» Görögország

» Görögország » Közép-Makedónia » Makedónia

Legszebb strandok a Chalkidiki-félszigeten


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

Hosszú finom homokos strandok, ezüstös olívaligetek, aranyló gabonamezők, festői szőlőültetvények, méregzöld fenyőerdők és mindehhez a kék tenger sós levegője - ez várja a nyaralókat a Chalkidiki-félszigeten.


Az Égei-tenger északnyugati részén található a Chalkidiki-félszigetet formája miatt sokan hasonlítanak Posszeidon háromágú szigonyához is.

A félsziget formája egy háromujjas kézre is hasonlít. A tenyéren, vagyis a középső északi részén található a Cholomontasz-hegy. A kinyúló három kisebb félsziget – nyugatról keletre – Kasszandra, Szithonía és az Athosz-hegy (Agion Órosz), utóbbin a Szent Hegy Autonóm Szerzetesi Állam fekszik. A partvonal 522 km hosszú. Észak felől Thessaloniki határolja. Thessalonikitől mindössze egyórányi autóútra található a zöld erdőkkel borított, türkizkék vizű festői szépségű félsziget.

A mitológia szerint a félsziget volt a helyszíne a Titánok háborújának.

Itt található Sztagira, Arisztotelész szülővárosa, valamint Poszeidi, amely Poszeidon, a tengerek görög istenének legrégebbi szentélyét rejti. (részletek)

A Chalkidikikét déli ágán Sithonián és Kassandrán végtelenül hosszú finom homokos strandok, egykori halászfalukból kifejlődött hangulatos üdülőhelyek várják az utazókat.

A félsziget 16 üdülő települése közül a legnépszerűbb üdülőhelyeik: Sarti, Neos Marmaras, Kasszandra, Pefkohori, Nikkiti.

Kassandra

Possidi, Cassandra, Halkidiki

A Chalkidiki-félszigeten található Kasszandra nyaralóhely gyönyörű tengerpartja igazi turistaparadicsom. (részletek)

Aki Chalkidikiről beszél, az általában a nyugati partra, Kassandrára gondol. A 70-es évek vége óta ezt a régiót a turizmus számára fejlesztették ki, és ennek megfelelően nagy a szállodák és szálláshelyek választéka. A nyári időszakban Kassandra nagyon forgalmas, mivel a görögök szeretik itt tölteni a szabadságukat, és a szaloniki fiatalok is gyakran látogatják a bárokat és klubokat. Thesszaloniki mindössze 50 kilométerre található, ezért szintén népszerű célpont a nyaralók körében. Kallithea (szó szerinti fordításban: jó kilátás) kisvárosa a partiturizmus vitathatatlan központja.

Kassandra nevét még azok is ismerhetik, akik még soha nem jártak Chalkidikin. Így hívták Priamos trójai király lányát, akibe Apollón görög isten beleszeretett. Szépsége miatt a prófécia ajándékát adta neki. Ma mi, nyaralók beleszeretünk a gyönyörű kassai tájba.

Sithonia

Minél távolabb kerülünk Thesszalonikitől, annál csendesebb lesz, a turisztikai kínálat egyre exkluzívabbá válik.

Görögországban azt mondják, hogy a Chalkidiki-félsziget olyan, mint maga az élet: Az első ujjadon bulizol és szerelembe esel, a másodikon megházasodsz és felneveled a gyermekeidet, a harmadikon pedig az örökkévalóságnak szántad.

És valóban, a hegyvidéki Sithonia-fokvidéknek kevés köze van Kassandra nyüzsgéséhez, a tömeg nyugodtabb, és a keleti parton egyik elegáns bár követi a másikat.

Sithonia sokkal hegyesebb, mint Kassandra, ezért Chalkidiki középső ujja jól alkalmas a túrázó nyaralásra is. De a tengerparti nyaraláshoz is optimális ez a rész, mert itt számos álomszép homokos strandot talál, amelyek gyakran még a főszezonban sem túlzsúfoltak.

Tristinika strand. Aligha van nyugodtabb strand a nyári időszakban, mint a Szithónia-félsziget déli részén található Tristinika strand. Az Ethnik Beach Bar színes ülő- és nyugágyai úgy állnak egy alacsony dűnén, mintha a hippi időkből maradtak volna fenn, a többnyire görögökből álló tömeg hideg kávéval és ouzóval, beat, rock és Theodorakis zenéjével hűsöl.

Sarti. A Sithonia félszigeten található. A környék különleges fekvése és mikroklímája miatt rengeteg turistát vonz. Évek óta nagy számban érkeznek magyar turisták is. A területet öblök és további félszigetek tagolják, és csodálatos partszakaszokkal rendelkezik. A környék egyedülálló abból a szempontból, hogy zsúfolt szállodasorok nem épültek ki.

A harmadik ujj: Athos

A harmadik ujjon a szent hegy, az Athosz (Agion Oros) körül több mint ezer éve félautonóm szerzetesi köztársaság működik. Nők általában nem tartózkodhatnak ott, férfiak is csak előzetes bejelentkezés után tartózkodhatnak három nap és három éjszaka az Athoszon. A szerzetesi köztársaságba naponta csak tíz külföldi látogatót engednek be - ha Ön a chalkidiki nyaralás alatt szeretné meglátogatni a kolostorokat, akkor ezt jó előre kérvényeznie kell a szaloniki zarándokirodában, vagy csatlakoznia kell egy szervezett kirándulócsoporthoz.

A Neos Marmaras melletti Osios Grigorios kolostor az athoszi kolostorok közé tartozik, de a szerzetesi köztársaságon kívül található, így bármikor látogatható.

Legszebb strandok

Chalkidiki összesen mintegy 550 kilométernyi strandot kínál, amelyek közül egyik szebb, mint a másik!

A Portokali strand sok kis öble és a sekély, türkizkék víz gyorsan déltengeri hangulatot teremt.

A Kallitheától délre fekvő Pallini strand a vízi sportok széles választékáról híres.

Egy alternatív partystrand Chalkidikiben Sarti közelében található, és híres nagy testvéréről kapta a nevét: Goa. A félreeső öbölben rendszeresen tartanak rave- és teliholdpartikat. 

Látványosan szépek a strandok Porto Koufo természetes kikötőjében, a Sithonia-fok déli csücskénél.

Ha nyugalomra és csendre vágyik, a legjobb, ha maga keresi meg, és robogóval vagy bérelt autóval megy a számtalan eldugott öböl egyikébe. Szitónián mindenképpen megtalálja. Ha egy kicsit messzebbre szeretne utazni, keresse fel a keleti parton Stratoni és Ierissos közötti hosszú strandokat. Kiváló az esélye annak, hogy itt magányos helyet talál.
Tartomány:Közép-Makedónia
Cím:Chalkidiki
GPS: 40° 17′ 22.13574″, 23° 24′ 33.81275″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward