland témavilággal Luzernben.svájci csokoládé kalandját is magában foglalja

Vierwaldstättersee

#Luzerni-tó     #Tavak    

A Luzern-Vierwaldstätti-tó régió csodálatos látnivalókkal és panorámákkal kápráztatja el vendégeit.

Wengernalpbahn

#Jungfrau     #Vasút    

A vasút gyönyörű tájakon át. Kleine Scheideggen keresztül Lauterbrunnent és Grindelwaldot köti össze.

Zermatt

#Hegy és csúcs     #Városok     #Zermatt    

Zermatt az északi irányú Mattertalban található 1620 m tengerszint feletti magasságban. A város tejesen autómentes övezet, helyi közlekedésre csak elektromos meghajtású járművek használhatók.

Zseniálisak a világ legelső robotjai

#Múzeum     #Neuchâteli-tó    

A svájci Neuchâtelben látható a legelső, ember alkotta robot a 18. századból. Több évszázaddal az építésük után még mindig tökéletesen működnek: írnak, rajzolnak, zenélnek.

Züri Fäscht

#Zürich    

A Züri-Fascht fesztivált minden harmadik évben rendezik meg Zürichben. A 2019 július első hétvégéjén rendezett fesztivál rengeteg látogatót vonz.

Zürich

#Városok     #Zürich    

Zürich a kis távolságok és nagy látványok városa. Legyen szó a Zürich „házi” hegyéről vagy Svájc legmagasabb épületéről nyíló panorámáról vagy a frissítő tavi vagy folyóvízi fürdőzés közben a végtelen természeti környezetre, illetve a nyüzsgő városra nyíló kilátásról, a hatás mindig lenyűgöző.

Régióválasztó