» Svájc

» Svájc » Neuchâtel


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Neuchâtel és Vaud kantonok határán igazi természeti látvány tárul elénk. A "Creux du Van", egy hatalmas méretű természetes sziklakanyon, a maga nemében az egyik legnagyobb geológiai képződmény. A "Creux du Van" kedvelt kirándulóhely nyáron és télen egyaránt.


Lélegzetelállító kilátás, botanikai paradicsom, és szinte egy vadasparknyi állat. Röviden így lehetne jellemezni Creux du Van híres csúcsait. Amennyiben ellátogatunk Neuchâtel kantonba mindenképp érdemes meglátogatni Creux du Van elképesztő köralakban álló szikláit.

Megközelítése nem egyszerű, de mindenképp megéri autózni érte a hegyekben. S ha már sikeresen odaértünk, lehetőségünk van körbe sétálni, hiszen egy ösvény vezet a kőfal szélén. Amennyiben kitartóak vagyunk és elérünk az út utolsó harmadáig, az elképesztő látványon túl lehetőségünk adódhat találkozni az igencsak ritka alpesi kőszáli kecskével. Ezen kívül gyakori a környéken a hiúz, a zerge és számos vadonélő állat. A környéket a természeti kincsek megóvása érdekében a kanton legnagyobb természetvédelmi területévé nyilvánították.Tartomány:Neuchâtel
Cím:Creux du Van
GPS: 46° 56′ 25.00008″, 6° 43′ 41.00016″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward