» Görögország

» Görögország » Thesszália » Makedónia


Ezt a helyet még nem értékelték. Legyél Te az első:

10 km hosszú szakadékokkal tagolt szoros, a Tempi-völgy. A magas sziklafalak alatt folyik a különleges szépségű Pienosz folyó, smely partján babérfák díszítik a tájat.


A Tempi-völgy az Olimposz és az Ossza hegység között elterülő majdnem 10 km hosszú szakadékokkal tagolt szoros. Ma itt vezet keresztül az E75-ös út. Már a régi idők óta fontos útvonal vezetett át rajta, hiszen a völgyön átvezető út köti össze Észak-Görögországot a déli országrésszel.

Daphné forrása a völgy közepén fekszik. A legenda szerint Daphné Apollón szerelme elől menekült ide és babérfává változott. Daphné jelentése: babér. Daphné forrását a völgy középső részén találjuk. Autóval ezen a részen tudunk megállni, a bazárokban vásárlási lehetőség is van.

Egy függőhídon átsétálva jutunk át az Agija Paraszkevi barlang-kápolnához. A legendák szerint, aki alatt megremeg a híd annak nem tiszta a lelkiismerete. Itt a fenti kutakból, ha forrásvizet merítünk, állítólag megfiatalodunk. A természetes folyóvíz ivóvíz, bátran ihatunk belőle.Tartomány:Thesszália
Cím:Tempi
GPS: 39° 51′ 32.76144″, 22° 31′ 50.15964″

Még nem érkezett hozzászólás!

Hetedhét kereső:

Töltsd le a Hetedhét kereső mobil applikációt!

  • Egyszerű használat
  • Megmutatja, mi van a közelben
  • Utazáshoz nélkülözhetetlen: Magyar és külföldi úticélok 
Szerezd meg: Google Play

Régióválasztó

arrow_upward