» Görögország

» Görögország » Thesszália » Sziget


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Szkiathosz a Szporádok csoporthoz tartozó sziget az Égei-tenger északnyugati részén. Dús növényzetű, erdővel borított sziget, amely a Magneszia-félszigettel szemben fekszik.
A régi kikötőben színes halászhajók ringatóznak a türkizkék tengeren, miközben fantasztikus kilátás nyílik a part menti Boúrtzi-félszigetre. Az óvárosban hagyományos, kétszintes házak vannak, és a barátságos helyiek szívesen beszélgetnek. De a szigeten pezsgő éjszakai élet is van.

A több mint 60 strandjával Szkiathosz egy fürdőparadicsom. A világ egyik legszebb, díjnyertes strandjának számító aranyló homokos strandtól, Koukounariestől a Lalaria kavicsos strandján át Megali Ammosig, Tzaneriáig és Mandrakiig a sziget strandjai a zöld és a kék szín egyedülálló természeti hátterét alkotják. Tsougrias lakatlan szigete érintetlen egzotikus szépségével és Strofilia hidrobiotópja mindenképpen megér egy látogatást

A sziget könnyen megközelíthető hajóval. Voloszból és Agiosz Konsztantinoszból nyáron naponta, télen hetente többször indulnak hajók.

RepülőtérTartomány:Thesszália
Cím:Skiatos
GPS: 39° 9′ 53.32248″, 23° 29′ 13.263″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward