Látnivalók


Kulcsszó
Ország
Tartomány
Település
Címkék

Kezdődátum:
Záródátum:
Események:
Keresés a közelben

Alonissos

#Sziget    

Barátfókák szigete.

Antikíthira

#Sziget    

A sziget stratégiai szempontból fontos helyen fekszik, Kréta és a Peloponnészosz-félsziget között, egy, az ókorban sűrűn használt tengeri útvonal mentén. A szigeten jelenleg harmincan élnek, de nyáron sokan nyaralnak itt.

Délosz

#Sziget     #Világörökség    

Déloszt az ókorban szent helyként tartották számon, a görög mitológia szerint ez volt Apolló, a Napisten szülőhelye. Az Égei-tenger térségében található a sziget ma lakatlan, de nyaranta turisták ezrei lepik el.

Euboia (Évia)

#Sziget    

Euboia a legnagyobb görög sziget.

Fúrni-szigetcsoport

#Sziget    

A Számosz, Pátmosz és Ikaría között elterülő Fúrni-szigetcsoport mintegy 20 apró szigetből, szigetecskéből, zátonyból áll, ezeken mintegy 1500 ember él.

Hydra

#Sziget    

A fővárostól, Athéntól alig 65 kilométerre található szigeten még mindig a szamarak jelentik az egyetlen szállítóeszközt. Ennek oka pedig az, hogy a motorizált járműveket kitiltották a szigetről.

Ikária

#Mitológiai hely     #Sziget    

A görög Ikária sziget arról híres, hogy lakói átlagosan tíz évvel tovább élnek, mint a többi nyugat-európai ember. Az ókori görög mitológia szerint a partjainál veszett a tengerbe Ikarosz.

Ithaka

#Sziget    

Homérosz köves síkságnak írja le Ithakát, amelyről nagy kilátás nyílik a messzi, alkonyi tenger felé.

Karpathos

#Sziget    

Karpathos a Dodekaniszosz-szigetcsoport második legnagyobb tagja, félúton Kréta és Rodosz között.

Kefalonia

#Sziget    

Kefalónia a Jón-szigetek legnagyobb tagja. Magas hegyláncok, tágas öblök, zöld, buján tenyésző vegetáció jellemzi a szigetet. Az éves átlagos csapadékmennyiség Argosztoliban 780 mm, melynek zöme októbertől áprilisig hull le.

Kíthira

#Sziget    

Kíthira ógörög neve Küthéra. A görög mitológiában Aphroditének, a szerelem istennőjének szigete, Ciprus mellett. A monda szerint itt született meg, innen az "Aphrodité szigete" elnevezés.

Korfu

#Sziget     #Világörökség    

Az ión szigetvilág legnyugatabbra eső és legzöldebb tagja Kerkira, amelyet a külföldiek Korfu néven ismernek. Poszeidon szerelmének szigete a legzöldebb Görögországban.

Lefkada

#Sziget    

Lefkada egy félsziget, a szárazfölddel mesterséges töltés és szétnyitható híd köti össze.

Leszbosz

#Sziget    

A török partokhoz közel található Leszbosz szigete.

Mykonos

#Sziget    

Mykonos a görög szigetvilág egyik legfelkapottabb helye.

Pátmosz

#Sziget     #Világörökség    

A keresztény hagyomány szerint az Égei-tengeri görög Pátmosz-sziget egy barlangjában írta Szent János a Jelenések, más néven az Apokalipszis könyvét.

Paxos és Antipaxos

#Sziget    

A görög mitológia szerint Paxos és Antipaxos szigeteket Poszeidon, a tenger istene hozta létre, úgy hogy a szigonyával lecsapta Korfu szigetének déli csúcsát.

Rodosz

#Sziget     #Világörökség    

A legendák szerint az itteni kikötőben állt valaha a Kolosszus 30 méter magas szobra. A Hélioszt ábrázoló kolosszust az ókori világ hét csodájának egyikeként tartották számon. I. e. 227-ben egy földrengés romba döntötte Rodosz város falait és a Kolosszust is. A Kolosszust nem állították helyre, mert ez egy jóslat szerint újabb katasztrófát okozhatott volna.

Skorpió, az Onassziszok szigete

#Sziget    

A Jón-tengeri Skorpió-sziget, az Onassziszok szigete vonzza a turistákat, ahová naponta indulnak hajójáratok Lefkáda és Kefalónia szigetéről.

Symi

#Mitológiai hely     #Sziget    

A török partok közvetlen közelében található sziget jelentős szerepet játszott az ókori görög történelemben és mitológiában.

Szalamisz

#Sziget    

A görögök Szalamisznál legyőzték Xerxész hajóhadát i.e. 480-ban. A görög hajóhad szalamiszi győzelme a kétszeres túlerőben lévő perzsa hajóhad fölött vetett véget a perzsák égei-tengeri uralmának.

Számosz

#Sziget     #Világörökség    

Számosz sziget az Égei-tenger keleti részén, Görögország területén található, közel a török szárazföldhöz. A szigeten született Püthagorasz, a híres filozófus és matematikus a Kr. e. 6. század elején.

Szantorini

#Sziget    

Szantorini, az egykori Théra (Thira) szigetét Platón óta sokan Atlantisszal azonosítják. Szantorini, a szétrobbant vulkán maradványa ma közkedvelt turistaparadicsom. A szigetet fekete-, vörös- és fehér homokkal borított strandok teszik különlegessé.

Szkiathosz

#Sziget    

Szkiathosz a Szporádok csoporthoz tartozó sziget az Égei-tenger északnyugati részén. Dús növényzetű, erdővel borított sziget, amely a Magneszia-félszigettel szemben fekszik.

Szkopelosz

#Sziget    

A 2007 szeptemberében itt forgatott Mamma Mia! című filmnek köszönhetően sokan látogatnak el a szigetre. Több helyi utazási iroda is szervez olyan túrákat, hajóutakat, amelyek a film helyszíneire kalauzolják el az érdeklődőket.

Thászosz

#Makedónia     #Sziget    

Thászosz az Égei-tenger északi részén található, közel Thrákiához, de földrajzilag Makedónia részét képezi. A festői sziget a szárazföldtől 7 km-re, Kaválától 20 km-re délkeletre fekszik.

Tripiti-fok, Európa legdélebb pontja

#Mitológiai hely     #Sziget     #Szirt és fok    

A görög mitológia szerint Kalypso nimfa hét évig tartotta fogva a hajótörött Odüsszeuszt, mint a szeretőjét ezen a helyen.

Zakynthosz

#Sziget    

A szigeten található Görögország egyik legszebb strandja.

Régióválasztó